AMBAR BAZINDA MALİYETLENDİRME ???

Gönderen Konu: AMBAR BAZINDA MALİYETLENDİRME ???  (Okunma sayısı 1442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KORKUTTUNCKOL

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
AMBAR BAZINDA MALİYETLENDİRME ???
« : 16.08.2007, 17:43 »

Merhaba arkadaşlar ;

Ambar bazında maliyetlendirme yapamıyoruz. yada ben bulamadım böyle bir özellik.. Ambar bazında maliyetlendirme yapabileceğim. bir yöntem varmı.. benim 3. ambarım ürün borçlarım yani stok burda eksiye düşüyor.. 

Çevrimdışı kutlucan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • You Must Live for Execution of Dreams
Ynt: AMBAR BAZINDA MALİYETLENDİRME ???
« Yanıtla #1 : 16.08.2007, 21:20 »
Ambar bazında maliyetlendirme yapabilmen için ambar grup numaralarını farklı vermen gerekir ki filtrelerden ayırabilesin...

Çevrimdışı KORKUTTUNCKOL

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
« Yanıtla #2 : 17.08.2007, 00:18 »

" Ambar grup numaralarını farklı vermen gereklir " biraz daha açabilirmisin. Tam olarak anlayamadım ?? (Maliyetlendirme Servisinde Ambar Kısıtlaması yok ;3 tane ambarım mevcut)

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 17.08.2007, 09:04 »
Merhaba,
LksSys den Yönetim/Firmalar/ambarlar seçeneği ile ambar kaydı verirken Maliyet grubu kısmını farklı verseydiniz aynı nolu ambarları bir maliyet altında toplardı. Mesela 8 tane ambarınız olduğunu düşünelim bunlardan 3 tanesinin maliyet grubunu 1,3 tanesinin maliyet grubunu 2 ve son 2 tanesinin maliyet grubunu 3 yaptığınız zaman Maliyet grubu 1 olanları maliyetlerndir dediğinizde size maliyet grubu 1 olan 3 adet ambarınızı maliyetlendirecektir.Diğerlerini istediğinizde sırasıyla ambar maliyet grubunu 2 veya 3 seçeceksiniz.  Lks'de maliyetlendirmede ambar en tepededir. Yani ambar bazlı maliyetlendirme kullanılıyor.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı KORKUTTUNCKOL

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
« Yanıtla #4 : 17.08.2007, 12:44 »

Merhaba ayarlar o şekilde maliyet grupları ayrı ayrı. Maliyetlendirme servisinde ne ambarı seçeceğimiz ,  nede ambar grup maliyetni seçeceğimiz yer yok.Diğer taraftan Ayrıntılı Maliyet analizi raporunda ambar ve grup maliyetini seçip çalıştırdığımızda (önce maliyetlendirme çalışsın işaretli ) satılan ürünün çıkış maliyetini yazmıyor ?

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 17.08.2007, 18:13 »
Merhaba,
Stok/Maliyetlendirme İşlemleriMaliyet üzerinden fiyatlandırma (COST) seçeneğinde hem ambar hem ambar maliyet grubu var oraları bir karıştırın. Sonra Maliyetlendirmeyi çalıştırın. Bu şekil bir deneyin.
Kolay gelsin.