Sipariste Negatif Seviye Problemi...

Gönderen Konu: Sipariste Negatif Seviye Problemi...  (Okunma sayısı 1297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kaptanbag

• Yeni Kullanıcı
  • *
Sipariste Negatif Seviye Problemi...
« : 14.02.2010, 00:11 »
merhaba,

cok kisa anlatimla problem su: program go 1.89; sql server 2000 sp3. siparis fisinde negatif seviye uyarisi vermiyor program.

yapilan islemler sunlar;
stok calisma bilgileriden gercek stok uzerinden uyari islemi, negatif seviye uyarilari, siparis rezervine evet ve sipariste negatif seviye uyarisi acildi. ancak buna ragmen sipariste negatif seviye uyarisi alinamadi. ardindan stokta var olan bir urunun sag tiklayip ambar parametreleri acildi. uyari yapisina dokunulmadan(ki uyari yapisi zaten stok calisma bilgilerinin aynisi idi) sadece kaydet dendi ve o stok icin sipariste negatif stok uyarisi alinmaya baslandi. sonrasinda bu sitedeki verilen cozumvari islemlerden biri olan sql de invdef tablosu tamamen silindi, ancak bu islem hicbir ise yaramadi. ardindan bir makro olusturularak tum stok kalemlerinin ambar parametreleri acilarak hicbir islem yapilmadan kaydedildi. bu sekilde su an icin var olan kalemlerde sipariste negatif stok uyarisi alinmaya baslandi. ancak yeni girilen stokta ambar parametreleri acilip kaydedilmezse o stok icin uyari gecerli olmamakta. isin asli, invdef tablosuna girilen stok kartlari icin uyari var, girilmeyende yok ve gozlemlerime gore ister yeni stok acilsin, isterse de stok calisma bilgilerindeki ayarlar yapilsin, stok karti uzerinden ambar parametreleri acilip kaydet ile kapatilmadigi surece invdef tablosuna stok kartiyla alakali girdi olmuyor.

bunu sql yahut farkli bir sekilde cozmek mumkun degil mi? yoksa bu durum programin kendinden kaynakli bir hata mi? yorum ve yardimlarinizi bekliyorum...

bu arada, logo ile gorusuldu, konu ile alakali bir sql sorgusu gonderdiler. uyguladigim halde bu sorgu da bir ise yaramadi.

Çevrimdışı kaptanbag

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Sipariste Negatif Seviye Problemi...
« Yanıtla #1 : 20.02.2010, 00:38 »
hic cevap yok... anlasilan onulmaz bir derde yakalanmisim ben. bu forumdan cevap yoksa, logodan hic hayir gelmez bana... :)

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 20.02.2010, 12:36 »
L_FIRMPARAM tablolarını kontrol edin. yeni bi şirket açın oradan deneyin oluştan tablodaki kaydı da karşılatşrıırsanız hatayı daha kolay bulursunuz. bu sitede hayır yok evet var

Çevrimdışı kaptanbag

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 20.02.2010, 22:58 »
yeni firma acip hicbirsey yapmadan butun parametreleri ayarlasam da onda da ayni sorun devam ediyor. hatta daha onceki lisanssimiz LKS 1.72 surumunu baska bir bilgisayara yukluyorum, deniyorum. ama ne gariptir ki; ayni problem onda da var.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 22.02.2010, 19:47 »
tamamen tablolarla alakalı. stinvens tablosunu inceleyin

Çevrimdışı kaptanbag

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 23.02.2010, 02:11 »
incele derken neye bakmaliyim acaba? mesela ben once normal problemli olarak baktim, bilgileri yazdim bir kenara. sonra stoktaki 3 kalemden birini uyarilabilir yaptim.(ambar parametrelerine girip hicbirsey yapmadan kaydet diye cikarak) sipariste uyari vermeye basladi o kalem icin. ama tabloya tekrar donup baktigimda tablo oldugu gibi duruyordu karsimda. tabloda birsey mi degismesi gerekli, yahut girdilerden biri mi hatali, nesinde var problem?

tablo resmi asagidaki gibi...

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 23.02.2010, 08:37 »
özür yanlış tablo bilgisi verdim LG_XXX_INVDEF tablosuna bakın orada kontrol kolonları var mesela NEGLEVELCTRL gibi

Çevrimdışı kaptanbag

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 23.02.2010, 21:55 »
bununla ilgili bilgiyi ilk mesajimda aktarmistim. bu tablo normalde bos. yani stokta kac kalem olursa olsun, bu tablo standartta bos. eger ki, malzeme uzerine sag tiklar, ambar parametrelerini acar, hicbir islem yapmadan kaydet ile kapatirsan, bu tabloya sadece o stok karti icin (kac ambar varsa o miktarda) bilgi giriyor. ve ac-kaydet yontemiyle bu tabloya girdisini sagladigin stoklarda uyari mevzuunda hicbir problem yok.

ancak sorunda burda basliyor zaten. tum stoklar yeniden girildigi halde bu tablo neden bos? normalde bos mu olmasi gerekiyor? madem bu tabloya girmesi lazim stok ayarlarinin, o vakit calisma bilgilerindeki uyari sistemi ne ise yariyor? ve uyari bu tablosuz olmayacaksa, neden yeni acilan stok kartlarinin girdisi, ambar parametrelerine girip cikmadan bu tabloda otomatik olarak olusmuyor?

ve mumkunse, elinizin altinda go varsa bu islemi kendi sisteminizde denemeniz mumkun mu? calisma bilgilerinden stokta siparis icin gerekli uyari sistemlerini aktiklestirin. ve satis siparisinde stoktakinden daha fazlasina siparis olusturmayi deneyin. bakin bakalim, kullandiginiz go uyari verecek mi? cunku ben lks'de de denedim bunu. lks'de ayni durumda, problemli....
« Son Düzenleme: 23.02.2010, 22:01 Gönderen: kaptanbag »

Çevrimdışı zxcvbnmöç

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #8 : 24.02.2010, 11:10 »
VER 1,76 uyarı veriyor bir sıkıntı yok bende.Stok kartlarınızda ambar parametresinde negatif seviye uyarısını işaretlimi ?

Çevrimdışı red

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #9 : 24.02.2010, 11:44 »
kaptanbag aynı sorun ile bende karşılaştım ...logo ile görüştüm herhangi bi çözüm olmadı,hatta INVDEF tablosunun boş geldiğini ve stoklarda ambar parameterelerinde hangi stokta izleme yap dediysem o stokların ınvdef'e geldiğini söyledim bunu da anlamadılar.bizde tırmalamaya devam ediyoruz,sonuç yok yani ben bulamadım bulursanız çözüm paylaşırsanız çok sevinirim kolay gelsin

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #10 : 24.02.2010, 18:45 »
bağlantı kurma şansımız varsa bağlanıp görelim. tabloları karşılaştırıp düzeltebiliriz