go üretim

Gönderen Konu: go üretim  (Okunma sayısı 1673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

significato

• Ziyaretçi
go üretim
« : 21.11.2007, 23:57 »
Merhaba

1.70 Go hızlı üretimini kullanıyoruz.Mamulları alt malzemeleri hammade ve yarı mamul olarak ayrıca birim fiyat miktar olarak da görmek istiyoruz .Mamul alt malzemeleri ya da ihtiyaç listesi bunları vermiyor :(Stoğun üretimden sonraki maliyetini nasıl bulabilirim?
Ayrıca masraflar için hizmet kartları açmıştım.Muhasebede mahsup fişlerinden genel yönetim giderleri diyip yansıtma yaparsam onları da maliyete katabilir miyim?

Bir de ciroya verdiğim çek bankada tahsil edilmiş gözüküyor silemiyorum nasıl silebilirim?

Ara ara veri tabanı hazır değil hatası veya access violation hatası alıyorum neden olabilir ?

Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Çevrimdışı kutlucan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • You Must Live for Execution of Dreams
Ynt: go üretim
« Yanıtla #1 : 22.11.2007, 00:09 »
Merhaba

1.70 Go hızlı üretimini kullanıyoruz.Mamulları alt malzemeleri hammade ve yarı mamul olarak ayrıca birim fiyat miktar olarak da görmek istiyoruz .Mamul alt malzemeleri ya da ihtiyaç listesi bunları vermiyor :(Stoğun üretimden sonraki maliyetini nasıl bulabilirim?
Ayrıca masraflar için hizmet kartları açmıştım.Muhasebede mahsup fişlerinden genel yönetim giderleri diyip yansıtma yaparsam onları da maliyete katabilir miyim?

Bir de ciroya verdiğim çek bankada tahsil edilmiş gözüküyor silemiyorum nasıl silebilirim?

Ara ara veri tabanı hazır değil hatası veya access violation hatası alıyorum neden olabilir ?

Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Hangisinden başlasak acaba :)
Mamullerin alt malzemelerini kart bazında açabilir bunları farklı birimlerde verebilirsiniz kart içinde. Bunun için hammadde ve yarı mamul kartı açıp alt birimler oluşturmanız yeterli fiyat konusunda ise malzeme satış ve alış fiyatlarını verebilirsiniz bunuda alım satım tanımlarından eklemek mümkün.Maliyetlendirmeyi TİGER de uygulayabiliyoruz ama bunu GO da yapabilirmiyiz hiç denemedim yanlış yönlendirmek istemem
Silemediğiniz çeki SQL üzerinden kaldırmak lazım SQL bilginiz ne derece bunu kestiremediğim için query i vermenin doğru olmadığına inanıyorum çünkü yapacağınız küçük bi hata geri dönülemez sorunlar açabilir.
Son olarak access hatası herhesin başına bela olmuş durumda bu konuda bi yığın deneme yöntemi var. Benimde başımda böyle bi dert var herşeyi denedik en iyisi son aşamadan bahsedeyim RAM değiştirip test edin çünkü ben şu anda testte tutuyorum.

Çevrimdışı secil

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 22.11.2007, 15:09 »
ÜRETİM FİŞİNDE YARIMAMULLER ÜRETİLECEK DERSEN İHTİYAÇ LİSTESİNDE HAMMADDELERİ GÖREBİLİRSİNİZ.MALİYET İÇİN YA SATIŞINI YAPINCA MALİYET ANALİZLERİNDEN YADA TANIMLI ALANLAR YOLU İLE YAPABİLİRSİNİZ.....PROGRAM MAMUL ALT MALZEMELERİ LİSTESİNDE YARIMAMULUN ALTINDAKİ HAMMADDELERİ VERMİYOR.BU RAPOR İÇİN YAPILABİLECEK BİŞEY MAALESEF YOK VARSADA BEN ÇOK UĞRAŞTIM AMA YAPAMADIM EN SONUNDA EXCELDE TABLO OLUŞTURDUM VE MALİYETLERİDE ORADAN ALIYORUM ALTMALZEMELERİDE...
ÇEK SORUNU İÇİN BİR BAYİ İLE İRTİBATA GEÇMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
                                                                               KOLAY GELSİN...

significato

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 22.11.2007, 17:08 »
Kutlucan Bey.

Kart açmak sanırım işimize çok gelmez çok  yarı mamul hammadde var cunku :(

Bana mamul alt malzemeleri yani yarı mamul ve hammaddeleri miktar ve birim fiyatları sonradan toplamlarından olusan bir rapor lazımdı.

Seçil Hanım,

Yarı mamulleri zaten üretiyoruz ayrıca üretim fisinde yarı mamul üretilecek demiyoruz:(

Teşekkürler

Çevrimdışı kutlucan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 22.11.2007, 18:57 »
GO programında hammadde yada yarım mamul her neyse kart açamadan üretim yapamazsınız aslında diğer programlarda da yapamazsınız. Siz diyosunuzki çok fazla hm ve ym var tiger olsaydı malzeme sınıfından bi tane ym kartı açıp alt malzemeleri oluşturabilirdiniz buda sizi yormazdı ama sonuç olarak nasılki stok kartı açmadan fatura kesilemiyor hm yada ym açmadan da üretim yapamazsınız dolasıyla olmayan bi kartında raporu olmaz

Çevrimdışı Tekso

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 22.11.2007, 22:45 »
Yilmaz Bey,
Soru sahibi arkadas tarafindan yanlis anlasilmasini onlemek amaciyla;hammadde yarimamul karti acilmak zorunda degil. Ticari mallari da bir mamule iliskilendirerek uretim yapilabilir.
GO'da Mamul maliyeti Ozet Maliyet Analizi Raporu ile alinabilir.

Yardimsever yaklasiminiz icin cok tesekkurler.

Fatih

Çevrimdışı kutlucan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 22.11.2007, 23:05 »
Uyarılarınız için tşk ederim söylemiş olduğunuz durumu test edicem yanlış yönlendirmem için ayrıca özür dilerim.

significato

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 24.11.2007, 20:03 »
Sanırım yanlış anlattım ben mamullerle beraber hammadde ve yarı mamulleri zaten açtım.Hatta yarı mamul veya mamullerin içine alt maddeleri ekledim.

İlginize teşekkür ederim.

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #8 : 25.11.2007, 12:26 »
Merhaba,

Üretim yaptıktan sonra cost yaptığınız takdirde maliyetler gelecektir, cost yaparken fiş türünü seçmeyi unutmayınız.
Genel yönetim giderlerini bu şekilde yansıtma şansınız yoktur. Normalde maliyet muhasebesi olması gerekmektedir.

ciroya verdiğiniz çekin bankada tahsil görünmesinin sebebi veri tabanında oluşan hatalardan kaynaklı olabilir incelemeden her hangi bir şey söylemek çok doğru olmaz ve bu veritabanı hatası veri tabanı hazır değil veya access violatiom hatası almanızı sağlayabilir. bunun sebebi ise %90 veri tabanı vağlantısının kopması (network problemii, elektrik kesintisi vb..)

Kolay gelsin.

Çevrimdışı kenankaratas

• Yeni Kullanıcı
  • *
go üretim
« Yanıtla #9 : 09.09.2009, 09:54 »
Üretim için biz ticari malları mamüllere bağlıyoruz. Tam olarak yarımamul ve hammadde nedir? ticari maldan farkı nedir?