Windows 7 yüklü terminale bağlı OKI ML 3320, 3321 ile Yarım Sayfa Letter Yazma

Gönderen Konu: Windows 7 yüklü terminale bağlı OKI ML 3320, 3321 ile Yarım Sayfa Letter Yazma  (Okunma sayısı 2534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sayiner

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba,

Aynı konu var mı diye çok aradım, benzer birkaç tane buldum, fakat derdime derman olamadılar.
Bu sorunu yaşıyar başka Logo kullanıcıları var mı, varsa çözümü nedir, bilen var mı?

Daha önce OKI ML 3320 ve 3321 yazıcılarımız Windows XP yüklü terminallerimize bağlıydı.
Sürücü olarak IBM Proprinter II seçiliydi.
Yazdırma Sunucu Özelliklerinde de yarım letter bir form oluşturmuştuk.
Bu form adına Logo_Yarim dediğimiz bir letter'ın yarısı kadar yani 21x14 ölçülerinde olan bir form.
Bu şekilde yarım sayfa fiş ve fatura dökebiliyorduk.

Bu terminallerimizi içinde Windows 7 64Bit işletim sistemi olan yeni terminallerle değiştirdik.
Farklı sürücüler seçmemize rağmen, farklı ayarlar, tercihler vs denememize rağmen yarım sayfa letter yazamıyoruz.
Şu an seçili sürücü Generic IBM Graphics 9pin, çünkü en düzgün çıktıyı bu veriyor, fakat ne seçersek seçelim yazdırma işi bittikren sonra durmuyor ve tam sayfa letter döküyor/çıkarıyor.

OKI'nin kendi sitesinde 3320 ve 3321, Win7 x64 için olan sürücü:
ML3321/3391 ML5521/91 Printer Driver for Windows - Version 1.1

OKI'nin kendi sistesinden indirdiğimiz driver'ı seçtiğimiz (ML3321) zaman ise bazı satırları üst üste yazıyor, okunmuyor ama yarım yazıyor.
Hemen arkasından tekrar sürücü olarak Generic IBM Graphics 9pin'i seçtiğimizde hem yarım yazıyor hem düzgün yazıyor.
Tam istediğimiz oldu derken!
Anlıyoruz ki her sabah bu adımları tekrar etmemiz gerekecek; önce ML3321 seç, bir sayfa bozuk yaz, sonra Generic... seç ve hem düzgün hem yarım yazsın.
Bir de birkaç çıktı aldıktan ya da aynı terminalden başka bir lazer yazıcıya sayfa gönderdikten sonra ya da benzer başka bir işlemden sonra Logo_yarim seçili olduğu halde tekrar tam sayfa yazıyor.

Denediğim ve olmayan diğer sürücüler:
ML3320
OKI ML3320
OKI ML3321

versiyon Logo Tiger2 2.14

Saygılarımla,