Tiger2 2.02.00.00

Gönderen Konu: Tiger2 2.02.00.00  (Okunma sayısı 2905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı majoronline

• Yeni Kullanıcı
  • *
Tiger2 2.02.00.00
« : 12.07.2010, 14:19 »
Yeni sürüm çıkmış. Bu sürümünün dökümanına ulaşabilen var mı? Yenilik var mı yoksa hatlar mı giderildi.?

Çevrimdışı majoronline

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Tiger2 2.02.00.00
« Yanıtla #1 : 14.07.2010, 08:36 »
Kimsenin Bir Bilgisi Yok mu?

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 14.07.2010, 08:58 »
Kimsenin Bir Bilgisi Yok mu?

logo bu bilgileri ilk olarak bayilerle paylaşılıyor sonradan daha sonra yayınlıyor

buraya yapıştıarmadım 20000 karakter sorunu var sığmadı

Çevrimdışı PASHA

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Ölüler sanirki diriler hergün helva yiyiii
« Yanıtla #3 : 16.07.2010, 19:29 »

2.02.00.00 SÜRÜM İÇERİĞİ

Ürün Tanım ve Açıklama
1   Finans
  Hareketler
  Kasa İşlemleri
 TOPLU KAYIT EKLE İLE EKLENEN CARİ HESAP TAHSİLAT FİŞİNE DEĞİŞTİR İLE GİRİLDİĞİNDE INCORRECT SYNTAX NEAR THE KEYWORD 'AND' HATASI ALINIYOR.   
2   Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış İrsaliyeleri
 EMANET MALZEMELERİN SEVK İŞLEMİ SIRASINDA İRSALİYE TARİHİ GÜNCELLENEBİLMELİDİR  Emanet malzemelerin sevk işlemi sırasında irsaliye tarihinin güncellenebilmesi seçeneği parametreye bağlanmıştır. Ticari sistem yönetimi \ tanımlar \ satış ve dağıtım parametrelerine " Emanet sevkinde irsaliye tarih değişikliği : Evet - Hayır " seçeneği eklenmiştir.   
3   Planlama
  Üretim Planlama
  Siparişe Teslim Tarihi Ataması (CTP)
 CTP YAPILIRKEN YA DA ÜRETİM EMRİ AÇILIRKEN ACCESS VIOLATION HATASI ALINIYOR  CTP işlemi sırasında ve üretim emri eklenirken bazı durumlarda access violation hatası alınıyordu, hata almadan işlem yapılması sağlandı.   
4   Finans
  Hareketler
  Kasa İşlemleri
 KASADAN ALINAN HİZMET FATURASI GİRİŞİNDE, SATIRDA FASON GELMİYOR.  Kasadan eklenen 'Alınan Hizmet Faturası'nda, satırda "Fason" seçeneği gelmesi sağlanmıştır.   
5    Duran Varlık Yönetimi
  Hareketler
  Sabit Kıymet Hareketleri
 SABİT KIYMET DEĞERİ SIFIRLANMADAN BELİRLİ BİR DEĞERE DÜŞÜRÜLEBİLMELİDİR   
6       KASADAN ÇEK TAHSİLİ YAPILDIĞINDA MASRAF TUTARI MUHASEBELEŞTİRİLDİĞİNDEBORÇ YERİNE ALACAK BAKİYE ATIYOR.  Kasadan çek tahsilatı sırasında girilen masraf tutarı işlem muhasebeleştirildiğinde hatalı gözüküyordu, düzeltildi.   
7      Ticari Sistem Yönetimi
  Tanımlar
  Muhasebe Parametreleri
 MASRAF MERKEZİ KONTROLÜ YAPILACAK İŞLEMLERDE SATINALMA SEÇİLMİŞ OLMASINA RAĞMEN UYARI VERMİYOR.  Ek özellik paketi 3 yüklü olan setlerde masraf merkezi kontrolü yapılacak işlemlerde satınalma faturaları seçilmiş olmasına rağmen fatura masraf merkezi girilmeden kaydedilebiliyordu, düzeltildi.   
8   Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 SATIŞ FATURALARI BROWSERIN'DA F8 HIZLI ARAMA EKRANINDA ARAMA YAPILMAYA ÇALIŞILDIĞINDA 'ÇALIŞMA SIRASINDA BEKLENMEYEN HATA OLUŞTU' HATASI ALINIYOR.  Satış faturaları browserında F8 hızlı arama ekranında arama yapılmak istendiğinde " çalışma sırasında beklenmeyen hata oluştu " mesajı alınıyordu, düzeltildi.   
9   Satış ve Dağıtım
  Malzeme Raporları
  Ayrıntılı Satış Raporu
 AYRINTILI SATIŞ RAPORU FİLTRE EKRANINDAKİ FİLTRELER (SİPARİŞ NUMARASI,FİŞ NUMARASI) SATINALMA FİŞLERİNDEN DEĞER OKUYOR, AYNI ŞEKİLDE AYRINTILI SATINALMA RAPORUNDAKİ FİLTRELER SATIŞ ÜZERİNDEN OKUYOR.  Ayrıntılı satış raporu filtrelerinde yer alan fiş numarası ve sipariş fiş no filtreleri satınalma ile ilgili hareket pencerelerini açıyordu, düzeltildi.   
10     Satınalma
  İşlemler
  Toplu Faturalama
 İRSALİYE FATURALANDIĞI ZAMAN KONSİNYE DIŞINDAKİ TÜRLER İÇİN MALZEME TOPLAMLARI GÜNCELLENMEMELİ.  İrsaliye faturalandığı zaman konsinye dışındaki türler için malzeme toplamlarının güncellenmemesi sağlanmıştır.   
11      Genel Muhasebe
