Güncel Data 'yı Eski Data ile Karıştırmak.

Gönderen Konu: Güncel Data 'yı Eski Data ile Karıştırmak.  (Okunma sayısı 1398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BiLenYapi

• Yeni Kullanıcı
  • *
Elimde Bulunan Güncel Data ile Eski Datayı Üzerine Yazdırarak Karıştırdım. Ve Başka Yedeğim Yok. Veriler 3 'aya Kadar gitti. Ne Yapabilirim Yardımcı olabilirmisiniz Lütfen?

Çevrimdışı BiLenYapi

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Güncel Data 'yı Eski Data ile Karıştırmak.
« Yanıtla #1 : 26.08.2009, 08:50 »
Yokmu bir fikir verecek uzman arkadaş?

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 26.08.2009, 11:40 »
fiziksel olarak mı üzerine yazdınız ?

Çevrimdışı BiLenYapi

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 26.08.2009, 12:08 »
Direk üzerine yazdım evet.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 26.08.2009, 12:16 »
verikurtarma hizmeti veren yerlerle irtibata geçiniz ama fazla da ümitlenmeyiniz. diske naparsanız yapın veri kurtıarlır ama üzerinie yazılınca yapacak bişi yok bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı xeravian

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 27.08.2009, 12:27 »
Kullanmış oduğunuz işletim sistemi Vistamı server 2008 server 2003 ? Eğer bunlardan biriyse shadow copy açıkmı? açıksa gene sansınız var
Kullanmış olduğunuz  SQL server nedir ? 2005 /2008
transaction log  açıkmı?  Açıksa istediğiniz zaman aralığına dönme sansınız var
Bir onceki yedek varmı? yada en yakın tarıhlı baska yedek varsa compare yapılabilir bole değişenler bulunur

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #6 : 28.08.2009, 05:01 »
Üidi kesmek dogru değil ama geçmiş olsun diyorum.Bir an öncede verilerinizi kendiniz gireye düzeltmeye başlarsanız iyi edersiniz.
Üstüne yazılış veriden hayır beklenmez.Diskin çlşma mantıgını bilen bu işin içinden çıkılmaz bir durum oldugunu bilir.Mümkünatı yok degil ama çok karmaşık ve kafa karıştırıcı bir data ortaya çıkar buda sizi şüpheye düşürecektir. En saglamı verilerin en saglamından üzerine eklemektir.

Çevrimdışı BiLenYapi

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 28.08.2009, 20:29 »
En son yedek 13/03/2009 tarihinde alınmış ve yaklaşık 5 aylık bir veri kaybım oluyor. Şimdi şöyle birşey var yaklaşık 2000 'den fazla Cari Kartımız var ve hepside hergün işlem görmektedir.Satılan malların fişleri var tabikide zaten girmeye başladım fakat bazı günlerin kasa çıktısı ve geri iade fişleri olmadığından dolayı yaklaşık bi 100 Bin TL gibi bir zararımız var. Biz 3-5 Milyar gitsin ama Database Ağustos ayının herhangi bir gününe geri gelsin istiyoruz. İşletim Sistemi Server 2008 ve SQL 2008 Kurulu. Translation loglarından da birşey bulamadılar. SQL'ci bir fiyarmaya verilerin otomotik yedeklenmesi için bir script yazdırdık. Script her gece saat 02:00 'da yedek alıyor. Fakat nolmuşşsa yedekleri hep ayın 13/03/2009 tarihine yani hep aynı güne almış. SQL'ci arkadaş geçen SQL'de yapılan işlemleri kontrol ederken Cumartesi akşam bilgisayarın kapalı olduğu gece saat 02:00 'de yedek almış. Ama o saatte bilgisayar kapalı idi ve yapılan yedeklemeyi nereye attığını bulamıyoruz. İstanbulda Bir firmaya gönderdik kriminal labratuarda incelenmesi için fakat şuanda henüz net bir yanıt alamadık. Ontrack Data Recovery (Amerika) 'da bulunan bu şirket sizce bu sorunu çözebilir mi?

Çevrimdışı xeravian

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 29.08.2009, 12:08 »
bunu halletmek için Amerikaya gitmenize gerek yok  :-\ Ontrack Data Recovery  daha önce silinmiş yada formatlanmıs yada partition kaybı olmus olan hdd lerden bilgi kurtarmak ıcındır.Bir sansınız var oda SQL logu kullanarak halledebılırsınız ben bu konuda Apex SQL Recovery Studio  programını tavsıye ederım simple loglarda bakarak dönüş sağlayabiliyor... tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı caferoglu

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #9 : 30.08.2009, 13:58 »
bence bir yolu var
yasal xp kullanıyorsanız ve güncellemeleriniz açıksa xp sistem geri yükleme noktası oluşturuyor verinizin karıştıgınız tarihten önceki bir tarihe sistem geri yükleme ile dönebilirsiniz

Çevrimdışı xeravian

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 31.08.2009, 10:40 »
bence bir yolu var
yasal xp kullanıyorsanız ve güncellemeleriniz açıksa xp sistem geri yükleme noktası oluşturuyor verinizin karıştıgınız tarihten önceki bir tarihe sistem geri yükleme ile dönebilirsiniz
Malesef yanlış bilgilendiriyorsunuz geri yükleme noktası buna çözüm değildir . Bu işlem registry ayarlarını ve bazı sistem dosyalarını geri getirir fiziksel oluşturulmuş klasör yapılarının içeriklerini değil ayrıca arkadaşımız
Alıntı
İşletim Sistemi Server 2008 ve SQL 2008 Kurulu.
olduğunu daha önce belirtmişti