GO KREDİ KARTI VE TAKSİT RAPORLARI

Gönderen Konu: GO KREDİ KARTI VE TAKSİT RAPORLARI  (Okunma sayısı 1482 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı xmen

• Logo Kullanıcısı
  • **
« : 29.10.2008, 09:42 »
Mrb.   Logo go ya geçtik işlerimiz birazcık daha derli toplu olsun diye ama öyle olmadı .Birinci olarak Kredi kartlarında blokede bekleyen paraların banka ekstresi ile karşılaştırmak istiyoruz  ama bir türlü rapor alamadık. ikincisi ise taksitli satışlarda 3-5 fatura toplamına tek bir taksit hareketi yapmak istiyoruz oda olmadı.Üçüncüsü Taksit dökümü alamıyoruz müşteriye dökümü veripte şu tarihlerde ödeme yapacaksın diye .... Bunların çözümü var mı acaba şimdiden ilgilenen arkadaşlarıma tşk.ler..

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: GO KREDİ KARTI VE TAKSİT RAPORLARI
« Yanıtla #1 : 29.10.2008, 10:41 »
Merhaba,
1) ödemeler için geri ödeme planı tanımladınız mı? Eğer tanımladı iseniz bu raporu Banka/ Dökümler/Banka Geri Ödeme Hareketleri kısmından alabilmeniz lazım. vade aralığı verirseniz size vermesi lazım. Ekran olarak size toplamları vermiyorsa şimdilik tablo olarak raporu alıp toplamları aldırabilirsiniz.
2) Bunu bilmiyorum ama tek taksit yapıp bunları borç takipte kapamak işinize yarar mı bilmiyorum.
3) Cari hesap/Taksit hareketlerinde bunu alabilmeniz lazım. Herhangi bir taksitin üzerinde iken sağ tıklayıp taksit hareketleri raporunu seçerseniz. İsterseniz fiş bazında isterseniz cari bazında taksit hareketlerini dökebilmeniz lazım. Fiş türünü siparişten fatura ya çevirmeyi unutmayın.

İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı xmen

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 29.10.2008, 14:14 »
tşk ederim netcom021 1.konuyu sayenizde çözdük.2.konu ????? 3. konu ise bazı programlarda var taksit dökümü yaz (ödeme planı) diye  ekrana böyle birşey eklense daha kolay olacak (Önemli olan pratiklik olsa gerek)

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 29.10.2008, 15:08 »
3. konu ise bazı programlarda var taksit dökümü yaz (ödeme planı) diye  ekrana böyle birşey eklense daha kolay olacak (Önemli olan pratiklik olsa gerek)

Her şey hayal etmekle başlar...
Mesela bir fatura formu formu tasarlasanız... başlık ve fatura [13] yazan bölümlerin dışında kalan bölümleri çift tıklayıp gizle deseniz.
[13] olan bölüme 12 tane ödeme tarihi , 12 tane ödeme tutarı girip bunlara çift tıklayarak 1 den 12 ye kadar numara verseniz. Bu şekilde kaydedip bu formu da sağ tıklayıp öndeğer yapsanız. Sonra diğer işlemler /çalışma bilgileri /fatura kısmında satış faturaları altında otomatik fatura basımı kısmını evet yapsanız. ...
  Her yeni faturayı kaydedişinizde o faturaya ait taksitleri de dökecek raporu da almış olursunuz. İster a4 e ister a5 e.....

dersem çok mu hayal etmiş olurum. :)

Kolay gelsin.
** Not otomatik yazdırma sadece faturayı ilk oluşturduğunuzda geçerlidir. Düzeltme yapıldıktan sonra sağ tıklayıp yaz seçeneği seçilerek yapılabilir.