  Hareketler
  Muhasebe Fişleri
 FİŞ NUMARASI OLMAYAN MAHSUP FİŞİ NUMARASIZ OLARAK KAYIT EDİLEBİLİYOR  Fiş numarası olmadan muhasebe fişi girilebiliyordu, numarası olmayan muhasebe fiş girişi engellendi.   
12   Satış ve Dağıtım
  Malzeme Raporları
  Ayrıntılı Satış Raporu
 2.01.00 VERSİYONA GEÇİŞ SONRASINDA AYRINTILI SATIŞ RAPORU TASARIMI AYRINTILI SATINALMA RAPORLARI ALTINDA, AYRINTILI SATINALMA RAPOR TASARIMI AYRINTILI SATIŞ RAPORLARI ALTINDA LİSTELENİYOR.  Ayrıntılı satış raporu satınalma raporları ,ayrıntılı satınalma raporlarıda satış raporları altında listeleniyordu, düzeltildi.   
13     Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 PROFORMA FATURADA SERİ/LOT KULLANILDIĞI ZAMAN STOKLARDA DÜŞMEDİĞİ HALDE GİRİŞ MİKTARINDAN DÜŞÜYOR.  Proforma faturada seri/lot takibi yapılan malzemeler kullanıldığında stoklardan düşmediği halde seri/lot giriş miktarından düşmekteydi, proforma faturası ile yapılan çıkışların seri/lot miktarından düşmemesi sağlandı.   
14     CH KART BROWSERINDA ARAYÜZ UYARLAMA İLE KOLON EKLENEMİYOR VERSİYON DEĞİŞİMİ YAPILDIĞINDA DAHA ÖNCEDEN YAPILMIŞ ARAYÜZ UYARLAMA TANIMLARI SİLİNİYOR  Cari hesap kartı browser penceresinde arayüz uyarlama ile eklenen kolonlar kayboluyor, daha önceki sürümlerde eklenmiş kolonlar görünmüyordu, yeni kolonların doğru şekilde eklenmesi, eski sürümlerde eklenen kolonların görünmesi sağlandı.   
15   Malzeme Yönetimi
  Maliyet Raporları
  Envanter Raporu
 ENVANTER RAPORUNDA HESAPLANAN MALİYETLER GÜNCELLENMESİN FİLTRESİ EVET SEÇİLİ OLDUĞU DURUMDA BİRİM MALİYET VE ENVANTER TUTARI HATALI LİSTELENİYOR.  Envanter raporunda hesaplanan maliyetler evet seçildiği durumda birim maliyet ve envanter tutarı hatalı hesaplanıyordu, düzeltildi.   
16      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 İRSALİYE VE FATURA SATIRINDA SATIŞ ELEMANLARININ TOPLUCA SORGULANARAK FORMDA GÖSTERİLMESİ SAĞLANMALI   
17     DİĞER İŞLEMLER-ÖZEL KODLAR ÇALIŞMIYOR  GO 'da 'Diğer işlemler' bölümünde "Özel Kodlar" ve "Yetki Kodları" browserları açılmıyordu, düzeltildi.   
18      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 İRSALİYE VE FATURA KAYDEDİLMESİ SIRASINDA CARİ HESAP SATIŞ ELEMANI BAĞLANTISININ TOPLUCA KONTROL EDİLMESİ SAĞLANMALI   
19      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 İRSALİYE FATURA AKTARIMINDA PERFORMANS DÜZENLEMESİ YAPILMALI.   
20      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 İRSALİYE VE FATURA SATIRINDA BAĞLANTILI SİPARİŞ BİLGİLERİNİN TOPLUCA SORGULANARAK FORMDA GÖSTERİLMESİ SAĞLANMALI   
21      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 SİPARİŞİN İRSALİYE VE FATURAYA AKTARIMINDA PEFORMANS İYİLEŞTİRİLMESİ İSTENİYOR.   
22     Malzeme Yönetimi
  Ana Kayıtlar
  Malzeme / Malzeme Sınıfı Ağacı
 MALZEME/MALZEME SINIF AĞACINDA BİR MALZEME KARTI MALZEME SINIFINA TAŞINDIĞI ZAMAN HATA ALINIYOR.  Malzeme / Malzeme Sınıf Ağacı browserında, bir malzemenin sınıf ağacına taşındığında hata alınması sorunu düzeltilmiştir.

Müşteri datasında test edilmiştir. Malzeme kartı sınıf ağacına taşındığında hata alınmamaktadır.   
23      Finans
  Hareketler
  Kasa İşlemleri
 KASA İŞLEMLERİ TOPLU KAYIT EKLE DE "İŞLEM GRUP NO" ALFANUMERİK İSE KAYDET YAPILDIĞINDA "MICROSOFT OLE DB FOR SQL SERVER.INVALID COLUMN NAME 'A50006'.(80040E14) NATIVE ERROR" HATA MESAJI VERİYOR.  Kasa İşlemler-"Toplu Kayıt Ekle" işleminde "İŞLEM GRUP NO" alanının alfanümerik olması durumunda kartın kaydedilmesi sırasında alınan hata giderilmiştir.   
24     DAĞITIM EMRİ İÇERİSİNDE LOT KULLANILAN MALZEME VARSA VE DAĞITIMDAN DÖNÜŞ YAPILDIKTAN SONRA GERİ AL İŞLEMİ YAPILAMIYOR.  Dağıtım Emri içerisinde Seri/Lot takibi yapılan bir malzeme varsa, dağıtım emri dönüş yapıldıktan sonra Geri Al işlemi yapılmak istendiği zaman hata veriyordu, seri/lot takibi yapılan stoklarda da geri al işleminin hatasız 

