çek iade bordosunda cari hesap bilgileri çıkmıyor.

Gönderen Konu: çek iade bordosunda cari hesap bilgileri çıkmıyor.  (Okunma sayısı 2098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı heredot

• Yeni Kullanıcı
  • *
Değerli arkadaşlar logo tiger 2 kullanıcısıyım.

Müşteriden aldığımız bir çeki, bankaya tahsile çıkıyoruz, karşılıksız çıkınca, bankadan portföye iade olarak çeki iade alıyoruz, ve çeki müşteriye iade ediyoruz.
doğal olarak çek iade bordrosu düzenliyoruz, ancak bu bordroyu bastırmak istediğimizde cari hesap ünvanı adresi bilgisi gelmiyor.

bu konuyla ilgili olarak logo gebzeyi aradım, bu işi sqlinfo ile halledersiniz ancak telefonda destek vermiyoruz dediler.

bu konuyla ilgili bilgisi olan ve daha önce bu sıkıntıyı yaşamış bana örnek verecek bir arkadaş olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Fatihcamli

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Tiger Sonuçta hayvan Yönetmessen Zarar edersin
Ynt: çek iade bordosunda cari hesap bilgileri çıkmıyor.
« Yanıtla #1 : 20.08.2008, 13:14 »
Çeklerin müşteriye iade ederken çek iade bordrosunu değilde cari hesap hareketlerinde otomatik oluşan borç dekontunu bastırırsanız daha doğru olur saygılarımla

Çevrimdışı heredot

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 21.08.2008, 11:31 »
Üstad dediğin yere baktım ancak bu seferde çek detaylarını bastıramayız, çünkü standart alanlarda, çek bankası, vadesi, borçlusu, tutarı işlem döviz gibi bilgiler yok.
böyle bir dekontu müşteriye verirsek muhasebe için açıklık ilkesine ters olur, neyi iade ettiğimizi detaylıca bildirmekle yükümlüyüz bu sebeble bence çek iade bordrosunu çek hareketlerinden bastırmak daha mantıklı geliyor çünkü tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyoruz.

cari hesap bilgileri hariç :)

Çevrimdışı Fatihcamli

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Tiger Sonuçta hayvan Yönetmessen Zarar edersin
« Yanıtla #3 : 22.08.2008, 13:47 »
Evet üstat haklısın,

biz bu bilgileri çek iade bordrosunu kaydederken borç dekontunun açıklamasına manuel olarak işliyoruz.

Saygılar

Çevrimdışı heredot

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 22.08.2008, 15:22 »
evet haklısın bir şekile programı yönlendiremiyorsak biz ona uymaya çalışıyoruz.
yinede aklınızda olsun eğer bu problemi çözebilirseniz sevinirim.

çünkü bununla ilgili logo sqlinfo dan halledilir dedi.
ilginize teşekkürler

Çevrimdışı SURİ78

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 11.09.2013, 13:07 »
Arkadaşlar ben tiger da biraz yeniyim yardımcı olursanız sevinirim bana hem müşteri çeklerinin hemde kendi çeklerimizin tiger da iadesinin nasıl olduğunu aşama aşama anlatabilir misiniz?