Tiger2 ve MSSQL 2000

Gönderen Konu: Tiger2 ve MSSQL 2000  (Okunma sayısı 1200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
Tiger2 ve MSSQL 2000
« : 25.03.2008, 14:42 »
Merhaba arkadaşlar, Tiger2 programında sürekli olarak donma kilitleme sorunları yaşıyoruz. Özellikle hatalar SQL yoğunluklu oluyor. 22 kullanıcımız var. Bunların 10 tanesi internet üzerinden bağlantı sağlıyor. Uzak kullanıcılar ve yerel kullanıcılarımız sürekli bu sıkıntıyı yaşamakta. Bilgisayar donanımı olarak server bilgisayarımız çok iyi ancak sanırım sorun kullandığımız MSSQL 2000 programında diye düşünüyorum. Server bilgisayarımızda 4Gbyte ram mevcut ama MSSQL 2000 2Gbyte ram den sonrasını desteklemiyor diye okudum. Bu sürekli aldığımız SQL hatalarını gidermek için MSSQL server 2005 mi satın almalıyız. Bu konu hakkında kesin bir çözüm bulamadım. MSSQL server 2005 alıpta aynı sorunları yaşarsak bunun faturasını bana çok ağır ödetirler  ;D ;D ;D Arkadaşlar imdaaaaat!!!!

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
Ynt: Tiger2 ve MSSQL 2000
« Yanıtla #1 : 25.03.2008, 15:01 »
Bu tamamen sunucu ile ilgili bir durum. Tavsiyem kullanımın çok az olacağı bi zamana (örneğin gece 03-04..)  sunucunuzu yeniden başlatacak bir görev tanımlamanız. SQL yüksek veri alışverişlerinde ram âtıl olabiliyor. Ayrıca tam anlayamadım ama server bilgisayarımız demişsiniz eğer masaüstü pc kullanıyor iseniz sizin server ihtiyacınız var demektir. SCSI diskli bir server kullanır iseniz performansınız artar.

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 25.03.2008, 15:28 »
Hayır zaten server kullanıyoruz. Server bilgisayar benim tabir şeklim  ;D Söylediğinizde haklısınız. SQL ram de atıl durumda kalıyor bunun için zaten bilgisayarı yeniden başlatıyorduk ancak bu işlem yeterli gelmiyor. Tahminim MSSQL Server programının sürümü ile alakalı ama emin değilim işte.

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 25.03.2008, 15:45 »
Bizde SQL Server 2000 v8 kullanıyoruz. 30 tiger kullanıcımız var. uzaktan vpn dahil. Günlük server yeniden başlıyor gece. Birde serverın soğuk bir ortamda durmasında yarar var. Zaman zaman o problemi yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum seni. 12 gb da database var hatta. Ama söylediğin kadar çok problem yaşamıyoruz. Çok nadir oluyor.

Eğer ki çok aşırı bir SQL kullanıyor iseniz. tüm kullanıcılarla. SQL in tıkanabileceği kadar çok yani. ORACLE a geçiş yapabilirsiniz. Tabi maliyetine katlanmanız gerekir.  ;)

Çevrimdışı tbta1

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Dun Dündür.Gücün Yetiyo ise Döndür
« Yanıtla #4 : 27.03.2008, 08:34 »
kardeşim slm
windows server 2003 4 gb remi görmesi için bi paramtre var bunu microsofttan ogrene bilirsin.ozman 4 luk ramı kullanabılıyoo.
benim merak ettigim uzak bağlantı ayarlarını nasıl yaptıgın eger bitanesini ekran kaydedici prg ilekaydet bana mail olarak yolla bi inceleyim..ben suan hamachide tigeri calıştırabilme gibi bişeylerle ugrasıyorum

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 27.03.2008, 09:52 »
Yanıtlarınız için çok teşşekkür ederim arkadaşlar. LOGO ile yeniden görüştüm (bu defa yetkili biri ile, biraz zor oldu ama oldu  ;D) Sorunun kesinlikle yazılımdan değil, donanımdan kaynaklandığını söyledi. Yani network kartı, switch yada kablolardan. Bunların birinde yada bir kaçında sorun olduğunu söyledi. Nedeni ise SQL in sürekli bağlı kalması gerekiyormuş. Çok kısa bir süreliğine bile bağlantı kopsa örn. saniyenin onda biri gibi, bu hatalar ile karşılaşıyormuşuz. Ne diyelim, artık donanımı yeniden gözden geçirecez  ;D

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 27.03.2008, 23:03 »
ben suan hamachide tigeri calıştırabilme gibi bişeylerle ugrasıyorum

Nasıl mümkün oldu mu? Ben genelde oyunlarda kullanıyorum ve oyunlarda başarım etkileyici seviyede. Bu konuda bir açıklaman olursa (hamachi ile tiger çalıştırma) forumda yazarsan seviniriz.

Çevrimdışı tbta1

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Dun Dündür.Gücün Yetiyo ise Döndür
« Yanıtla #7 : 29.03.2008, 11:15 »
evet arkadasım hamachi ile tigeri çalıştırdım ama uzak masa uzerındeki performansı alamadım tabıkı arastırma içerisindeyim odbc kaynakları ile ilgili bişeyler ola bilir bu duzgun sonuc aldıgımda formda paylasırım ama oncesınde bilgi almak istersen msnm tbta1@hotmail.com