Çevrimdışı PASHA

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #4 : 16.07.2010, 19:30 »
Malzeme Yönetimi
 Malzeme Yönetimi
  Ana Kayıtlar
  Malzemeler
 MALZEME KARTINDAKİ ÖZEL KOD, YETKİ KODU, MARKA KODU, GRUP KODU VB ALANLARDA KONUMLANMA SORUNU  Malzeme kartlarındaki özel kod, yetki kodu, marka kodu, grup kodu, iso kodu ve üretim yeri alanlarında, seçili olan bir tanım varsa bu alanlardaki liste açıldığında ilgili kaydın üzerine konumlanması sağlandı.
Örneğin özel kod alanında OK1 seçili ise, özel kod alanında F10 yapıldığında açılan listede OK1 satırına konumlanması sağlandı.   
26      FATURA BELGE NUMARASININ CARİ HESAP KARTI BAZINDA TEKİLLİĞİ KONTROL EDİLEBİLMELİ  Fatura belge numarasının cari hesap kartı bazında tekilliğinin kontrol edilebilmesi sağlanmıştır. Aynı cari hesap kartı için aynı belge numaralı kayıt girildiğinde programdaki parametreye bağlı olarak kullanıcının uyarılması ya da işlemin durdurulabilmesi sağlanmıştır.
Ticari sistem yönetimi \ Finans parametrelerine "Faturalarda cari hesap bazında belge numarası tekrarlandığında : İşleme devam edilecek / kullanıcı uyarılacak / işlem durdurulacak" parametresi eklendi.
Bu parametreye bağlı olarak çalışacak "cari hesap bazında belge numarası kontrolü yapılacak işlemler" parametresinden hangi fişleri için kontrol yapılacağı seçilir. Burada seçilen fiş türlerinde aynı cari hesaba sadece bir belge numarası girilebilecektir. Böylece "Ahmet Ltd." cari hesabına ait alım faturası ve satış iade faturasında aynı belge numarası girilmesinin kontrolü sağlanabilecektir.

Not : Ek özellik paketi 4 kapsamında yapılmıştır.   
27    Satış ve Dağıtım
  Satış Teklif Yönetimi
  Satış Faaliyetlerim
 SATIŞ TEKLİF YÖNETİMİNDEN GİRİLEN SÖZLEŞME HAREKETİNDE RİSKİ ETKİLEYECEK ETKİLEMİYECEK KRİTERİNİN DİKKATE ALINMASI VEYA SİPARİŞ FİŞİNE SÖZLEŞME AKTARIMI İŞLEMİNDE RİSK ETKİLEYECEK KRİTERİNİN KONTROL E  Teklif - Sözleşme girişlerinde riski etkiler seçeneğini ifade eden AFFECTRISK kolonunun 0 değerini alması sağlanmıştır. Buna bağlı olarak sipariş fişi içerisinden sözleşme aktarımında riske bağlı bir kontrol yapılmamaktadır.   
28    Duran Varlık Yönetimi
  Ana Kayıtlar
  Sabit Kıymet Kartları
 SATINALMA FATURASI İLE ALINAN BİR MAL SABİT KIYMET İLE İLİŞKİLENDİRİLİRKEN GİDER YANSIMASI BAŞKA BİR TARİHTE YAPILABİLMELİDİR   
29    Duran Varlık Yönetimi
  Hareketler
  Sabit Kıymet Hareketleri
 SABİT KIYMET DEĞERİ SIFIRLANMADAN BELİRLİ BİR DEĞERE DÜŞÜRÜLEBİLMELİDİR   
30     TIGER VE UNITY PROGRAMLARI İÇİN UKRAYNCA DİL SEÇENEĞİ PROGRAMA EKLENMELİDİR   
31        Finans
  Cari Hesap Raporları
  Cari Hesap Risk Durumu
 RİSK LİMİTİNİ AŞMAYANLAR :LİSTELENMEYECEK FİLTRESİ ÇALIŞMIYOR.  Cari hesap risk durumu rapor filtrelerinde yer alan "Risk Limitini aşmayanlar: Listelenecek - Listelenmeyecek " seçeneğinin çalışması sağlanmıştır.   
32    Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Dağıtım Emirleri
 DAĞITIM EMRİNDE İŞYERİ AMBAR KONTROLÜ EVET OLDUĞUNDA SEÇİLEN İŞYERİNE BAĞLI AMBAR VE FABRİKA BİLGİSİDE OTOMATİK GELSİN.  Dağıtım emri başlık bilgileri arasına fabrika seçeneği eklenmiştir.   
33     Satış ve Dağıtım
  Ana Kayıtlar
  Satış Kampanya Kartları
 BİR MALZEMENİN BAĞLI OLDUĞU MALZEME SINIFI DEĞİŞTİRİLDİĞİNDE CPAR FONKSİYONU HATASI  Bir malzemenin bağlı olduğu malzeme sınıfı değiştirildiğinde kampanya kartında CPAR fonkisyonu ile tanımlama yapılmışsa, eskiden seçili olan malzeme sınıfına bağlı olarak çalışmaya devam ediyor güncellenmiyordu. Malzemenin bağlandığı yeni malzeme sınıfına göre çalışması sağlandı.   
34      Finans
  Cari Hesap Raporları
  Cari Hesap Ekstresi
 Finans
  Cari Hesap Raporları
  Cari Hesap Ekstresi
 DÖVİZE ENDEKSLİ TL ÇEKLERİNİNİN CARİ HESAP EKSTRESİ, BORÇ ALACAK TOPLAMLARI, AYRINLITI ÖDEME LİSTESİ, AYRINTILI TAHSİLAT LİSTESİ RAPORLARINA YANSIMALI   
35       STPRICE FONKSİYONUNDA FİLTRE OLARAK FİYAT LİSTESİ GRUP KODU DA KULLANILABİLSİN?  STPRICE fonksiyonunda fiyat kartındaki grup kodunun filtre olarak kullanılabilmesi sağlandı. STPRICE fonksiyonunda grup kodunu filtrelemek için PRGRP kullanılmalıdır.   
36      SATIŞ TEKLİF YÖNETİMİ \ MÜŞTERİ KARTLARI PENCERESİNDE UYARLAMA VE EK ALAN KULLANIMI OLMALI  Satış teklif yönetimi \ müşteri kartlarında ve browser penceresinde arayüz uyarlama yapılabilmesi sağlandı.

