BUgün Tarihli Stok Durumu

Gönderen Konu: BUgün Tarihli Stok Durumu  (Okunma sayısı 977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DigitalSword

• Yeni Kullanıcı
  • *
« : 07.12.2007, 13:37 »
Merhaba Arkadaşlar,

SQL Kullanarak Şöyle bir rapor almamız Mümkünmü ??

Rapor Açıklama :   Bugün itibarı ile Merkez Depoda Kaç Adet Ürün var Ürünlerin birim fiyatları ve toplamları.

TARIH             [DEPO NO]            [ÜRÜN ADI]       [ÜRÜN ADEDİ]   [BİRİM FİYAT]    [TOPLAM FİYAT]

07.12.2007      MERKEZ DEPO(0)   ELMA                100                  1 YTL                100 YTL
07.12.2007      MERKEZ DEPO(0)   ARMUT              50                   1 YTL                50   YTL
        |                    |                     |                     |                        |                      |
        |                    |                     |                     |                        |                      |

Gibi.....

Veya bu bilgileri alabilmek için Hangi Tablolara Sorgu Sormalıyım...

Mesela :

SELECT STOKADI=(SELECT NAME FROM LG_XXX_ITEMS WHERE LOGICALREF=STOCKREF),
SUM(AMOUNT) [TOPLAM ÇIKIŞ], SUM(TOTAL),SUM(TOTAL)/SUM(AMOUNT)
FROM LG_XXX_XX_STLINE  WHERE TRCODE=8 AND DATE_ BETWEEN CONVERT(DateTime,'01.11.2007',104) AND CONVERT(DateTime,'30.11.2007',104)
AND LINETYPE=0  AND SOURCETYPE=0 AND STOCKREF IN (SELECT LOGICALREF FROM LG_XXX_ITEMS WHERE CODE LIKE '%')
GROUP BY STOCKREF
ORDER BY STOKADI

Bu Sorgu Tarih Aralığı kullanarak Stok durumunda çıkış yapılmış olan ürünleri listeliyor...

Bana Bu tarihler arasındaki şimdiki stok durumu lazım tani Fiili STOK diye geçiyor sanıyorum..
be bu Stoğu DEPO larla da eşitlemeliyim ki hangi ürün hangi depoya ait onu bilmeliyim

L_CAPIWHOUSE
LG_XXX_XX_STINVTOT
LG_001_ITEMS

Tablolarına sorgu çekiyorum ama burada istediğim veriler bulunmuyor...
Veya buradaki tarih verilerini tanımıyorum.

LOGO DB Doküman dosyasında ise depo ürün  fiyat verilerine ulaşabileceğim bir bağlanı bulamadım. Bulduğum bağlantılarda alakasız veriler veriyor....

LOGO Browser Bu bilgileri tablolardaki bilgilere matematiksel işlemmi yaptırıyor yoksa istediğim veriler zaten bir tabloda mevcutmu ?

Hesaplama Yapmam gerekiyorsada Doğru Tablolar Hangileridir ?

Teşekkürler,

Aziz Ozdemiroglu
« Son Düzenleme: 07.12.2007, 14:08 Gönderen: DigitalSword »

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Ynt: BUgün Tarihli Stok Durumu
« Yanıtla #1 : 07.12.2007, 15:07 »
Şimdi , Ürün fiyatları, (Her ürün için ayrı ayrı alış ve satış fiyatları tanımlanır) LG_XXX_PRCLIST de tutuluyor , hareket net fiyatları üzerinden    oluşan ÇIKIŞ Maliyeti ile çarptırmak daha doğru+anlamlı olur ama , bunun için her gün COST çalıştırılması gerekir...

COST sonucu her Satış işleminden sonra oluşan çıkış değeri ( Satış Maliyeti ) LG_XXX_XX_STLINE de OUTCOST alanında tutuluyor..

kolay gelsin...
« Son Düzenleme: 07.12.2007, 15:11 Gönderen: lsuersoy »

Çevrimdışı DigitalSword

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: BUgün Tarihli Stok Durumu
« Yanıtla #2 : 07.12.2007, 17:09 »
Teşekkürler ama benim almak istediğim şey Bugün 0. Depoda kaç ürün varı bulmak...

Çıkış yapıldığında stok verilerine sizin belirttiğiniz tablolardan alıyorum...

Yani Genel Stok Durumundan çıkış yapılanları çıkararak mı bulmak gerekiyor ?

demekistediğim .... ITEMS tablosundaki herşeyi al  ve çıkış yapılanları ve sipariş edilenleri gösterme

Kalan senin stok listen ... Gibimi Düşünmeliyim Yoksa DEPO kayıtlarının Logical Refleri ni bu tablolarla ilişkilendirebiliyormuyum.. ben warehouse ta bi ilişki kurduramadım

DEPO ------> ITEMS  ------> ???? nereyle ilişki kurmam gerek ?

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #3 : 07.12.2007, 17:46 »
0 ıncı (MERKEZ Depo) , tek başına bir depo değildir , Tüm Depolardaki miktarların toplamıdır...(SYS deki sıralamaya göre bu yorumu yaptım)

DB de Merkez Ambarın STLINE daki referansı nedir hatırlamıyorum -1 veya 0 olabilir...

Ambarlardaki toplamları gösteren QUERY ye ait linki birazdan bu mesaja yerleştireceğim...

http://www.logodestek.gen.tr/index.php?topic=1157.0

kolay gelsin , iyi çalışmalar...
« Son Düzenleme: 07.12.2007, 17:56 Gönderen: lsuersoy »