herkese selam.
bu sitede 2.birim diye arama yaptım epey bir sayfa çıktı ve epey bir soruda sorulmuş.
ama bir türlü netleşmiyen sorular ve cevaplar var.
şimdi ben şöyle tasnif etmek istedim.umaran anlayan arkadaşlar gerekli yerleri düzeltir.
birincisi:deneme isimli stok br leri şöyle
1.birim=ad
2.birim=dz
3.birim=kl
1kl=12 dz
12 dz=144 ad
yani kısacası 1 kl de 12 dz var yani 144 adet var.
faturada satış yapılırken fatura birimine adet olarak satış yapılırsa
stok kodu stok açıklaması 1.birim mik. 1.birim adı 2.birim mik. 2.birim adı 3.birim mik. 3.birim adı fiy. satır tut.
001 deneme 144 ad 12 dz 1 kl 0,50 72
NOT: burdaki 1.birim miktarı ve 1birim adı faturada standart olan miktarı ve satır birimidir.
bu sonuç için tanımlı alanlar(NOT:DENEDİM HEPSİ ÇALIŞIYOR.)
Tanımlı alan 1: Metin 2.birim adı _STINFO([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],102)
Tanımlı alan 2: Metin 3.birim adı _STINFO([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],103)
Tanımlı alan 3: Sayı 2.birim çarpanı _STNUM([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],4,2)
Tanımlı alan 4: Sayı 3.birim çarpanı _STNUM([Firma No],[Malzeme (Sınıfı) Kodu],4,3)
Tanımlı alan 5: Sayı 2.birim [Miktar]/[2. birim çarpanı]
Tanımlı alan 6: Sayı 3.birim [Miktar]/[3. birim çarpanı]
(alıntı:yusuf selçuka teşekkür.)
şimdi bunnu tam tersni nasıl yaparız.
yani faturayı işlerken ad(1.birim) olarak değilde kl(3.birim) olarak girilirse aşağdaki sonucu nasıl alırız.
stok kodu stok açıklaması 3.birim mik. 3.birim adı 2.birim mik. 2.birim adı 1.birim Mik. 1.birim adı fiy. satır tut.
001 deneme 1 kl 12 dz 144 ad 0,50 72
NOT:burdaki 3.birim miktarı ve 3 birim adı faturada standart olan miktarı ve satır birimidir.
VE SON BİR NOT:
deneme örnektir.ama stoklarda 12 dz olanda var 16 dz olanda var 20 dz olanda var. 2 dz olanda var.kısacası her malın kl içindeki dz ve adet sayısı farklıdır.
yardımlarınızı bekliyorum.herkese faydalı olacağının düşünüyorum
herkese hayırlı işler.kolay gelsin.