37     GO'DA SATIŞ İRSALİYELERİNDE ÇIKIŞ İZLEME NUMARASI KOLONU OLSUN  GO ve GO SHOP MANAGER ürünlerinde satış irsaliye satırlarına "çıkış izleme numarası" kolonu eklendi.   
38    İthalat
  Hareketler
  Millileştirme Fişleri
 MİLLİLEŞTİRME FİŞİ İÇERİSİNDEKİ İTHALAT BİRİM FİYATI ALANINA, FİNANS\BANKA FİŞLERİ\EKLE\KOLONLAR ALANINDAKİ DÖVİZLİ BSMV TUTARI ALANINA YETKİ VERİLDİĞİNDE GİRİŞ YAPILABİLİYOR.  Millileştirme fişi içerisindeki 'İthalat Birim Fiyatı' alanına giriş yapılabilmesi, 'Finans \ Banka Fişleri \ Ekle \ Kolonlar' alanındaki "Dövizli BSMV Tutarı" yetkisine göre çalışıyor hatası düzeltilmiştir.   
39      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış İrsaliyeleri
 EMANET OLARAK GİRİLEN FATURANIN İRSALİYESİ OLUSTURULDUGUNDA YAZ SECENEGİ CIKMIYOR.   
40      Malzeme Yönetimi
  Hareketler
  Malzeme Yönetimi Fişleri
 SARF FİŞİ İLE SABİT KIYMET BİRİM FİYAT GİRİLMEDEN SARF EDİLİYOR. MUHASEBELEŞTİRME YAPILDIĞINDA "HATALI MUHASEBE BAĞLANTISI" MESAJI VERİYOR.   
41    Satış ve Dağıtım
  Satış Teklif Yönetimi
  Satış Faaliyetleri
 SATIŞ SÖZLEŞMESİ İŞYERİ BAZINDA HAZIRLANIP ONAYLAMA İŞLEMİ SIRASINDA OLUŞAN SATIŞ FİYAT KARTININ İŞYERİ BİLGİSİ SÖZLEŞMEDEKİ İŞYERİ BİLGİSİ OLARAK GELMELİ   
42      Finans
  Hareketler
  Banka Fişleri
 BANKADAN SENET ÖDEMESİ MUHASEBE KODLARI PENCERESİNDE BANKA SATIRINA PROJE KODU GELMİYOR.   
43      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış İrsaliyeleri
 SİPARİŞ BAĞLANTISI OLAN İRSALİYE ÜZERİNDE CARİ HESAP BİLGİSİ CTRL + V İŞLEMİ İLE FARKLI BİR CARİ HESAP İLE DEĞİŞTİRİLİP KAYIT EDİLEBİLİYOR BU İŞLEME PROGRAM İZİN VERMEMELİ  Sipariş bağlantısı olan irsaliyelerde, cari hesap bilgisinin 'ctrl + v' işlemi ile değiştirilmesi engellenmiştir.   
44     ÜRETİM EMRİ HESAPLAMA İŞLEMİNDE LOW LEVEL CODE SIRALAMASI KULLANILABİLSİN  Üretim maliyet hesaplamalarında, malzeme kartının genel bilgiler sekmesinde bulunan "üretim girdi seviyesi" bilgisine göre maliyet hesaplanması sağlanmıştır. Maliyet hesaplanırken üretim girdi seviyesi büyük olandan küçük olana doğru hesaplama yapılmaktadır.   
45     MALZEMELER İÇİN LOW LEVEL CODE HESAPLAMASI YAPACAK VE HESAPLANAN DEĞERİ MALZEME (VARYANT) KARTINA YAZACAK BİR BATCH İŞLEM OLMALI  Malzeme kartlarının üretim seviyelerini hesaplamak ve maliyetlendirme işlemlerini buna göre yapabilmek için Malzeme yönetimi işlemler altına "Malzeme Üretim Girdi Seviyesi Güncelleme" işlemi eklenmiştir.

Mamul ya da Yarı Mamul türündeki kartların fabrika parametrelerinde "temin şekli=üretim" seçilirse, bu MM, YM kart reçetelerine bağlı olarak MM, YM ve HM kartlarına "Üretim Girdi Seviyesi" atanmaktadır.

