GO DA SQL 2000 AKTİF DEĞİL

Gönderen Konu: GO DA SQL 2000 AKTİF DEĞİL  (Okunma sayısı 1137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehmetosm

• Yeni Kullanıcı
  • *
« : 01.08.2009, 08:54 »
Arkadaşlar ben xp de sql server2000 kullanıyorum. Logo go da yedek alabilmem için vtyöneti çalıştıramıyorum. Çünkü sql aktif olmuyor. sistem geri yükleme yapmama rağmen yine bir türlü sql stpped yazıyor. Bir türlü bağlantı kuramıyorum. Sql server direktöründe LKSDB_data.mdf ve LKSDB_log.ldf dosyaları var onları harici bir hdd ye aldım. Goda veritabanı geri yükle yapabilmem için bu dosyanın LKSDB.bck şeklinde olması gerekiyor. Yani uzantısı bck olması gerekiyor. Ama sql deki dosyalar mdf ve ldf uzantılı. Nasıl bir çevirim yapabilirim.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #1 : 01.08.2009, 09:03 »
SQL elle Start hale getirseniz verdiği bir hata var mı ?
SQL kurulu oladuğu yerde sqlmangr.exe çalıştırın. Start tuşuna basın. Hata veriyor mu ?

Çevrimdışı mehmetosm

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: GO DA SQL 2000 AKTİF DEĞİL
« Yanıtla #2 : 01.08.2009, 10:12 »
hiçbir hata vermiyor. ama aktifte olmuyor

Çevrimdışı Selcuk

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 01.08.2009, 10:53 »
Aşağıdaki adresden SQL 2000 SP4 güncellemesini indirip SQL sürümünü bir güncelleyip tekrar dene bakalım, start olmama sorununa çözüm olabilir. Not: (MDF ve LDF uzantılı dosyalarını ayrı bir yerde kopyasını sakla)

DOwnload Link...

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=8E2DFC8D-C20E-4446-99A9-B7F0213F8BC5&displaylang=en

Çevrimdışı kutlucan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • You Must Live for Execution of Dreams
« Yanıtla #4 : 01.08.2009, 21:31 »
.bck olarak almak zorunda değilsin kconfig çalıştırarak yeni bir database oluşturabilirsin ancak dbconfig.ini dosyasına ihtiyacın olacak bu dosyayı go klasörünün içine atmalısın istersen mail atabilirim sana bu dosyayı
kconfigle data oluşturduktan sonra elindeki .mdf ve .ldf dosyalarını sql in içine atıp oluşan yeni dosyaların üstüne kopyalarsan datayı atmış olursun