FATURADA BİRİM SORUNU.ÇÖZÜLDÜ

Gönderen Konu: FATURADA BİRİM SORUNU.ÇÖZÜLDÜ  (Okunma sayısı 1233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALOX

• Logo Kullanıcısı
  • **
FATURADA BİRİM SORUNU.ÇÖZÜLDÜ
« : 11.03.2011, 14:01 »
herkese selam.
bu sitede 2.birim diye arama yaptım epey bir sayfa çıktı ve epey bir soruda sorulmuş.
ama bir türlü netleşmiyen sorular ve cevaplar var.

şimdi ben şöyle tasnif etmek istedim.umaran anlayan arkadaşlar gerekli yerleri düzeltir.

birincisi:deneme isimli stok br leri şöyle

1.birim=ad
2.birim=dz
3.birim=kl
1kl=12 dz
12 dz=144 ad
yani kısacası 1 kl de 12 dz var yani 144 adet var.
faturada satış yapılırken fatura birimine adet olarak satış yapılırsa

stok kodu  stok açıklaması  1.birim mik. 1.birim adı  2.birim mik. 2.birim adı   3.birim mik. 3.birim adı        fiy.        satır tut.
001           deneme                  144            ad           12               dz              1                   kl                  0,50        72

NOT: burdaki 1.birim miktarı ve 1birim adı faturada standart olan  miktarı ve satır birimidir.
bu sonuç için tanımlı alanlar(NOT:DENEDİM HEPSİ ÇALIŞIYOR.)

Tanımlı alan 1:   Metin  2.birim adı           _STINFO([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],102)
 Tanımlı alan 2:   Metin  3.birim adı          _STINFO([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],103)
 Tanımlı alan 3:   Sayı    2.birim çarpanı     _STNUM([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],4,2)
 Tanımlı alan 4:   Sayı    3.birim çarpanı     _STNUM([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],4,3)
 Tanımlı alan 5:   Sayı    2.birim               [Miktar]/[2. birim çarpanı]
 Tanımlı alan 6:   Sayı    3.birim               [Miktar]/[3. birim çarpanı]

(alıntı:yusuf selçuka teşekkür.)

şimdi bunnu tam tersni nasıl yaparız.

yani faturayı işlerken ad(1.birim) olarak değilde kl(3.birim) olarak girilirse aşağdaki sonucu nasıl alırız.

stok kodu  stok açıklaması  3.birim mik. 3.birim adı  2.birim mik. 2.birim adı   1.birim Mik.     1.birim adı          fiy.        satır tut.
001           deneme                1                  kl              12           dz               144                       ad                      0,50        72

NOT:burdaki 3.birim miktarı ve 3 birim adı faturada standart olan  miktarı ve satır birimidir.

VE SON BİR NOT:
deneme örnektir.ama stoklarda 12 dz olanda var 16 dz olanda var 20 dz olanda var. 2 dz olanda var.kısacası her malın kl içindeki dz ve adet sayısı farklıdır.

yardımlarınızı bekliyorum.herkese faydalı olacağının düşünüyorum
herkese hayırlı işler.kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 18.03.2011, 14:55 Gönderen: ALOX »

Çevrimdışı ALOX

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: FATURADA BİRİM SORUNU.
« Yanıtla #1 : 18.03.2011, 14:55 »
selam arkadaşlar galiba sorunu çözdüm.

şimdi demişltik ya tam tersi olacaktı.
yani faturada KL olarak satış yapılırsa diğer birimleri nasıl getiririz diye

deneme isimli stok br leri şöyle

1.birim=ad
2.birim=dz
3.birim=kl
1kl=12 dz
1 dz=12 ad
12 dz=144 ad
yani kısacası 1 kl de 12 dz var yani 144 adet var.(12*12)

Tanımlı alan 1:   Metin  2.birim adı           _STINFO([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],102)
 Tanımlı alan 2:   Metin  3.birim adı          _STINFO([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],103)
 Tanımlı alan 3:   Sayı    2.birim çarpanı     _STNUM([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],4,2)
 Tanımlı alan 4:   Sayı    3.birim çarpanı     _STNUM([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],4,3)
 Tanımlı alan 5:   Sayı    2.birim               [Miktar]/[2. birim çarpanı]
 Tanımlı alan 6:   Sayı    3.birim               [Miktar]/[3. birim çarpanı]

(alıntı:yusuf selçuka teşekkür.)

Tanımlı alan 7:   Sayı    Deneme          [3.birim çarpanı]/[2.birim çarpanı]
Tanımlı alan 8:   Sayı    Deneme2        [deneme]*[Miktar]
Tanımlı alan 9:   Sayı    Deneme3        [deneme2]*[2.birim çarpanı]

stok kodu  stok açıklaması  3.birim mik. 3.birim adı  2.birim mik. 2.birim adı   1.birim Mik.     1.birim adı          fiy.        satır tut.
001           deneme                1                  kl              12           dz               144                       ad               0,50        72

bu şekilde olursa KL olarak satış yapılırsa DZ ve AD ini veriyor.
DENEME2= DZ MİKTARI(2.BİRİM MİKTARI)
DENEME3=AD MİKTARI(1.BİRİM MİKTARI)

İNŞ.İŞİNİZE YARAR.KOLAY GELSİN.
« Son Düzenleme: 18.03.2011, 15:00 Gönderen: ALOX »