Malzeme üretim girdi seviyesi güncelleme işleminde fabrika ve tarih filtresi kullanılır. Fabrika filtresi ile fabrika bazındaki reçeteler esas alınmaktadır. Tarih filtresi ile ilgili tarihte geçerli olan reçeteye göre hesaplama yapılmaktadır.

Hesaplanan değer malzeme kartında "genel bilgiler" sekmesinde bulunan "üretim girdi seviyesi" alanına yazılır.

İlgili bilgi veritabanında ITEMS tablosunda PRODUCTLEVEL alanında tutulmaktadır.   
46      Finans
  Ana Kayıtlar
  Cari Hesap Kartları
 CH DÖVİZ DEĞERLEME RAPORUNDA TAHSİL EDİLMEMİŞ ÇEKLER DEĞERLENMESİN EVET SEÇİLDİĞİNDE DÖVİZLİ TUTAR ÇEK ÜZERİNDEKİ TUTAR OLARAK GELSİN.   
47       TABLO RAPORLARINDA KAYDEDİLEN TASARIMLAR 2.00 VERSİYONA GEÇİŞ YAPILDIKTAN SONRA YÜKLE İŞLEMİ İLE YÜKLENMEYE ÇALIŞILDIĞINDA HATA ALINIYOR.  1.91 ve öncesi sürümlerde kaydedilen tablo raporları 2.00 sürümüne geçtikten sonra yükle seçeneği ile alınırken, "beklenmeyen hata oluştu" mesajı alınıyordu, düzeltildi.   
48    İhracat
  Raporlar
  İhracat İstatistik Raporu
 İHRACAT İSTATİSTİK RAPORUNDA İNTAÇ TARİHİ FİLTRESİ KULLANILDIĞINDA ARITHMETIC OVERFLOW.... HATASI VERİYOR FİLTRE ÇALIŞMIYOR  İhracat istatistik raporunda intaç tarihi filtresi kullanıldığında hata alınıyordu, giderildi.   
49     USYS
  Yönetim
  Firmalar
 İŞYERİ NUMARASI 8192'DEN BÜYÜKSE KULLANICININ YETKİSİ OLSA DAHİ FİŞ İÇERİSİNDE GÖREMİYOR?  İşyeri numarasının 8192 den büyük olduğunda, kullanıcının yetkisi olmasına rağmen fiş içerisinde bu işyerlerini görememesi sorunu giderilmiştir.

50       EXCELDEN SATIŞ FİYATI AKTARIMINDA AYNI KODLU ALIŞ FİYATI OLMASI DURUMUNDA ALIŞ FİYATINI yasak EDİP SATIŞ OLARAK DEĞİŞTİRİYOR.  Excelden satınalma / satış fiyatı aktarımında, alış fiyatı kodu ile aynı koda sahip satış fiyatı aktarıldığında alış fiyatının satış fiyatı olarak değişmesi sorunu giderilmiştir.   
51      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Alınan Siparişler
 SATIŞ SİPARİŞİ İÇERİSİNDE KDV DAHİL KARMA KOLİ GİRİLİP FATURALANDIĞINDA TEKRAR KDV UYGULANIYOR.  Satış siparişine KDV dahil Karma Koli girilip faturalandığında tekrar KDV uygulanması engellenmiştir.   
52      Finans
  Cari Hesap Raporları
  Cari Hesap Ekstresi
 CARİ HESAP EKSTRESİ EXCEL OLARAK ALMAK İSTEDİĞİMİZDE KASADAN GİRİLEN SATIŞ FATURALARI VARSA BAŞLIĞI İKİ KEZ LİSTELİYOR.  Cari hesap ekstresi raporu excele alındığında kasadan girilen faturalar için sabit alan başlıkları bu faturalar öncesinde tekrar listeleniyordu, düzeltildi

