Üretimde Hammadelerin Otomaik Mamül Hesaplarına Gitmesini Sağlamak

Gönderen Konu: Üretimde Hammadelerin Otomaik Mamül Hesaplarına Gitmesini Sağlamak  (Okunma sayısı 1099 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
Şunu söylemek istedim bu başlıkta örneğin; 1L 2L 2,5L lik kola üretmek için şeker kullanıyoruz. Bu ürünlerin reçetelerinde bu hammaddenin kullanım oranını belirtiyoruz. Ancak Aynı hammaddenin muhasebe hesaplarına gitmesini sağlayamıyoruz.
Şöyleki şeker mamülünün muhasebe hesaplarında sarflar bölümüne 152.01 girince aşağıdaki şekilde oluyor
---------------------------------------/--------------------------------------
152.01  2,5L Kola     5,00 TL

150.01 Şeker       1,25 TL
---------------------------------------/-----------------------------------------
2,5L ürünün sarf bölümüne de 620.01 diyorum Yani .2,5L lik ürün için muhasebe kodları gelmiş oluyor diğer mamüller için gelmiyor.diğer ürünler için oluşan sarf fişinde muhasebe kodları boş geliyor.
 Ancak Alternatifler diye bir kısım burası sanırım böyle durumlar için yapılmış pek kullanamadım anlayamadım .Yani Sarf ve Üretimden Giriş fişlerinde 150'den 152'ye 152'den 620 hesaba gitmesi için her zaman muhasebe kodlarına girip tek tek yapıyorum. Bu çin işkencesinden biri beni kurtarabilir mi?

Bilmem anlata bildim mi?

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
muhsasebe bağlantı kodlarınızı bi inceleyin. alternatif durumu bi kartın başka bi kart yerine kullanılabilmesi içindir.

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
Sorduğum soru ile verdiğiniz cevabın alakası yok.
Bir ürünü bir kaç malzemede kullanıyorum ve üretim fişlerinde muhasebe kodlarına gitmesini istiyorum niyetim bu yani daha nası açıklayayım bilmiyorum.

Çevrimdışı zaferaltuntas

• Yeni Kullanıcı
  • *
bunların hepsini bağlantı kodlarıyla yapabilirsin bağlantı kodlarında o seçtiğin bağlantı kodunun ne kadar adet malzemeyi kapsayacağını da belirleyebilirsin. Kolay gelsin