Go arayüzde combobox içine veri alma

Gönderen Konu: Go arayüzde combobox içine veri alma  (Okunma sayısı 1940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mahmutbeyli

• Logo Kullanıcısı
  • **
Go arayüzde combobox içine veri alma
« : 30.01.2009, 00:02 »
herkese merhaba,
go da cari kartlar arayüzünde "pozisyon"çeneği texbox ve combobox ilave ettim ..
pazisyonu imalatçı - dağıtı - mütahhit olanlar var bunları comboya nerden tanımlatabilirm ve "type"seçeneği "text" te kalıyor ve comboyu tanımlamıyor...
ayrıca "refaransı" ve "plasiyer kod ve adı"tanımlayarak comboboxta seçmek istiyorum...

şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: Go arayüzde combobox içine veri alma
« Yanıtla #1 : 30.01.2009, 00:50 »
merhabalar,

işlemler şu sıra ile olmalı (en azından ben böyle yaptım ve oldu)

1. arayüz uyarlama ekranında Ek Alanlar alanında yeni bir Tablo Alanı ekleyin. Alan Tipi olarak Seçenek seçmelisiniz.
2. Malzemeler browser'ında üst satırı tıklayın - (2) Kodu (3) Açıklama vs. diye olan satırı.
3. Bu satırı tıkladıktan sonra Arayüz Uyarlama penceresinde Özellikler altında ColumnsInfo:(Kolon Özellikleri) yanındaki 3 noktayı tıklayın (...)
4. Açılan pencerede (Grid Column Settings) Add'e tıklayın.
5. Muhtemelen COL #700 diye yeni bir kayıt açar. Bu seçiliyken sağ tarafta Field alanında Name listesinden 1. aşamada oluşturduğunuz yeni Tablo Alanını seçin.
6. Yukarıda yer alan Type kısmında Combo seçin.
7. Ardından aşağıdaki Lookup List'e tıklayın.
8. Buraya alt alta olacak şekilde combo'da yer almasını istediğiniz verileri girin.
9. Verileri girerken dikkat etmeniz gereken bir şey var. Her kaydın sonuna ~0, ~1, ~2 gibi verileri de eklemeniz lazım.

Ör.  ~0
              İmalatçı~1
              Dağıtı~2
              Müteahhit~3

Burada şunu bilmeniz lazım. İlk satıra yazılan boş verinin amacı, comboda ilk satırın boş olması. Aksi halde tüm kartlarda varsayılan olarak İmalatçı görünür.

10. Bu işlemleri bitirdikten sonra tüm açık olan Arayüz Pencerelerini kaydedip kapatın.

11. Şimdi herhangi bir cari hesap kartı açın.
12. Bu CH Kartı açıkken Arayüz Uyarlamaya gelin.
13. Arayüz Uyarlama penceresinde yer alan Ek Alanlardan oluşturmuş olduğunuz Ek Alanı sürükle bırak yöntemiyle Cari Hesap Kartının istediğiniz alanına yerleştirin.
14. CH Kartında 13. aşamada yerleştirdiğiniz combo üzerine tıklayın.
15. Arayüz Uyarlama penceresinde Özellikler sekmesinde Items Maddeler kısmındaki üç noktaya tıklayın (...)
16. Burada açılan pencereye 9. aşamada yazdığınız combo verilerini aynı şekilde yazın (kopyala/yapıştır)
17. Açık olan tüm Arayüz Uyarlama pencerelerini kaydederek kapayın.

Bu aşamaları tamamladığında comboların sağlıklı bir şekilde çalışması gerekir. Ben de yeni öğrendim sayılır arayüz uyarlamayı. Ama forumda çok farklı konuları inceleyip yaptığım denemeler ile sonunda bu şekilde problemi çözmüştüm. Umarım bir sorunla karşılaşmazsınız.

Çevrimdışı mahmutbeyli

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 30.01.2009, 02:25 »
Sayın Membus,
Çok teşekkür ederim denedim ve oldu ...çok ta harika oldu..yalnız malzemeler kısmını kullanamadım :)umarım diğer cevap yazdığınız sorumada cevap bulursunuz...

Çevrimdışı mahmutbeyli

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 30.01.2009, 02:46 »
Sayın Membus,
aynı şekilde bu sistemi vergi daireleri ve ilçeler içinde uygulayabilirmiyiz...iki combobox biribiriyle bağlantılı çalışmalı....ili seçtiğmizde ilçeler,ilçeleri seçtiğimizde vergi daireleri olablirmi..ayrıca semt ve ilçe yide tanımlamak istediğimizde hangi alan ayada kartla ilşkilendireceğiz...

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #4 : 30.01.2009, 03:14 »
Yazdıklarımın işinize yaradığına sevindim.

Yalnız son sorunuz açıkçası beni aşar. Ben olabileceğini düşünmüyorum, ama ustalara sormak lazım. Sonuçta ben de sizin gibi bir LOGO kullanıcısıyım ve programı keşfediyorum daha.

Artık söz ustaların :)

apple

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 30.01.2009, 10:39 »
Go arayüz uyarlama dökümanı Ektedir. İncelemkte fayda var.
Çok detaylı bir şekilde anlatılmış.

Dosya boyutu 512 mb geçtiği için yükleyemedim.
şuradan indirebilirsiniz. 
http://www.abcbilisim.com/go/Arayuz_Uyarlama.pdf

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #6 : 30.01.2009, 13:32 »

aman hocam, 512 mb okuyunca bi garip olmuştum. sonra anladım 512 kb olduğunu :)

paylaşım için çok teşekkür ederim. benim daha önce bulduğum doküman bu kadar ayrıntılı değildi. harika oldu bu. ellerine sağlık tekrardan.

Çevrimdışı mahmutbeyli

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #7 : 30.01.2009, 15:41 »
Arkadaşlar cevaplarınız benim içim çok faydalı oldu
cari hesap kartları menüsünde semt il ilce kolonları koydum semt ve ili alabiliyorum ama ilçeyi alamadım nereyle ilşkilendirebiliriz yardımcı olursanız

apple

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 05.02.2009, 11:17 »
aman hocam, 512 mb okuyunca bi garip olmuştum. sonra anladım 512 kb olduğunu :)
paylaşım için çok teşekkür ederim. benim daha önce bulduğum doküman bu kadar ayrıntılı değildi. harika oldu bu. ellerine sağlık tekrardan.

Pardon KB olmalıydı.  :)

Çevrimdışı omernadim

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #9 : 07.04.2011, 14:37 »
merhaba.ben yazdıklarınızı yaptım.yalnız 9. maddeyi yazıp kaydettikten sonra yeniden aynı yere gelip baktığım zaman içindekilerin silinmiş olduğunu görüyorum.bunu nasıl çözebilirim,atladığım bir noktamı var?

atladığım nokta tilda işaretini koymadığım için olmuyormuş :)
« Son Düzenleme: 07.04.2011, 15:21 Gönderen: omernadim »