ACİL QUERY LAZIM, HELP LÜTFEN....

Gönderen Konu: ACİL QUERY LAZIM, HELP LÜTFEN....  (Okunma sayısı 1125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ascom

• Yeni Kullanıcı
  • *
ACİL QUERY LAZIM, HELP LÜTFEN....
« : 05.06.2009, 20:23 »
Arkadaşlar bana öyle bir query lazimki bu dertten kurtulam. Şöyleki XXX NOLU firmanın içersinde 2000 cari kayıtlı. buna başka bir firmadan Veri aktarımı içeri -dışarı yöntemi ile 1000 cari daha eklendi. Oldu 3000. Fakat yeni eklediğim carilerden, eskidende sisteme kayıtlı olan carilerim var. Mükerrer olarak birçok cari hesap oluştu. Tahminim 400 kadar gereksiz, mükerer kayıt var. Amacım bu mükerer olanları veritabanından temizlemek. Mesela benim aklıma gelen ama yapamadığım bir query şöyle olabilir:

LOGO databesi LG_xxx_CLCARD tablosu içindeki CODE sütünundaki değerler aynı olan fakat LOGICALREF sütunundaki değerler ilk kayıttan yüksek olan kayıtları tespit edip silebilen bir query işimi görebilir...

SQL ve logo bilgisi olanlardan acil destek bekliyorum.

Not: bu silmek istediğimiz carilerin aktif dönem hareketi yok..

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: ACİL QUERY LAZIM, HELP LÜTFEN....
« Yanıtla #1 : 05.06.2009, 20:27 »
kodu aynı veri aktarımı zaten yapılamaz ki.

Çevrimdışı Pufidik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 06.06.2009, 12:58 »
XXX firmasında 2000 cari var
diğer yyy firmasında 1000 cari var ve aynı kodlular da var ama birleştirmek istiyorsunuz ..

:D yyy veri aktarımı dışarı
xxx veri aktarımı içeri

aynı kodlu kayıtları aktarmyıcağı için xxx firmasında birleşmiş oldu carileriniz

dikkat etmeniz gereken özel kod veya grup kodu gibi alanlar kullanılıyorsa bunları öncelikli aktarmanız

kolay gelsin

SERAP TOPÇU
NETKEY BİLİŞİM SİSTEM LTD.ŞTİ.
0212 249 90 95
0538 721 78 57

Çevrimdışı Silinmiş Kullanıcı

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 08.06.2009, 00:11 »
LG_xxx_CLCARD tablosunda logicalref ler asla aynı olmadığında distinct işinize yaramayacak

dediğiniz işlemi excel VBA yada bir program aracılığı ile yapabilirisiniz yada yazdırabilirsiniz , mantığı şu şekilde tüm kayıtları kontrol edecek isim alanını mı baz alırsınız bilemiyorum büyük ihtimal ile isim alanını almanız mantıklı olanı , tek tek kayıtları alacak ikinci bir kayıtseti ile de kontrol edecek eğer dediğiniz gibi aynı kayıttan 2 adet var ise büyük olanı silecek.

msn den görüşür çözeriz isterseniz mantığını anlattım ama yine yapamazsanız özel mesaj yazın .