Veri tabanı hakkında bilgi?

Gönderen Konu: Veri tabanı hakkında bilgi?  (Okunma sayısı 780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı rapiduser

• Yeni Kullanıcı
  • *
Veri tabanı hakkında bilgi?
« : 20.09.2012, 14:37 »
Tiger Plus 2.10 kullanıyoruz. Logo'nun güncellemeler ile ilgili dökümanları incelerken aşağıdaki bilgiye rastladım.

"2.13.00.00. Versiyonuna Özel Uyarılar :
2.13.00.00 sürümü ile birlikte ürünlerimizin veritabanına eklediği kayıtlar bir anahtar ile şifrelenmeye başladı. Bu anahtar sayesinde veritabanına ürünlerimiz ve araçlarımız (Logo Objects, Logo Object Designer ve XML) ile eklenen kayıtlar, farklı yöntemler kullanılarak eklenen kayıtlardan ayırt edilebiliyor. Dış ortamdan eklendiği anlaşılan kayıtlar için uygulamalarımızda bu sürüm için herhangi bir engelleme yapılmamıştır. Sadece kayıtların dış ortamdan geldiği ilgili kayıt browser’ında farklı şekilde (üzeri çizili olarak) gösterilerek ayırt edilmiştir."

Burada tam olarak neyi kastettiklerini anlayamadım. Şifrelemeden kasıt kriptolama'mı yoksa md5 tarzı bir şey midir?
Bu versiyona veya daha üst versiyona geçen arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: Veri tabanı hakkında bilgi?
« Yanıtla #1 : 20.09.2012, 14:44 »
Artık object lisansının dışında sisteme yapılan insert-up date-del ete işlemleri  veritabanı kullanım lisansına baglancak ve bu lisans olmadan bu işlemler yapılamayaca .Forumda gezerseniz bu konu hakkında açıklamalara ulaşabilirsiniz .

Çevrimdışı rapiduser

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 20.09.2012, 14:49 »
Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Sisteme dışarıdan kayıt eklemek istemiyoruz. Sadece Sql üzerinden veri çekmek için sorgulama yapıyoruz. Onun için soruyorum.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #3 : 20.09.2012, 14:56 »
Her türlü ara yazılım ile Excel,SQl Tools gibi veri şekebilirsiniz,Kartları aktararabilirsiniz .