Yazıcı ekleme sorunu

Gönderen Konu: Yazıcı ekleme sorunu  (Okunma sayısı 2354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enkabilgisayar

• Yeni Kullanıcı
  • *
Yazıcı ekleme sorunu
« : 22.02.2007, 16:19 »
 Bir merkez bir şube , şudeben merkez fabrikaya uzak masaütü bağlantısı gerçekleştiriyorlar. Fakat 
şubeden yazıcıdan çıktı almamız lazım ama ekleyemiyoruz. Bu işlemi merkez fabirkadan mı yapmak lazım. merkezden yapılıoyorsa nasıl. Eğer şudeben uzak bağlantı oluşunca bu yazıcı tanıtabiliyorsak nasıl:S Ben tigerdan anlamam kuran firma değiliz. merkez fabrikanın bilgi işlemine bakan firma faklı.tiger ı kuran firmada farklı. iki tarafta benim şubeden ekleyebileceğimi düşünüyor onlarında bukonuda bilgisi olduğunu zannetmiyorum... yardımcı olursanız sevinirim.
ek bilgiler
ip adres şube pc 192.168.2.10
varsayılan ağ geçid 192.168.2.254
tiger  uzak masaüstü bağlantı kurulan ip 192.168.1.2
şubeden merkeze G.SHDSL ile cisco cihazla bağlanıyorlar.
bağlanmak istenen yazıcı lexmark mürekkeb püskürtmeli yazıcı.

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
Yazıcı ekleme sorunu
« Yanıtla #1 : 24.02.2007, 01:42 »
Selamlar
uzak masa üstünden lokaldeki yazıcının kullanılabilmesi için local yazıcıyı paylaşıma açın. Serverin listesinde o yazıcıyı göreceksiniz. Yazdırırken server yazıcı listesine eklenen yazıcıyı seçin..
yazıcınız usb bağlantılı ise kendisi listeye gelmez serverdan yazıcıyı sizin seçmeniz gerekir.
Kolay Gelsin

Çevrimdışı mehmeterciyes

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: Yazıcı ekleme sorunu
« Yanıtla #2 : 16.03.2007, 08:57 »
local deki yazının driverini servere tanıtın daha sonra uzak masa üstü yaparken seçenekler kısmından yerel kaynaklara gelin yazıcılarınızı seçin bağlantıyı yapın uzak masa üstünde yazıcılar kısmına geldiğinizde kendi yazıcınızan serverda olduğunu göreceksiniz

Çevrimdışı halimasa

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Yazıcı ekleme sorunu
« Yanıtla #3 : 04.09.2013, 11:14 »
Selamlar
uzak masa üstünden lokaldeki yazıcının kullanılabilmesi için local yazıcıyı paylaşıma açın. Serverin listesinde o yazıcıyı göreceksiniz. Yazdırırken server yazıcı listesine eklenen yazıcıyı seçin..
yazıcınız usb bağlantılı ise kendisi listeye gelmez serverdan yazıcıyı sizin seçmeniz gerekir.
Kolay Gelsin

Merhabalar uzak masaüstünde lokaldeki yazıcıyı kullanabilmek için local yazıcıyı paylaşıma açtım. Serverin listesinde yinede paylaştırdığım bu yazıcıyı göremedim. Bir şey eklemişsiniz, usb bağlantılı ise kendisi listeye gelmez serverdan yazıcıyı sizin seçmeniz gerekir diye bu işlemi nereden yapıyoruz yazıcım epson lx - 300 II özelliklerine baktığımda virtual usb olarak gözüküyor bağlantısı sorun bu olabilir mi?