(KY)

Çevrimdışı xmen

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #4 : 29.10.2008, 17:27 »
YoK hayal etmiş olmassın sen bu işi biliyorsun derim. Benim aklımada geldi bu ama ben taksitlerle oynayım diyordum. Neyse sana birşey daha sormak istiyorum. Ben bu taksit harketlerinin oluşturduğumda aynı zamanda faturayı kapatmak istiyorum peki bu mümkün mü? (Müşterinin cari ekstresinde taksiti girdiğimde sıfırlasıın)

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 29.10.2008, 18:32 »
Go yeni çıktığında fark eğitimi çıkmıştı.O zaman gitmiştik. Bu taksit olayının istenen parçalı senet ödeme olayını ortadan kaldıracağını söylemiştiler. Gelen uzmanlar. O kadar övdükleri şeyle bir alakası yoktu. Çünkü taksit olayı ödeme yapılmadıkça(nakit, kredi kartı,çek senet) cari hesaptan düşmeyen bir özelliğe sahipti. 
  Ben de onlara parçalı senedin ödenmemiş değil ödenmiş bir borç ile alakalı olduğunu söyledim. 
Taksitin cari hesaptan da düşülmesi gibi bir öneriyi not aldı. Öylece kaldı.

Bu durumda düşülmesini istiyorsanız. taksitli satışı senet olarak girebilirsiniz. Ama parçalı olarak tahsil etmek isterseniz de bu defa senette bu yok. O yüzden artı eksiyi siz düşünüp kendinize göre bir yol çizmeniz lazım.

Biz gittiğimizde taksit cari hesabı etkilemiyordu. Şuan da böyle.

İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı mart01

• Logo Kullanıcısı Pro
  • alisamimart@hotmail.com
« Yanıtla #6 : 30.10.2008, 11:14 »
ya taksit olayını çok ucuz ve logoculara söylediğimizde rakip bile görmedikleri programlar okadar güzel yapmışlarki müşterinin eline taksitlendirmeyi yapıp çıktısını verebiliyorsunuz ama logo da okadar para verip bu kağıdı veremiyoruz müşteriye

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 30.10.2008, 15:07 »
Merhaba,
ikincisi ise taksitli satışlarda 3-5 fatura toplamına tek bir taksit hareketi yapmak istiyoruz oda olmadı.
  Bu sorununuz için şöyle bir şey aklıma geldi. Tabi avantaj dezavantajına siz deneyerek karar verirsiniz.
Cari hesap/taksit hareketleri bölümünde birleştirmek istediğiniz satırları filitre ile veya en soldaki kutucuğa basarak checkli hale getirirsiniz sonra sağ tıklayıp ödeme yap dersiniz. gelen ekranda 0,01 bir değeri tahsil edersiniz. geri kalan rakamı ise seçeneklerden yeni bir taksit oluştur dersiniz. öde butonuna basarsınız. O zaman size tek satırda borç kalmış olur.

Dezavantajı ise cari hesapta fazladan 0,01 ytl lik bir tahsilat fişi olur. Ayrıca yürürlükte olan taksit satırlarını da ödenmiş olarak işaretlemiyor. Yine yürürlükte olarak gösteriyor.

Kolay gelsin.

(KY)

Çevrimdışı xmen

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #8 : 31.10.2008, 14:41 »
netcom021 size ve diger arkadaslara konuya ilgisiz kalmadıgınız için tşk ederim. Bende logoyla görüştügümde bana size söyledikleri gibi senet parçalama işlemini taksitli işlemlerden yapabilirsiniz demişlerdi ama durum ortada hesaptan düşmeyen ödemenin ne önemi var degilmi.... Galiba bunu logonun çözüm ortakları istemiyoruz ... Üç beş sebepleniyorlar , birçogunda parçalı çek senet programı diye ek olarak satılıyorrr....REklam mı oldu ne... Amam ben bir kullanıcı olarak aldığım paket programsa bunun gibi bir işlemi yapamıyorsa (Şu an birçok programda bu var) , gerisini siz düşünün.........

Çevrimdışı kenankaratas

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #9 : 07.01.2010, 17:15 »
Peki nedir bu programlar erden bulunur kaç para?

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #10 : 07.01.2010, 18:42 »
yine logonun söylediğini söyleyeeyim logo ticaret kanununa göre hareket ediyor. haliyle senet parçalama nizami bi olay olmadığı için logo da nizami olmayan şeyleri paketine eklemiyor. logo genel düşündüğü için yapmıyor. haliyle çözüm ortaklarına iş düşüyor. tabi ki sebeplenecekler tabi ki para kazanacaklar. çünkü istenen şey gayri nizami bir durum.