Aktif olan bir firmada Cari hesapların Kodlarını değiştirmek istiyorum

Gönderen Konu: Aktif olan bir firmada Cari hesapların Kodlarını değiştirmek istiyorum  (Okunma sayısı 1100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Bunun herhangi bi sakıncası olurmu. Ayrıca bunları topluca filtreleyerek nasıl yapabilirim Çünki benim cari hesaplar bölüm bölüm. Bir kısmı M001 bile başlar M156 ile biter bi kısmı TE001 ile başlıyor TE094 ile bitiyor. Bunları hızlı bir şekilde nasıl değiştirebilirim. Saygılarımla Teşekkürler...

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
veritabanı anlamında bir sakıncası olmaz, dilediğiniz kodu verebilirsiniz.

sql sorgusu ile kodlar hızlı bir şekilde değiştirilebilir ama burada bu tarz kodlar vermeye müsade edilmiyor.
zaten yeterince bilginiz yoksa bu kodları kullanmamanız daha isabetli olur...

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Alakanız için teşekkürler bilgim var ama sıra takip eden kodlarda teretdüt yaşıyorum. Yedeklerimizi sql den otomatik olarak aldırıyorum zaten günde üç defa o yönde bi sıkıntımız yok...

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Bence kodlama sisteminizi ;

Muhasebe Hesap Planındaki kurallara paralel değiştirmeniz de yarar var... değişkenler illaki rakam olmak zorunda değil...
Öncelikle C/H kart türlerini ALICI/SATICI olarak açmış iseniz Alıcılara "M" , satıcılara "T" kodunu ilk karakterlere verebilirsiniz...

Örnek bir kod vereyim.

M01.X.27228.1590

M = Müşteri
01 = Üretici
X = Finansal Çalışma Türü
2 = Finansal başka bir çalışma şekli
72 = İL Plaka kodu
2=İLÇESİ
8=SEMTİ
1590 = LOGO'DA KARTIN AÇILIŞ İNDEKSİ VEYA SIRA NUMARASI...

GİBİ,

Kolay gelsin , iyi çalışmalar...

Çevrimdışı EFA

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • --- New Generation Solutions ---
Bu kod işkencesi bu logo kullanıcılarında mezara kadar gidecektir bu gidişle. Arkadaşlar öyle bir sistem olsunki ben bir cari tip belirleyeyim ve yeni açtığım cari kart bana sormaksızın tipdeki belirtilen sistemde en son kaldığı koddan sonrasına devam etsin. Ne güzel olurdu değil mi? Yapar mı sizde bunu logo?

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
:) Logo daha iyisini yapana kadar en mükemmeli Logo'dur. :) Kod oluşturma mevzusu öyle sanıldığı kadar basite indirgenebilecek bir mevzumudur ? Değilmidir ? Ayrı bir tartışma konusu olabilecekken ve Cari Kart açma yetkisinin , değiştirme ve inceleme yetkilerinin bile personel yetkilerine göre verilmesi gereken günümüz ticaret ortamında , artık kodlar bile CRM bilgilerinin toplandığı havuzdaki değişkenlere göre açılıyorken...ve en mükemmel TÜRK Yazılımı LOGO iken sorduğunuz soruya gülüyorum...Neyse vaktimizi daha önemli sorulara cevap vererek geçirmemiz en hayırlısı olur...ilginize teşekkürler...

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
:) Logo daha iyisini yapana kadar en mükemmeli Logo'dur. :) Kod oluşturma mevzusu öyle sanıldığı kadar basite indirgenebilecek bir mevzumudur ? Değilmidir ? Ayrı bir tartışma konusu olabilecekken ve Cari Kart açma yetkisinin , değiştirme ve inceleme yetkilerinin bile personel yetkilerine göre verilmesi gereken günümüz ticaret ortamında , artık kodlar bile CRM bilgilerinin toplandığı havuzdaki değişkenlere göre açılıyorken...ve en mükemmel TÜRK Yazılımı LOGO iken sorduğunuz soruya gülüyorum...Neyse vaktimizi daha önemli sorulara cevap vererek geçirmemiz en hayırlısı olur...ilginize teşekkürler...

doğru valla