Merhaba,
A sütununa kart türü (bulamadım 1 değerini girerek deniyorum)
B sütununa kart kodu
c sütununa açıklama
d sütunu özel kod
e sütunu üretici kodu
f birim seti kodu
g ab barkodu
h sütunu kdv
Verilerinizi A1 hücresinden itibaren başlıksız gireceksiniz.
A sütunu için 1 girmişsiniz doğru o Ticari Mal ın kodudur. Diğerlerinde bir problem olmaması lazım. Yanlız birim setlerine girip kodlarını yanınıza not edin. Örneğin varsayın birim setinin kodu 05 tir. bunu F sütununa girmek için metin olarak girmeniz lazım yani 05 girmeniz lazım. 5 geliyorsa üzerine gelip F2 ye basıp '05 şeklinde yazın o zaman metne çevirir.
Eğer birim setiniz adet değilse kodu ne ise onu yazın. Diğerlerinde bir problem olmaması lazım.
Edit : Malzeme fiyatlarından da bahsetmişsiniz. Onu kaçırdım. Sitede bu aktraımla ilgili logoya ait bir döküman vardı. Bir talihsizlik yapıp bizi yanıltmışlar. Fiyatları girerken ilk sütünda fiyatın alış veya satış olarak girilileceğini yazıyor. Halbuki onu hiç girmeyeceğiz. Yani İlk sütuna fiyatın alış ya da satış olduğunu belirtmeyeceğiz. Onu zaten fiyat aktarım ekranında bize fiyatın alış ya da satış olduğunu bir comboboxta seçtiriyor.
Döviz kodlarını da zaten o bahsettiğim dökümanda bildiriyor. Bu sitede excel veri aktarımı diye aratırsanız bir kaç yerde çıkar.
İyi çalışmalar.
(KY)