selamlar öncelikle herkese,
şöyle bir problemim var. Faturaya genel iskonto yapıp, bir 2. iskonto yapıyoruz bazı durumlarda. Fatura dizaynında 2 iskonto oranını gösterebiliyorum fakat 2 iskonto sonrası net birim fiyatını gösteremiyoruz. Mesela 10 tl lik bir ürün, %10 genel iskonto yaptığımızı, sonra da + %7 iskonto yaptığımızı düşünelim. Faturada 10 ve 7 yi ayrı ayrı gösterebiliyoruz ama bu 10+7 iskonto sonrasında oluşan 8,37 tl lik net rakamı faturada gösteremiyoruz. Yani karşı tarafa ürün net olarak kaç tl ye gidiyor, onu göstermek istiyoruz. Normalde tek iskonto yapınca problem yok. Tanımlı alan yapmıştım 1 tane, birim fiyatla * (100-genel indirim%)/100 diye, orada net birim fiyatı görünüyor. Fakat tanımlı alanda 2. genel iskonto yok. Onuda tanımlı alan formül alanına çekebilsem, yukarıdaki formüle *(100-genel indirim%)/100 şeklinde 2. genel indirimi yazabilsem problem çözülecek. Ama 2. genel iskonto oranını formül alanında göremediğimden olmuyor. * 100-genel indirim li kısmı 2 kere yazdım, belki otomatikmen 2. iskonto oranını çeker diye ama ilk iskonto ile 2 kez çarpıyor. Yani 10+7 yapmışsını, 2 kere 10 la işlem yapıyor, net tutar 10+10 şeklinde iskonto edilip çıkıyor bu sefer.
Bunu çözmenin bir yöntemi varmıdır?