BU PROGRAM KOLAY DEĞİL.... KULLANIMI DAHA RAHAT OLMALI

Gönderen Konu: BU PROGRAM KOLAY DEĞİL.... KULLANIMI DAHA RAHAT OLMALI  (Okunma sayısı 1504 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hakanus

• Yeni Kullanıcı
  • *
1-MUHASEBE BAĞLANTI KODLARINA 120 VE 320 VERDİĞİM HALDE
CARİ HESAPLARDA KARTI ALICI DA AÇSAM, SATICIDA AÇSAM AYNI KODU VERİYOR ÖNDEĞER OLARAK.
BAĞLANTI KODLARINDA İLK HANGİSİNİ YAZMIŞSAM ONU VERİYOR
120 İLK YAZILDIYSA HEPSİ 120 ÖNDEĞER OLARAK ATIYOR.

2-MUHASEBE FİŞLERİNDEN KAYIT GİRERKEN NEDEN CARİ HESAP KARTLARINDA AÇILAN FİRMALAR GÖZÜKMÜYOR...
BU YÜZDEN ORADAN FİŞ GİRERSEM CARİ HESAP VB SONUÇLAR TUTMUYOR.

Çevrimdışı ipezek

• Logo Kullanıcısı
  • **
Merhabalar, birinci sorunuz için şunu söyleyebilirim, cari kart üzerinde belirtilen muhasebe kodları tek düzen hesap planındaki alıcı ve satıcı büyük defter hesaplarına yapılacak entegrasyonu belirler, cari kart üzerinde belirttiğimiz muhasebe kodlarının yeni cari kart açılışındaki cari kodlarla hiçbir ilgisi yoktur, program yeni bir kart açtığımızda normal olarak enson açılan kart kodunu bir artırarak ekrana getirir, ha siz 120 yerine 320 ile başlayan kartları açmak istiyorsanız daha önce açmış olduğunuz 320 kodlu herhangi bir cari kartı kopyaladığınızda 320 artırımlı olarak getirecektir,
Şunu söylemek gerekirse LOGO programı cari ve stokların her durumda kod ve isimlerinin kolayca değişitirilmesine olanak sağlayan çok özel bir programdır, başka programlarda bunu yapmak içiin birden fazla adım izlenebilmektedir,

ikinci sorunuz olan "MUHASEBE FİŞLERİNDEN KAYIT GİRERKEN NEDEN CARİ HESAP KARTLARINDA AÇILAN FİRMALAR GÖZÜKMÜYOR... BU YÜZDEN ORADAN FİŞ GİRERSEM CARİ HESAP VB SONUÇLAR TUTMUYOR.   
Cari kartlarda açılan firmalar gözükmüyor derken neyi kastetdiğinizi anlayamadım, ama şunu anladım ki siz, Muhasebe Modülü ile Cari Modülünü birbirine karıştırmaktasınız, Muhasebe fişleri kullanarak muhasebe tutacaksanız burdan yapacağınız işlem nihai bir işlemdir, cari kartlara işlem yapmaz, dolaysıyla siz cari ve stok hareket raporlarınıda alamazsınız,
Merak ettim, örn. bir alış faturasını hangi yolu izleyerek kaydediyıorsunuz, kolay gelsin 

Çevrimdışı hakanus

• Yeni Kullanıcı
  • *
ÖNCELİKLE YANITINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
BEN ANLATAMADIM GALİBA DERDİMİ...
ÖRNEĞİN ALIŞ FATURASINI 
FATURALAR-SATINALMA FATURALARI- EKLE- ALIM YAPILACAK CARİ HESAP(320), FİŞ NO, ALINAN MALZEMELER VB GİRİP KAYDEDİYORUZ- BAĞLANTI KODLARINI VERDİYSEK EĞER OTOMATİK OLARAK GELECEKTİR- SAĞ YIKLA MUHASEBELEŞTİR- MAHSUP FİŞİ GELECEK-KAYDET..

ŞİMDİ BURAYA KADAR TAMAM DEĞİLMİ

BU İŞLEMİ MUHASEBE FİŞLERİNDEN YAPMAK İSTESEM    153,191    320   KAYDINI MUHASEBE FİŞERLİNDEN YAPARSAK , 320 İÇİN BİR CARİ HESAP (MODÜLDE AÇTIĞIMIZ)BELİRTMEDİĞİMİZDEN DOLAYI CARİ MODÜLDE BU İŞLEM GÖRÜNMEYECEK.... ZİRA MALLARDA AYNI.

Çevrimdışı hosaf

• Yeni Kullanıcı
  • *
ÖNCELİKLE YANITINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
BEN ANLATAMADIM GALİBA DERDİMİ...
ÖRNEĞİN ALIŞ FATURASINI 
FATURALAR-SATINALMA FATURALARI- EKLE- ALIM YAPILACAK CARİ HESAP(320), FİŞ NO, ALINAN MALZEMELER VB GİRİP KAYDEDİYORUZ- BAĞLANTI KODLARINI VERDİYSEK EĞER OTOMATİK OLARAK GELECEKTİR- SAĞ YIKLA MUHASEBELEŞTİR- MAHSUP FİŞİ GELECEK-KAYDET..

ŞİMDİ BURAYA KADAR TAMAM DEĞİLMİ

BU İŞLEMİ MUHASEBE FİŞLERİNDEN YAPMAK İSTESEM    153,191    320   KAYDINI MUHASEBE FİŞERLİNDEN YAPARSAK , 320 İÇİN BİR CARİ HESAP (MODÜLDE AÇTIĞIMIZ)BELİRTMEDİĞİMİZDEN DOLAYI CARİ MODÜLDE BU İŞLEM GÖRÜNMEYECEK.... ZİRA MALLARDA AYNI.

Evet muhasebeden yaptığınız işlem finans modülünde gözükmüyor.

Genelde Logo firması kullanıcıya değil, kullanıcı Logoya uymak zorunda (:

Çevrimdışı apple

• Logo Kullanıcısı
  • **
Bu bahsettiğiniz olayı yapabilen muhasebe programı varmı?
Varsa derhal o programa geçicem...  Tereddütsüz...

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
meraba,

muhasebe programından kastettiğimiz mali müşavir programı değildir, logo'nun sırf genel muıhasebe çalışan paketinide alabilirisniz orada hiç cari hesap, malzeme, fatura, çek ve senet yok. sizin burada yaptığınız şey entegrasyondur. entegrasyonunda reçetesi bellidir muhasebe kod bağlantısı. bu bağlantıyı düzgün yaptıktan sonra herşeyinizi muhasebeleştirebilirsiniz. siz ön muhasebeyle genel muhasebeyi aynı anda yaptığınız için bu iş zaten kaçınılmaz. cari hesap kodlarına gelince birinci adım ön muhasebeden cari hesap modülünden cari hesap açılır, muhasebe tarafında da gidip onun karşılığını oluşturmanız gerekir. 120 ve 320 ayrımına gelince muhasebeleştirme bağlant kodlarında işlem türlerini filtre edip ayrıştırabilirsiniz örneğin alım faturası gördüğü yerlerde 120, satış faturası gördüğü yerlerde 320 kodunu getir diyebilrisiniz.

Çevrimdışı hulya

• Yeni Kullanıcı
  • *
butun firmalar genel muhasebe kullanmyor.
ve suphesizli on muhasebe olarak adlandırılan finansal işlemler olmak zorunda ...
sunu yapabilirsiniz...
otomatik muhasebelestirme kullanabilirsiniz. bu sekilde finansal (ön muhasebe) işlemlerini kaydettiğiniz anda otomatik genel muhasebe
kaydıda olusacaktır...