banka işlem fişi

Gönderen Konu: banka işlem fişi  (Okunma sayısı 1620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CYNEM

• Yeni Kullanıcı
  • *
banka işlem fişi
« : 03.04.2009, 16:22 »
arkadaşlar mrb. banka işlem fişinde bi kaydı düzeltirken bilgisayar kilitlendi. tekra kapatıp açmak orunda kaldım. şimdi banka işlem fişinde düzeltmek istediğim kayda girmek istiyorum ama kayıt başka bir uygulama tarafından kullanılıyor diyor.açılmıyor.diğer fişlere giriyorum ama belirttiğim kayda giremiyorum. ne yapmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: banka işlem fişi
« Yanıtla #1 : 03.04.2009, 16:27 »
programdan çıkıp gosys girip yönetim menüsünden ağ kontrolleri yapın sonra tekrar programa girip dosya menüsnden bakıma girin oradan da diğer işlemlere oradanda network bkaımını çalştırın sorun düzelir

Çevrimdışı CYNEM

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 03.04.2009, 16:53 »
teşekkür ediyorum

Çevrimdışı ugurdede193

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 04.04.2009, 11:00 »
Aslında bunun için hazırlanmış logart net diye bir program var, programlar bölümünde. Onu indirip kullanın. SYS'ye gerek kalmadan GO acikken de ağ kontrolleri yapıyor. Go'yu kapa SYS'ye gir, sonra tekrar GO'yu ac zahmetinden kurtulursunuz.

Çevrimdışı ugurdede193

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 04.04.2009, 11:02 »
Bu vesileyle banka işlemlerine ait masraflar nereden giriliyor, yani tanımlama işleminden bahsediyorum. Birkac aydır Logo kullaniyorumda bulamadim :)

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 04.04.2009, 13:46 »
banka işlem fişinin içinde aynı bankayı çağırın işlem türünden banka masrafı yazıp karşılığını yazarak kaydedebilirsiniz

Çevrimdışı ugurdede193

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 04.04.2009, 14:13 »
Ben derdimi tam anlatamadim. Örnekle açıklayayım. En basitinden, bankanın kestiği hesap işletim ücreti, bunu nereden ne şekilde sisteme girmeliyim. Muhasebe kodlarını nereden atayabilirim.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 04.04.2009, 17:10 »
bankanın masraf kalemleri ile ilgili hesap kalemine atabilirsiniz banka hesap kartı üzerinde değiştirden muhasebe kodlarına bakınca gösterir

Çevrimdışı ugurdede193

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 09.04.2009, 10:43 »
Memorphin oncelikle ilgine tesekkur ederim. Sana 2 sorum daha olacak.
1-Banka hes.işl.ücreti dışında başka bir masraf olursa, muhasebede başka bir hesaba gidecek bir işlem, örneğin POS masrafı, bu durumda ne yapıcam. ikisininde aynı hesaba gitmesini istemiyorum.
2-Bankada bulunan fon hesabım, ben fonlar içinde bir hesap açtım, fon alış satışımı bu hesaptan takip ediyorum. Fon satış yapinca bir kar oluşuyor ve bunun uzerinden %10 stopaj kesiliyor. Oluşan kar 645'e stopaj 193'e yazılması gerekiyor. Bu durumda nasil bir işlem yapmak lazim.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #9 : 09.04.2009, 11:10 »
elindeki sürümde varmı bilmiyorum fakat kredi kartı hesabı açınca orada masraflarla ilglii muhasebe alanları var ama tam incelemedim