Çevrimdışı PASHA

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #5 : 16.07.2010, 19:31 »
Üretim Kontrol
  Hareketler
  Üretim Emirleri
 LOTLU MAMUL ÜRETİMİ YAPILIP BU MAMULDEN ÇIKIŞ FİŞİ İLE ÇIKIŞ YAPILDIKTAN SONRA ÜRETİM EMRİ SİLİNEBİLİYOR?  Lotlu bir mamulun üretim emri ile girişi yapıldıktan sonra çıkış işlemi yapılıp üretim emri çıkartılmak istendiğinde uyarı verilmiyordu.Programın durum ile ilgili uyarı vererek çıkış işlemini yapmaması sağlanmıştır.   
54     ÇOK SAYIDA İRSALİYE AKTARILMIŞ İTHALAT OPERASYON FİŞİ XML İLE AKTARILDIĞINDA PERFORMANS PROBLEMİ YAŞANIYOR.  1000 -1500 arası çok satırlı irsaliye aktarımı yapılarak oluşturulan ithalat operasyon fişi xml ile aktarılmak istendiğinde " out of memory " mesajı alınıyordu, düzeltildi.   
55     NAVIGATORDA FARKLI DATABASE KULLANIMINDA "NAVPARAMS.CFG" ÇALIŞMIYOR.  Excel Navigator'da navparams.cfg kullanılarak istenilen veritabanına sorunsuz bağlantı kurulması sağlandı.   
56       INVALID OBJECT NAME DEMANDPEGGINDDEMANDP  Firma bazında veritabanı kullanıldığında veritabanı adı çok uzunsa malzeme kartı üzerinden sipariş hareketleri penceresi açıldığında INVALID OBJECT NAME DEMANDPEGGINDDEMANDP hatası alınıyordu, hata alınmaması sağlandı.   
57      Genel Muhasebe
  Ana Kayıtlar
  Muhasebe Bağlantı Kodları
 HİZMET FATURALARINI MUHASEBE BAĞLANTI KODLARINDA AMBAR BAZINDA FİLTRELEME YAPMAK İSTENİYOR.  Hizmet faturaları muhasebe bağlantı kodlarına da ambar filtresi eklendi. Böylece hizmet faturalarında da ambar bazında farklı muhasebe kodlarının muhasebe bağlantı kodlarından atanması sağlandı.   
58   Kaynak Yönetimi
  Kapasite Çizelgeleme
  Üretim Emri Çizelgeleme
 ÇİZELGELEME PENCERESİNDEKİ EMİR BİLGİLERİ ALT TARAFTA ÇIKMASIN ÜST KISIMA YA DA DAHA GÖRÜLEBİLİR BİR YERE TAŞINSIN, HİNT BİLGİLERİ TAB İLE GELİNDİĞİNDE DE GÖRÜNTÜLENSİN  Çizelgeleme penceresinde pencerenin alt kısmında gösterilen bilgilerin, daha rahat okunabilir olması için, çizelgeleme penceresinde sağ üst kısımda da listelenmesi sağlandı.   
59   Kaynak Yönetimi
  Kapasite Çizelgeleme
  Üretim Emri Çizelgeleme
 ÇİZELGELEMEDE EMRİN ÜZERİNDEN DİĞER EMİRLERE TAB İLE HAREKET EDİLDİĞİNDE YAPILMASI İSTENEN DEĞİŞİKLİKLER  Kaynak çizelgeleme penceresindeki emirler seçildiğinde seçili olan emirlerin gösteriminde ve pencerede tab ile hareket edildiğinde bazı güncellemeler yapılmıştır.
--Gün atlamalarından dolayı ikiye bölünmüş emirlerin bir bölümünün üzerine gidildiğinde diğer bölümünün de renginin değişmesi sağlandı.
--Birden fazla emir işaretli olduğunda üst ksımdaki saat/gün bilgisinin tüm parçalar için koyu renk olması sağlandı
--Sağ üst köşeye bilgi penceresi eklendi, burada iş emri, üretim emri, miktar, tarih ve zaman bilgilerinin listelenmesi sağlandı
-- Tab tuşu ile ekranda gezildiğinde diğer günlere geçmesi sağlandı.

60      Finans
  Ana Kayıtlar
  Cari Hesap Kartları
 BORÇ TAKİP TE İPTAL EDİLEN (SATIŞ FAT.VB)İŞLEMLERİN LİSTELENMEMESİ İÇİN FİLİTRE KISMINA İPTAL EDİLENLER LİSTELENSİN/LİSTELENMESİN FİLTRESİ İSTENİYOR.  Borç takip penceresinde iptal edilen işlemlerin listelenmemesi için borç takip filtrelerine " İptal Edilenler : Listelenecek - Listelenmeyecek " seçeneği eklenmiştir.   
61      Satış ve Dağıtım
  Hareketler
  Satış Faturaları
 SATIŞ FATURASI KESERKEN SON GİRİŞ FİYATININ (DEVİR DAHİL) ALTINA DÜŞMESİ ENGELLENMELİ.  Satış faturası kaydedilirken "Satış Birim Fiyatı Son satınalma fiyatının altına düşerse=Kullanıcı uyarılacak" seçilmiş olduğunda, sadece devir fişi varsa dikkate almıyordu, devir fişini de kontrol etmesi sağlandı.   
62      TALEP,SİPARİŞ,İRSALİYE,FATURA İZLENEBİLİRLİĞİ  Fatura üzerinden, sağ klik 'Fatura Bağlantıları' ile, faturanın bağlı olduğu İrsaliye, Sipariş ve Talep fişlerinin görülebilmesi sağlanmıştır.

Not: Eylül ayında çıkarılacak olan Ek özellik 4 paketi kapsamındadır.   
63      Finans
  Ana Kayıtlar
  Çek/Senet Kartları
 ÇEK SENET KARTLARI BROWSERINDA ÖZEL KOD KOLONUNUN EKLENMESİ VE BROWSERDAN ERİŞİLEN FİLTRE SEÇENEKLERİNDE YER ALMASI İSTENİYOR  Çek ve Senet kartları browser penceresine ve çek ve senet kartları browser filttrelerine Özel Kod kolonu ve filtresi eklendi.   
64      Finans
  Ana Kayıtlar
  Çek/Senet Kartları
 TAHSİL EDİLDİ STATÜSÜNDE OLAN ÇEK VE SENET KARTLARI BROWSERINDA HESAP KOLONUNDA TAHSİLAT YERİ BİLGİSİ OLARAK KASA VEYA BANKA HESAP BİLGİSİ YAZILMASI İSTENİYOR.  - Çek/Senetler hareket gördüğünde çeksenet kartları browserındaki hesap alanına bilgi gelmesi sağlandı.

Çek ciro edildi olduğunda kime ciro edildiyse ciro edilen carinin kodu gelmektedir. Çekçıkış bankaya olduğu zamanda banka kodu gelmektedir.

