İrsaliyedeki İndirimler Aktarılmıyor

Gönderen Konu: İrsaliyedeki İndirimler Aktarılmıyor  (Okunma sayısı 1017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Exterider

• Ziyaretçi
« : 23.03.2009, 14:24 »
Merhaba Ustatlar

Benim Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım Bizim çalıştığımız her cariye çoğunlukta sabit indirimler bazenden nadiren değişik isnonto oranları uygulamaktayız bundan dolayı Cari Hesap kartlarındaki indirim oranlarına kendilerine yaptımız indirim oranları giriyoruz.

İrsaliyelerde carilere ait indirimler cari seçildikten sonra indirim otomatik olarak gelmekte eğer yapılacak bir değişiklik varsa indirim arttırılı veya azartılır daha sonra bu irsaliyeleri carilere aktarırken 2 iskonto oluyor hem İrsaliyenin İNdirimi hemde faturaya cari karttaki indirim aktarmakta parametlereden İndirim oranı aktarılmayacak seçtiğimde bu defa İrsaliyedeki indirim aktarılmıyor kısacası benim sizden yardım istediğim konu Ben irsaliyeye hangi indirimi uygulamışsam o indirimin aynen aktarılmasını istiyorum faturaya aktarma yaptıktan sonra ikin bir iskontonun uylanması istemiyorum

Ustatlar yardımları bekliyurum. Selametle

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Ynt: İrsaliyedeki İndirimler Aktarılmıyor
« Yanıtla #1 : 23.03.2009, 14:30 »
Ticari Sistem Yönetim parametrelerinde bir parametre var...

irsaliye / sipariş Aktarımında Genel indirim ve masraflar = "Fişte Girildiği şekilde"  seçmelisiniz....

Exterider

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 23.03.2009, 14:36 »
Hocam Öncelikle yardımlarını için Teşekkürler

Dediğiniz gibi yaptığımda da irsaliyede indirim doğru bir şekilde aktarılmakta yalnız fatura bir iskonto daha gelmekte ve iki iskonto olmakta

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #3 : 23.03.2009, 14:41 »
Sorunu şöyle çözebilirsiniz, İrsaliye üzerinde iken direkt faturala derseniz problem olmaz...
fatura içerisinde Cariyi çağırıp sonra irsaliye aktar derseniz doğal olarak cari kartın içerisindeki iskonto iki kez uygulanmış olur...

doğrusu irsaliye üzerinden faturala demektir...

fakat birden fazla irsaliyenin bir faturada birleştirilmesi söz konusu olacak ise o zaman da karttan gelen iskontonun tespit edilip Shift+Delete ile faturadaki genel iskonto satırından çıkarılması gerekir...

Kolay gelsin , iyi çalışmalar...
« Son Düzenleme: 23.03.2009, 14:49 Gönderen: LsuErsoy »

Exterider

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 23.03.2009, 14:47 »
Teşekkürler Hocam