Risk Limiti

Gönderen Konu: Risk Limiti  (Okunma sayısı 1234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı frknl

• Logo Kullanıcısı
  • **
Risk Limiti
« : 01.07.2009, 21:45 »
müşterilerime risk limitlerini belirleyip asımında işlemlerın durdurulmasını ıstedıgım zaman yatığım denemelerımde herhangı bır uyarıyla dahı karsılasmadan ısleme devam edılıyor...
bu ozellıgı sağlıklı sekılde nasıl kullanabılırım?

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: Risk Limiti
« Yanıtla #1 : 02.07.2009, 09:19 »
Merhaba,
Diğer işlemler/çalışma bilgileri/cari hesap bölümünden Risk kontrolü yapılacak işlemler seçeneğinde istediğiniz yerleri seçiyorsunuz. Bunun yapıp yapmadığınıza bi bakın.

İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı frknl

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 02.07.2009, 21:27 »
bu dedıklerınızı yaptım fakat yınede olmuyor...

Çevrimdışı Pufidik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 03.07.2009, 09:16 »
Risk limitleri için
Dahil olan sipariş , irsaliye , fatura gibi seçenekler vardır..
onları işaretlerken
- işlem durdurulacak
- kullanıcı uyarılacak
- işleme devam edilecek seçeneklerinden
işlem durdurulacak seçiniz

Çevrimdışı frknl

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #4 : 03.07.2009, 09:53 »
evet...
oncelıkle diğer işlemlerdekı calısma bılgılerınden cari hesap ıcındekı butun limit asımında ıslem durdurulacak olarak ısaretledım...
sonra carı hesap kartındakı rısk lımıtı bılgılerının altındakı yerlerı ısaretleyıp ve yanlarına belırlemek ıstedıgım lımıtlerı yazdım(SANIRIM BURADA BIR HATA YAPIYORUM)
mesela carının acık hesap lımıtının 1500  ytl olmasını ıstedım...
fatura kestım 1500 ytl lık...
sonra tekrar 100 ytl lık faturamı kaydetmemesını beklerken :((   hıc bır sey olmamıs gıbı devam edıyor....

not:tam yetkılı kullanıcı olmam bunu yapmamı engelleyebılır mı??

Çevrimdışı Pufidik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 03.07.2009, 10:06 »
HAYIR YETKİLERLE ALAKASI YOK
TANIMLI ALANLARDA RİSK LİMİTİ UYGULMASININDA DA İŞLEM DURDURULACAK SEÇMENİZ LAZIM

Çevrimdışı Pufidik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 03.07.2009, 10:09 »
FİNANS PARAMETRELERİNİN İÇİNDE RİSKLE İLGİLİ ENGELLEMELER VAR
ONLARIN HEPSİNİ İŞLEM DURDURULACAK SEÇMENİZ VE RİSK UYGULAMASI YAPILACAK İŞLEMLERE EKLEMENİZ LAZIM

KOLAY GELSİN

Çevrimdışı frknl

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #7 : 03.07.2009, 10:17 »
olmuyor ya :(:(:(
fınans parametrelerını nerden ayarlayacagım...
bana bastan sona kısaca yazar mısınız... :-[

kısaca sunu yapmak ıstıyorum bır musterıme acık hesap 1500 ytl lımıtının olmasını ve aynı musterımın de bu lımıtının harıcınde cekle yada senetle olan bakıyesının de 2000 ytl olmasını ıstıyorum...yanı musterıme yenı fatura kesılemedıgı zaman ya acık hesap lımıtı 1500 yel dolmus oldugunu anlayıp cek almak ısteyecegım de acık hesap lımıtını cek ve senet lımıtıne kaydırp tekrar acık hesap lımıtını bosa cıkartacagım...ya da cek ve senet veremez ıse bu lımıtı asamadıgımız ıcın fatura kayedemıyor olmalıyım....

bunu nasıl yapacagım...
« Son Düzenleme: 03.07.2009, 10:26 Gönderen: furkanonal »

Çevrimdışı red

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 03.07.2009, 17:47 »
furkan bey ben yeni gördüm sorunuzu ...çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama benim başıma gelen de şu

risk limitleri son versionlarda çalışmıyor doğru bir şekilde malesef ... 1.87.01'i denemedim fakat logo destek ekibi ile görüştüğümde
kendi datalarında deneme yaptılar ve onlarda risk limiti ile ilgili programda yapılması gerekn tüm tanımlamalar yapılsada risk limitlerinde sorun olduğunu gördüler onlarda da sizde olduğu gibi hiçbir uyarı vermedi destek ekibi sanırım bunu teknik ekibe bildirmiştir...1.87 versionda deneyip size bilgi vericem kolay gelsin