İhraç Kayıtlı Satış Faturaları ve Direkt İhracat faturaları

Gönderen Konu: İhraç Kayıtlı Satış Faturaları ve Direkt İhracat faturaları  (Okunma sayısı 323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TURGUT54

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhabalar
Yapılan güncelleme sonucunda İhraç Kayıtlı Satış Faturaları ve Direkt İhracat faturaları TL cinsinden kesilememektedir.

Eski sistemde Fatura TL olarak düzenleniyor ancak alt satırında Dövizli tutarı yazılıyordu.

Şimdi Fatura satırları dövizli düzenleniyor ve alt açıklamada TL tutarı belirtiliyor.

Yetkililer LOGO'nun bu konuda ceza yediğini ve bu sebeple bu değişikliğin yapıldığını iletti.

Bilmediğimiz bir mevzuat mı var bu konuda ?

Yurt dışı faturasının dövizli kesilme zorunluluğu yok diye biliyorum.

Çevrimdışı TURGUT54

• Yeni Kullanıcı
  • *
Neden kimse cevap vermiyor.

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
Merhaba,

Yasal zorunluluktan dolayı bu şekilde yapılmaktadır,
Logonun ceza yediği vs gibi şehir efsanelerinin çok doğru olduğunu sanmıyorum, çünkü yıllardır Logo mevzuatta olmayan hiç bir şeyi yapmamaktadır.
Yazılımcılar programı kafalarına göre yazamaz yeminli danışmanlar ile konu görüşülür ve mevzuata göre yazılır.

Logonun bu konu ile ilgili göndermiş olduğu cevabı sizinle paylaşıyorum.

e-Fatura ve e-Arşiv uygulaması kapsamında; sipariş, irsaliye ve faturalarda (e-fatura, e-arşiv, e-arşiv internet) detaylar tabında işlem dövizi seçildiğinde veya cari hesap kartı üzerinde seçili olan para biriminin dövizli olduğu durumda, fatura alt kısmında bulunan kullanılacak para birimleri (Genel ve Satırlar) öndeğer işlem dövizi gelmesi sağlanmış ve fatura geneli ile satırlardaki işlem dövizi farklı olması durumunda faturanın kaydedilmesi engellenmiştir. Aynı şekilde Siparişi, İrsaliyesi ve Faturalarda (e-fatura, e-arşiv, e-arşiv internet) işlem dövizi seçili fakat kur girilmediyse uyarı verilerek kaydedilmesi engellenmiştir