SQL kodlama sorunu

Gönderen Konu: SQL kodlama sorunu  (Okunma sayısı 1147 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
SQL kodlama sorunu
« : 27.11.2012, 14:08 »
Merhaba,
Arkadaşlar elimde RAP_AYLIKSEVKICMAL adında bir tablo var ve ben bu tabloya yeni sütun eklemek zorunda kalıyorum ve tabloyu sil yeni tablo oluştur diyorum aşağıdaki  kodda gördüğünüz gibi. Fakat bu raporu ASP üzerinden açarken ilk başta hata veriyor. Hata mesajı ise tablo ve sütun eşleşmedi diye bir sorun. Sorunu  IF OBJECT_ID('RAP_AYLIKSEVKICMAL') IS NOT  NULL DROP TABLE RAP_AYLIKSEVKICMAL kodunu sql query yazıp çalıştırdıktan sonra çözebiliyorum. Yardımcı olursanız çok iyi olur her sabah raporlar hata veriyor.

IF OBJECT_ID('RAP_AYLIKSEVKICMAL') IS NOT  NULL DROP TABLE RAP_AYLIKSEVKICMAL
CREATE TABLE RAP_AYLIKSEVKICMAL(TARIH DATETIME, CINS VARCHAR(1), OZELKOD2 VARCHAR(15),KALITE VARCHAR(1),BIRIM VARCHAR(20),MIKTAR FLOAT, FIRMA VARCHAR(30), PIYASA VARCHAR(30),FIC FLOAT,FDIS FLOAT,FISK FLOAT, TM2IC FLOAT, TM2DIS FLOAT, TAIC FLOAT, TADIS FLOAT,
DBIC FLOAT, DBDIS FLOAT, PCIC FLOAT, PCDIS FLOAT, YJIC FLOAT, YJDIS FLOAT, WJIC FLOAT, WJDIS FLOAT, YKIC FLOAT, YKDIS FLOAT, ADISK FLOAT, M2ISK FLOAT, PARIC FLOAT, PARDIS FLOAT,SIPARIS FLOAT,FSIPIC FLOAT,FSIPDIS FLOAT,FPLIC FLOAT,FPLDIS FLOAT,KAIC FLOAT, KADIS FLOAT)

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
Ynt: SQL kodlama sorunu
« Yanıtla #1 : 27.11.2012, 14:20 »
anladığım kadarı ile, asp açılırken mevcut tabloyu siliyor, yeniden oluşturuyor.

Eğer doğru anladıysam, silme işini Güncelle bir buton koy, hem yukarıda ki sorguyu çalıştırsın, sayfayı yenilesin.
bunu dene, tablo değilde view kullansan, silme işlemine gerek kalmaz, hep güncel olur. tabi tam ne amaçla kullandığını bilmemekle beraber.

Çevrimdışı MehmetYavuz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 27.11.2012, 14:29 »
bu geçenki mevzu değilmiydi? birim ekleme olayı.

insert into ile eklediğin sorgulara bak, bide uniondaki kolonlarına bak.

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 27.11.2012, 14:37 »
Sütun ekleme kısmında sorun yok sütun ekledim. Kodlama mantığına baktığınız zaman doğru fakat uygulamada sorun çıkıyor. Raporu ilk açtığın zaman sorun çıkarıyor eşleşme hatası diye çünkü tablo baska bir yerde farklı sütun sayılarında çalısıyor. Yani başında yazılan drop kodu ilk açıldığında anlamıyor illaki SQL query de güncellememi istiyor.

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 27.11.2012, 14:44 »
Benim asıl sorunum şu; ben buraya yeni başladım ve bir dünya tablo var zaten Tiger tablolarını bilmiyordum bu site sayesinde bayağı bir ilerledim ama benden önceki arkadaş bir dünya tablo oluşturmuş ve eklemeli bir şekilde kullanmış. Mecburen onun kodlarında düzeltme yaparak devam etmeye çalışıyorum. Bu yöntemin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda da bir fikrim yok. Şöyle 3 -4 tane sağlam view oluşturup bütün kodlamaları onlara mı yüklesem diye düşündüm buradan bir arkadaş sağlıklı olmaz dedi bende bir daha yapmadım. Aslında güzel bir düzenlemeden geçmesi lazım buranın ama nereden nasıl başlıcam bilmiyorum.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #5 : 27.11.2012, 16:07 »
View kayıt girişi yapamassın, erişildiğinde güncel veri gelir, sql bu yönden hafif yük ola bilir.

Fakat bir view yapıp belli saat aralıklar ile SQL zamanlanmış görev ile tablo oluştursan daha pratik olacak.
asp tablo sil vs... gerek kalmayacak.