go da Yeni Veri Tabanına Nasıl Aktarım Yaparız (Sorun Çözüldü)

Gönderen Konu: go da Yeni Veri Tabanına Nasıl Aktarım Yaparız (Sorun Çözüldü)  (Okunma sayısı 1418 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iron

• Logo Kullanıcısı
  • **
Yıllardır Kullanmış Odugumuz Veritabanı Godb Gerek Çok Yer Kaplaması Nedeniyle Gerekse Hatalar Vermeye Başlaması Sonucu Sıfırdan Bir Godb Oluşturup Eski Veri tabanındaki Bilgileri Aynı Yılbaşında Yaptıgımız Yeni Dönem Açdıgımız Gibi Verileri Yeni Go Db ye Yüklemek İstiyorum , Bunu NAıl Yapabilirim Yardımcı Olabilecek Biri Varmı Acaba ?
« Son Düzenleme: 07.12.2010, 15:17 Gönderen: iron »

Çevrimdışı zxcvbnmöç

• Logo Uzman Kullanıcı
Ynt: go da Yeni Veri Tabanına Nasıl Aktarım Yaparız
« Yanıtla #1 : 06.12.2010, 17:39 »
şöyle bir uygulama düşündüm.devir exe ile mevcut datada yeni bir firma oluşturup yeni yıla devir yapıyoruz.Daha sonra datayı yedek alıp başka bir isimle restore ediyoruz.Yeni datamıza sys ile girip önce eski firmaların dönemlerini dosya oluştur deyip eski bilgileri silicez.Daha sonra firmayı silicez.En son olarakta shirnk yapıp veritabanını küçültcez.Biraz karışıkmı oldu ama teoride böyle.Pratikte yapmadım.Fakat yeni veritabaında eski firmanın tabloları kalıyor.Bunları mb olarak yer tutmuyor ama tablolarda kalablık yapıyor.Bunları nasıl silicez ? .

Çevrimdışı iron

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: go da Yeni Veri Tabanına Nasıl Aktarım Yaparız
« Yanıtla #2 : 07.12.2010, 15:16 »
Sorunu Çözdüm Aynı Derdi Olanlar İçin Anlatıyorum
Tedbir Olarak Yedeginizi Alın

1-Öncelikle Yeni Bir Db Oluşturun
2-Eski Firmanızla Aynı Firma Açın Ve Dosyaları Oluşturun
3-Eski db Ayarlarınıza Dönün Ve programınız Eski Halde Çalışmaya Hazır Hale Getirin
4-Sonra Logonun Klasöründen Devir.exe Çalıştırın
5-Firma Bölümüne Eski Kullandıgınız db nin Kullandıgınız Firmasını Seçin
6- yeni Firma Bölümünde Baglantı ayarlarına tıklayıp yeni db nizin ayarlarını Girin
7-yeni Fİrma Bölümünde Firma Bilgilerine Tıklayıp Yeni Firma Bilgilerini Girin (Not: yeni Firmanın No su Eski Firmada Kullandıgınız No larla Aynı Olmayacak)
8-Firma Kopyalayı Tıklayın
9- Birkaç Kez Hata Veriyor Aldırmayıp Tamama basın,Tüm Stoklar,Cari Hesaplar,Kasalar,Raporlar Vs, Hepsi Yeni Db Ye Kopyalanmış Olacaktır, Not:Stoklarda Ve Cari Hesaplarda Hiçbir Hareket Olmayacaktır
10-Kopyalama İşlemi Bitince Eski Db İle Logo yu açın
11-Aktarılmayan Hareketleri Veri Aktarımı Dışarı Bölümünden Bir Klasöre Çıkartın ( Aktarılmayan Hareketler :banka fişleri , banka geri ödeme planları , Çek Senet Bodroları , Devir Çekleri-senetleri , diger Malzeme Fişleri ,elemanlar,satın alma faturaları , satın alma irsaliyeleri , satın alma siparişleri ve sizin kullandıgınız diger hareket eden bölümler)
12-Logo Yu Yeni db Ye Göre Ayarlarını Yapıp Veri Aktarımı İle Çıkardıgınız Veriyi Yeni Db ye tektek atın Tamamdır

bu Yöntemle 3,2 gb lık Olan Verilerimi  225 mb ta Düşürdüm

Not : Yanlış Birşey Yapıp Veri Kaybına Sebeb Olmamak İçin Yedeginizi Almayı Sakın Unutmayın

Çevrimdışı mart01

• Logo Kullanıcısı Pro
  • alisamimart@hotmail.com
HOCAM 6 NUMARALI MADDEDE BAHSETTİĞİN BAĞLANTI AYARLARINI BULAMADIM

Çevrimdışı iron

• Logo Kullanıcısı
  • **
HOCAM 6 NUMARALI MADDEDE BAHSETTİĞİN BAĞLANTI AYARLARINI BULAMADIM
go versionunuz kaç ?

Çevrimdışı mart01

• Logo Kullanıcısı Pro
  • alisamimart@hotmail.com

Çevrimdışı tcogay

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
  • Logo Bayi
go versiyonundan çok ek özellik paketi 1 yoksa, 6 numaralı maddeyi  yapamazsınız. bu paketi alırsanız program içinde farklı db.leri kullanabilirsiniz.