Envanter SQL LAZIM (ıstedıgım tarih sok durumu)

Gönderen Konu: Envanter SQL LAZIM (ıstedıgım tarih sok durumu)  (Okunma sayısı 2431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yousemeti

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Su'dan Uçak Yaparım Biner Dolaşırsın
SELAM degerli hocalarım;
bana istemiş oldugum bir tarihdeki stok durumum lazım örnek 01/08/2007 '0'  numaralrı merkez depomda ne kadar mal var  bunu  sql ile almak istiyorum  varsa yolu ben bulamadım  hesaplatmak gerekiyor heralde

bunu malzeme yonetimi -> maliyet raporları -> envanter raporu dan almaya calsısıyorum   cok uzun suruyor
yada giriş cıkıs toplamlarından alıyorum

bunu  sql ile alma ypntemi yada  benim  dusunemedim  sizin bildiginiz birsye varmıdır.

yardımlarınızı  bekliyorum
Saygılarımla
Salih Hanifeoğlu

Çevrimdışı yousemeti

• Logo Kullanıcısı
  • **
selam  degerli hocalarım ;
Yapamadım  bunu
nerde bu agır abiler bir el  atın
Durum kötü sitrese girdim iki gündür yemin ediyorum  bunla ugrasıyorum  rezil olduk yapamıyorum
yapamıyorum  yaa istedigim şey belirli bri tarih verip envanter almak istiyorum  diyecegim ki
01.08.2007 de elimde ne hangi maldan kactane var "0" numaralı ambarda (=0 merkez ambardemek )

malzeme yonetimi -> Fiş Dökümleri ve Extreler -> Giriş Çıkış Toplamlarıdan
ambarlara göre diyorum  bu saglıklı bri rapor olmuyor

malzeme yonetimi -> maliyet raporları -> envanter raporu dan almaya calsısıyorum   cok uzun suruyor ve de dogru degil  2 saat  surdu  tam oolarak

yardımlarınını bekliyorum bu  sorunumu nasıl cozerim

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
Ynt: Envanter SQL LAZIM (ıstedıgım tarih sok durumu)
« Yanıtla #2 : 06.02.2008, 13:18 »
Geçmiş bir tarihteki malzeme durumuna bakacaksan eğer programdan ENVANTER raporu kullanman gerekiyor ancak mevcut zamanın durum raporu gerekiyorsa eğer

Malzeme Yönetimi / Durum Raporları / Malzeme Ambar Durum raporu

ile almalısınız. Daha hızlı olacaktır. eğer anlık stok durumunu en hızlı biçimde görmek istiyorsanız ve SQL kullanabiliyorsanız

SELECT     LG_208_ITEMS.CODE AS [ÜRÜN KODU], LG_208_ITEMS.NAME AS [ÜRÜN AÇIKLAMASI], LG_208_01_GNTOTST.ONHAND AS STOK FROM         LG_208_01_GNTOTST INNER JOIN LG_208_ITEMS ON LG_208_01_GNTOTST.STOCKREF = LG_208_ITEMS.LOGICALREF Where (LG_208_01_GNTOTST.INVENNO = 0) AND (LG_208_ITEMS.ACTIVE = 0) ORDER BY LG_208_ITEMS.CODE

şeklinde bir SQL çalıştırabilirsiniz. Burda 208 çalışma yılı 01 de dönemdir kendine göre değiştirebilirsin.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı yousemeti

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 06.02.2008, 14:35 »
mymecaz hocam tesekür ederim ilk once;

bana  lazım olan sey envanter laızm kesinlikle peki envanteri sen nerden alıyorsun benim bilmedigim bri yerimi var  bunun

ben mesajımda dedim ki :
malzeme yonetimi -> maliyet raporları -> envanter raporu dan almaya calsısıyorum   cok uzun suruyor ve de dogru degil  2 saat  surdu  tam oolarak

bunun dısında baska yerden alınıyormu ?

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
« Yanıtla #4 : 07.02.2008, 08:30 »
Yok doğru yerden alıyorsun envanter raporu dediğin gibi Malzeme yönetimi / Maliyet Raporları / Envanter raporu bölümünden alınıyor.

Ben eğer istediğin baktığımda stok durumunu hemen görebiliyim düşüncen var ise uzun süre bekleme diye böyle bir öneride bulunuyum istedim.

Ama geçmiş bir zamana ait bir stok raporu istiyorsan uzunda sürse envanter kullanman gerekiyor sanırım.

kolay gelsin.

Çevrimdışı yousemeti

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #5 : 07.02.2008, 11:50 »
evet  malesef envater  raporu alırken mali  yılın basında son verdigin tarihe kadar  tum hareketleri hesaplıyor o yuzden cok uzun suruyor  bende  kod aralıgı vererek aldım daha hızlı oldu

ama  sıkıntılı bri olay bu logo tigerda envanter  raporu anladıgım kadarıyla