Not : Hesap kolonunda yer alan kodlar biryerde tutulmamaktadır browser açıldığı zaman sadece gösterim açısından kullanılmaktadır.   
65      Malzeme Yönetimi
  İşlemler
  Ambar Sayımı
 AMBAR SAYIM PENCERESİNDE ARAMA VE SIRALAMA YAPILABİLMELİ.  Ambar sayımı ekranında; Malzeme Kodu, Malzeme Açıklaması, Varyant Kodu, Varyant Açıklaması alanlarına göre kolonda sıralama ve arama yapılabilmesi sağlanmıştır..
Malzemelerin olduğu bölümde curser konumlandırıldıktan sonra Ctrl+F ile arama yapılır, imleç sol boş kolonda ilgili satırda konumlanır.   
66    Satış ve Dağıtım
  Satış Teklif Yönetimi
  Satış Faaliyetlerim
 Onaylanmış Teklif ve Sözleşmeler değiştirilebilmeli.  Onaylanmış Teklif ve Sözleşmelerin miktar kontrolü yapılmak suretiyle, değiştirilebilmesi sağlanmıştır.

67      Finans
  Ana Kayıtlar
  Banka Kredileri
 BANKA KREDİSİ GİRİŞİNDE FAİZ ORANI KURUŞ HANESİ ARTIRILABİLMELİ.   
68       AYRINTILI SATIŞ RAPORU ZAMANLANMIŞ GÖREV İLE EXCEL E ALINAMIYOR.  Zamanlanmış görevlerde ayrıntılı satış raporunun excel olarak alınması ve raporun mail olarak gönderilmesi sağlanmıştır.   
69    Kaynak Yönetimi
  İşlemler
  Çalışma Zamanı Değişikliği
 ÇALIŞMA ZAMANI DEĞİŞİKLİĞİ GÜN SONUNA KADAR YAPILABİLMELİ, TAM GÜN ÇALIŞMAMA BELİRTİLEBİLMELİ  Çalışma zaman değişikliği yapılırken bitiş saatine 24:00 girilemiyordu, 23:59 yazıldığında ise kalan 1 dakikalık süreler için planlama yapılıyordu. Çalışma zaman değişikliği işlemi sırasında "tam gün" kutucuğu işaretlenerek bitiş saatinin 24:00 gelmesi sağlanmıştır.   
70       CARİ HESAP KARTINDAKİ FORM TASARIMLARI PENCERESİNE İRSALİYE FORMU DA SEÇİLEBİLSİN.  Cari hesap kartındaki form tasarımları penceresinde irsaliye formunun ayrı olarak seçilebilmesi sağlanmıştır.   
71   Malzeme Yönetimi
  Hareketler
  Malzeme Yönetimi Fişleri
 AMBAR FİŞLERİNE TALEP FİŞİ AKTARILDIĞI ZAMAN LOT NUMARASINI OTOMATİK OLARAK ATIYOR. MALZEME YÖNETİMİ PARAMETRELERİNDE "MALZEME ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE OTOMATİK SERİ/LOT HAREKETİ OLUŞTURULACAK=HAYIR" SEÇİLİ  Malzeme yönetimi parametrelerinde "Malzeme Çıkış İşlemlerinde otomatik seri/lot hareketi oluşturulacak : Hayır " seçili olmasına rağmen ambar fişlerine talep fişi aktarıldığında satırlarda seri/lot numarasını otomatik olarak alıyordu, düzeltildi.   
72       CLINFO FONKSİYONUNDA IBAN NUMARASI GETİRLEBİLSİN.  Cari hesap kartında banka hesaplarına ait IBAN bilgileri için, _CLINFO fonksiyonunda, return type 251 ve 257 arasındaki değerler kullanılarak banka hesap numaralarına ait IBAN bilgilerinin getirilmesi sağlanmıştır.   
73      Malzeme Yönetimi
  Ana Kayıtlar
  Malzemeler
 MALZEME DURUM GRAFİĞİ MALZEME FİŞLERİNİ DİKKATE ALMIYOR.  Malzeme kartı üzerinden alınan Durum grafiğinde Malzeme yönetimindeki fişlerinde dikkate alınması sağlanmıştır.   
74       MALZEME VE CARİLERDEKİ TOPLU GÜNCELLEME FİYAT KARTLARI İÇİN DE YAPILABİLSİN.  Fiyat kartları için "Toplu Güncelleme" yapılabilmesi sağlanmıştır.
Fiyat kartları browserı sağ klik seçeneklerine "Toplu Güncelle" işlemi eklenmiştir.   
75       MALZEME (SINIFI) LİSTESİNDE KULLANICI TANIMLI FİLTRE ZAMANLANMIŞ GÖREVLERDE SEÇİLDİĞİNDE "ACCESS VIOLATION AT ADDRESS 00E1AA3C IN MODULE LMAINENG.EXE " MESAJI VERİYOR.  Zamanlanmış görevlerde rapor seçiminden sonra kullanıcı tanımlı filtre girilmek istendiğinde " Access Violation " mesajı alınıyordu, düzeltildi.   
76      Malzeme Yönetimi
  Ana Kayıtlar
  Malzemeler
 MALZEME KARTINDAKİ AMBAR PARAMETRELERİNDE KAYDET YAPILDIĞINDA YENİ EKLENEN AMBARIN NEGATİF SEVİYE KONTROLÜ DEĞİŞİYOR.  Ticari sistem yönetiminde yer alan malzeme parametrelerinde " Negatif stok seviye kontrolü : İşlem durdurulacak " seçildikten sonra ambar eklendiğinde, malzeme kartları için ambar parametreleri değişiklik yapılmadan kaydedilmiş ise yeni ambarın seviye kontrol parametresi " işleme devam edilecek " olarak değişiyordu, düzeltildi.   
77      Malzeme Yönetimi
  Maliyet Raporları
  Ayrıntılı Maliyet Analizi
 AYRINTILI MALİYET ANALİZİ RAPORU FİZİKSEL MALİYET YÖNTEMİNE GÖRE ALINDIĞINDA, MALİYET DAĞITIM FİŞLERİNDEN GELEN MALİYETLERİ ÇIKIŞ MALİYETLERİNE YANSITMIYOR.  Ayrıntılı Maliyet Analizi Raporu Fiziksel Maliyet yöntemine göre alındığında, maliyet dağıtım fişlerinden gelen maliyetler çıkış Maliyetlerine yansıtılmıyordu, düzeltildi.   
78      Genel Muhasebe
  Mali Tablo Tanımları
  KDV Beyannamesi
 KDV BEYANNAMESİ İLE BİRLİKTE DÜZENLENEN İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ PROGRAM İÇERİSİNDEN ALINMAK İSTENİYOR.  E - Beyannameler seçenekleri arasına KDV indirimleri ile ilgili " Yüklenilen KDV Listesi - İndirilecek KDV Listesi - Satış Faturaları ve GÇB Listesi " beyannameleri eklenmiştir.

