SHOP MANAGER DA MÜŞTERİ SENET DÖKÜMÜ NASIL YAPILIYOR?

Gönderen Konu: SHOP MANAGER DA MÜŞTERİ SENET DÖKÜMÜ NASIL YAPILIYOR?  (Okunma sayısı 1420 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhabalar

Shop manager satış ekranında  ödeme planı verilmiş 1 nakit + 4 Taksit uygulamasındaki müşteriye imzalatılacak senetlerin dökümü en pratik hangi yolla olmalıdır? Acil yardımlarınızı bekliyoruz.

Çevrimdışı atlıhan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ödeme planını yaparken "taksit" yerine "senet" olarak yaptığınızda fişi kaydetmeden önce senet bordrosu senetler hazırlanmış olarak çıkar. Bordro içinden toplu basım seçeneği ile senetleri bastırabilirsiniz.

Fakat bir kullanıcı olarak pratik olduğunu söylemek pek mümkün değil;

Form tanımlayıcıda iki ayrı senet formu var, satış esnasında açılan giriş bordrosu "senetler(ek bilgilerle)" olanı kullanıyor, çek/senet bölümü "senetler" tasarımlarını... ve enteresandır, bu tasarımları dosyaya ekle/aktar diye de transfer edemiyorsunuz. Bu en büyük sıkıntılardan biri, çünkü tüm değişiklikleri iki tarafa da yapmak gerekiyor.

İkinci bir sıkıntıda satış esnasında ola ki senetleri basamadınız, eksik kaldı, olur ya yazıcı sıkıştı vs. ; çek/senet bölümünden aynı bordroya girip topluca tekrar yazdırmak mümkün değil, zaten bordroya girebilmek için borç takipten kapatmaları geri almak lazım ama girsen de toplu basım yok :)) şaka gibi...yani tek tek senet bastırmak zorundasınız.

Müşteri senedi ödemeye geldi, cari hesaptan senedi bulup tahsilatı yapmak mümkün değil, kasaya dönmek zorundasınız.

Bence senetler bayaa sıkıntılı shop manager da..

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
Sizin söylediğinizi yapmıştım.Fakat ödeme planında senet karşılarına  30-60-90-120 gün yazmamışım.O yüzden bordro bi acayip idi.O kısmı düzelttim faturayı kaydet dediğimde bordro ekrana geliyor , yaz dediğim de ise mesela 1+ 4 senet ödeme planında 4 ayrı senet basması gerekirken tek bir senet olarak yani  dökümlü bordro olarak basıyor.Aslında bu da çok işimize yarayacak bir durum.Fakat müşteri ödeme yaptğında senet değil sadece  tahsilat makbuzu verebiliyor olacağız.Yani 4 ayrı senet  değil de toplu 1 sayfalık senet.Ama illa  4 ayrı senet dökelim gibi bir durum olursa nasıl aşarız?Teşekkürler

Çevrimdışı atlıhan

• Yeni Kullanıcı
  • *
senet bordrosu ekrana geldğinde sağ tıkla toplu basımı seçersen senetler basılır.

Çevrimdışı EFA

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • --- New Generation Solutions ---
Düşünsene bir müşteri satış ekranını hayal et, bir tuşu bas ekteki rapor gelsin.

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
SAYIN EFA ve ATLIHAN

Bu ekteki  rapor formunu yollarsanız sevinirim.Birde  atlıhan arkadaşım demiŞ olduğun senet bordrosu parekende satış ekranında iken nasıl geliyor.Yoksa satış ekranından çıkıp shopmanager a oradan da çek-senet  lerden mi bordro üzerine gelip basmayı deneyeceğim.

satış ekranında kolay ödeme , ödeme seçenekleri ve faturayı kaydet dediğimde zaten şartlar uygunsa otomatikman döküm rapor ekranan geliyor ama arada toplu dök deme şansım yok.Bı kısmı anlayamadım.Biraz resimli falan açıklarsanız kafamdakiler birleşecek.teşekkürler.

Çevrimdışı EFA

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • --- New Generation Solutions ---
Benim gönderdiğim logo da değil , başka bir programda.

Çevrimdışı atlıhan

• Yeni Kullanıcı
  • *
SAYIN EFA ve ATLIHAN

Bu ekteki  rapor formunu yollarsanız sevinirim.Birde  atlıhan arkadaşım demiŞ olduğun senet bordrosu parekende satış ekranında iken nasıl geliyor.Yoksa satış ekranından çıkıp shopmanager a oradan da çek-senet  lerden mi bordro üzerine gelip basmayı deneyeceğim.

satış ekranında kolay ödeme , ödeme seçenekleri ve faturayı kaydet dediğimde zaten şartlar uygunsa otomatikman döküm rapor ekranan geliyor ama arada toplu dök deme şansım yok.Bı kısmı anlayamadım.Biraz resimli falan açıklarsanız kafamdakiler birleşecek.teşekkürler.

Kardeş ne sattığını bilmiyorum ama ben bana uymadığı için satış ekranını kullanmıyorum o yüzden o ekranla ilgili pek tecrübem yok ancak EFA nın gönderdiği gibi bir senet/sözleşme logo da mümkün ;

bunun için, eğer sistemdeki iş akışın: alınan sipariş (sözleşme/satış)-teslimat(irsaliye)-fatura şeklindeyse tavsiyem (ki ben böyle yapıyorum çünkü çok daha esnek) alınan sipariş formuna yukarıdaki gibi bir tasarım yapıp kullanabilirsin,

eğer direk faturalama yapıyorsan o zaman da fatura tasarımlarında resmi faturandan hariç bir tasarım daha yap olsun bitsin.

Benim sistemimde mağazada yapılan satış "alınan sipariş" tir. Ödemeli tikesini işaretlersen alınan sipariş carihesaba borç olarak geçer, irsaliyelerden de teslimatlarını takip edersin iş faturalamaya geldiğinde de faturanı istediğin kadar ;) kesersin, böylece sipariş formlarını da isteğin Taksitli satış sözleşmesi olarak kullanabilirsin...

kolay gelsin.

Çevrimdışı atlıhan

• Yeni Kullanıcı
  • *
ha bu arada koyu yazılı yerinde bi çok kişi farkında diildir haa :))))