Uyarı: Bu özellik Eylül ayında kullanıma çıkılacak Ek Özellik 4 kapsamında değerlendirilmiştir.   
79       KULLANICI TANIMLI FİLTREYE KURUŞ FİLTRE GİRİLMESİ DURUMUNDA LİSTELEME YAPMIYOR.  Rapor tasarımında kullanılan "Tanımlı filtre" alanında kuruş haneli değer girildiğinde, ilgili kaydın raporda listelenmesi sağlanmıştır.
Aynı şekilde tanımlı filtre içerisinde öndeğer değer alanına ondalıklı değer girilebilmesi sağlanmıştır.   
80      Finans
  Hareketler
  Çek/Senet Bordroları
 ÇEKLER İÇİN İBRAZ SÜRESİ (TEYİR SÜRESİ) GİRİLEBİLECEK BİR ALAN OLMALI.  Müşteri çekleri ve kendi çeklerimiz için çek ibraz süresinin girilebileceği bir alan eklenmiştir.Müşteri çek/senetleri ve Kendi Çek/Senetlerimiz raporlarında da çek ibraz süresinin raporlanabilmesi sağlanmıştır.   
81   Satınalma
  Hareketler
  Verilen Siparişler
 SİPARİŞ FİŞİ FATURALANIRKEN CARİNİN LDX TABINDAKİ İŞLEM STATÜSÜ BİLGİSİNİ KONTROL ETMİYOR.  Cari hesap kartının LogoConnect tabındaki faturaların işlem statüsü bankaya iletilecek olarak seçiliyken sipariş üzerinden faturalama yapılması durumunda işlem statüsü "işlem tamamlandı" olarak geliyordu. Sipariş üzerinden faturalama yaparken de LogoConnect tabındaki bilgilerin kontrol edilmesi sağlanmıştır.   
82      Finans
  Ana Kayıtlar
  Cari Hesap Kartları
 RİSK KONTROLÜ İŞLEMLER BAZINDA YAPILDIĞINDA AÇIK HESAP RİSKİ ÇEK SENET İLE DE KAPATILABİLMELİ  Cari hesap risk takibi işlemler bazında yapıldığında çek senet ile açık hesap riskinin kapatılabilmesi sağlanmıştır. Konu hakkındaki dokümana buradan ulaşılabilir.
http://support.logo.com.tr/erp-team/38-logo-tiger2/234-cek-senet-le-acik-hesap-rsk-kapatma   
83     USYS
 BANKA KODLARI OTOMATİK GÜNCELLENMELİ   
84      Yönetim Karar Destek
  Ana Kayıtlar
  Rapor Üretici
 RAPOR ÜRETİCİ İLE TANIMLANAN RAPORLARDA YETKİLERDE KOLAYLIK OLMALI  Rapor üretici ile tanımlanan raporların yetkilendirilmesinde sağ fare tuşu menüsüne "hepsi" ve "hiçbiri" seçenekleri eklendi. Rapor üretici rapor yetkilerinin kolay bir şekilde tanımlanabilmesi sağlandı.   
85      Finans
  Ana Kayıtlar
  Cari Hesap Kartları
 DÖVİZ KURLARI DEĞİŞİKLİĞİ VE GİRİŞİ YAPILMASI DURUMUNDA BUNUN KAYIT BİLGİSİNDE GÖRÜLEBİLMESİ İSTENİYOR  Günlük döviz kurları tablosunda kaydı giren ya da değiştiren kullanıcı bilgisinin tutulması sağlanmıştır. Günlük döviz kurları penceresinde F9- sağ fare tuşu menüsündeki kayıt bilgisi seçeneği ile işlem yapan kullanıcılar listelenmektedir.   
86       SİPARİŞ/İRSALİYE/FATURALARDAKİ TOPLAM TUTAR BİLGİLERİ YETKİLENDİRİLEBİLSİN.  Sipariş, İrsaliye ve Faturalarda sağ alt kısımda bulunan toplam bilgilerinin yetkilendirilebilmesi sağlandı. Yetkisi olmayan kullanıcıların bu bölümü görmeleri engellendi.   

Çevrimdışı cevher21

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 26.07.2010, 08:33 »
go nun yeni versiyonu çıkacak mı bilgisi olan var mi?