Karakter sınırı sorunu...

Gönderen Konu: Karakter sınırı sorunu...  (Okunma sayısı 1536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« : 14.02.2008, 15:34 »
Merhaba arkadaşlar, Tiger 2 programında malzeme kartı açarken malzeme kodu alanı 24 karakter ile sınırlandırılmış. Bu alandaki 24 karakterlik dijit sayısı bana yetmemektedir. Bunun arttırılması için ne yapabilirim. Logo ile telefonda görüştüm ve bana özel kod alanlarını kullanmamı söylediler. Bu özel kod alanları benim için malesef çözüm değil. Bu sorunumun bir çaresi varmı acaba. Eğer bir çaresi yoksa bana malzeme kodlama sistemi hakkında yardım edebilirmisiniz. Malzeme kod alanına sığmayan bir mamülümüzün kodunu örnek olarak yazayım.

HA01-2.5253583 925/6 A2   Bu mamul kodu, kod alanına sığarken aynı mamülün farklı ölçüsü vede kalitesi olduğunda sığmamaktadır.
HA01-2.52535150 925/6 ST37

Durum böyle olunca ben bu kartı açamıyor ve bu malzemeyi takip edemiyorum. Mamül sayımız şimdilik 7000 küsür. Bu yüzden bir standart oluşturmaya çalışıyorum. Ama Tiger 2 buna izin vermiyor  :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı ozankilic

• LOGO Bayi
  • Logo Uzman Kullanıcı
  • Arda Bilişim San.Tic.Paz.Hiz.
« Yanıtla #1 : 14.02.2008, 18:25 »
FARKI NEYSE O FARKTA OZEL KOD TANIMLA STOK KODUN AYNI OLSUN ANCAK FARKINI OZEL KODDAN ALSIN

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Karakter sınırı sorunu...
« Yanıtla #2 : 15.02.2008, 15:34 »
Farkını özel koda attım diyelim, stok kodu bir önceki ile aynı olur. Buda kartın açılmasına engel olmazmı. Aynı koda sahip başka bir kayıt var hatasını almazmıyım.

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 17.02.2008, 15:09 »
Merhaba,

farkı özel koda atmanız mantıksız zaten, HA01-2.52535 bu kısmını özel koda atabilirsiniz veya bir kısmını bu da yetmedi yetki kodunu kullanın grup kodunu kullanın bunlarda yetmedi tanımlı alan açıp onları kullanın logoda yetmiyor diye bir şey yok ki :)

Kolay gelsin.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #4 : 18.02.2008, 15:43 »
HA01-2.5253583 925/6 A2 Bu akıllı kodu biraz açarmısınız ?

Slash "/" kullanmak zorunlu mu ?
Boşluk " " kodda elzem mi ?
5253583 neyi ifade ediyor...?

Akıllı kodlama gerçekten gereği gibi (optimum akkılı kod kurgulama tekniğini nedir ?) işlenmiş mi ?

bu sorulara vereceğiniz cevaplar 24 dijiti daha iyi tasarlamanıza neden olabilir...

örnek bir kod veriyorum....

Kodu : KD.4.1.1.TEK.MUR.SAR

Açıklaması : KARŞILIK DİL.SAC.AYARLI.KISA.TEK TARAF.MURAT.SARI

KD = KARŞILIK DİL
4   = SAC
1   = AYARLI
1   = KISA
TEK  = TEK TARAF
MUR  =  MURAT
SAR  = SARI

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 18.02.2008, 16:00 »
HA01 - L Ankraj
2.5253583 - Mamülün Ölçüsü (2.5x25x35/83)
925/6 - Mamül üzerindeki delik ölçüleri (Ø9/25 Ø6)
A2 - Malzemenin Kalitesi (A2 - AISI 304 Kalite)

sorun şurada başlıyor, bu üründen aynı ölçülerde ama sadece farklı bir kalitede mamül ürettiğimizde (Örn: A2 yerine ST-37) karakter alanı sığmıyor. Bu sadece ürettiğimiz bir mamül. Diğerleri içinde aynı sıkıntı mevcut. Kaldıki ürün ölçülerinde bir artış söz konusu. Mesela 2.5x25x35/83 değilde 2.5x120x35/115 olduğunda ne olcak. Malesef, ürünlerimiz üzerindeki çok küçük bir ayrıntının değişmesi bile, yeni bir mamül kartı açmamıza neden oluyor ki bu durum zaten mamül ün takibi için gerekli.

LsuErsoy ilgin için teşekkür ederim.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #6 : 19.02.2008, 08:53 »
Merhabalar ;  aklıma şöyle birşey geldi...
Ürünün tüm teknik özelliklerini koduna yansıtmak yerine belli başlı özelliklerini İSMİNE yansıtabilirsiniz....

MEsela , ÜRÜNÜN ÖLÇÜSÜNÜN kodunda değilde açıklamasınada kullanılması pek hale mümkün olabilir....
2.5253583 yeribe 0001-9999  rakam aralığı kullanılsa 5 karakterlik alan kazanmış olursunuz...bu 5 karakteride KALİTESİ için kullanabilirsiniz....Ölçüyü ise ürünün açıklamasına yazarsınız....9999 adet den daha fazla ölçünüz olabilir mi ?

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 20.02.2008, 10:47 »
Her mamül için tabiki 9999 tane ölçü yok ama malesef ürün ölçülerini kod kısmına gömmek zorundayım. Bunun nedeni yaklaşık 7000 - 7500 arası ürün çeşidimiz var stok kontol bölümünde çalışan arkadaşlarım bir malzemeye ulaşmak için kod kısmını kullanıyorlar. Bu şekilde malzemeye ulaşmak çok daha hızlı. Bu sorunumun tek bir çözüm yolu var oda karakter sınırını 24 ten 40 a çıkartmak. Logo ile görüştüm ancak onlar yapamayacaklarını daha doğrusu yapmayacaklarını söylediler. Geriye kalan tek çözüm object designer programı. Bu programın kullanımı logo ve çözüm ortaklarının tekelinde ancak Tiger ve database inin çalışma mantığnı bildiğim için öğrenmem zor olmayacak :) Kurcalaya kurcalaya çözecem artık :) Bu işlemi tabiki evde demo sürümünde yapacam. Kesin bir sonuca ulaştığım zaman çalıştığım firmada deneyecem. Biraz uzun sürecek ama beni bu hale düşürenler utansın (ismi lazım değil LOGO firması :) )

İlgine çok teşekkür ederim LsuErsoy.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #8 : 20.02.2008, 16:13 »
Rica ederim...Kod bölümünü 24 diğitden 40 a çıkarmak mümkün olabilir ....ama beraberinde performans sorunlarıda getirebilir...LOD konusunda bende zayıfım , Customise Form kadar LOD biliyorum.....LOD da doğru işler yapabilmek için ;
SQL deki index , Data Type , konularına çok iyi hakim olunması gerektiğini biliyorum...ve o konularda hakim olmak , profosyonel bir yazılımcının yapabileceği işler diye düşünüyorum.....bence bir şekilde LOD un detaylı eğitimini almanın bir yolunu bulmalısın....aksi halde çok uzun bir zaman alacağını düşünüyorum....COM OBJE lisansı DEMO üzerinde faal mı bilmiyorum....yani evde LOD çalışabilirmisin emin değilim.....araştırman lazım....kolay gelsin , iyi çalışmalar....

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
« Yanıtla #9 : 21.02.2008, 09:26 »
Demo üzerinde bu LOD kullanamazsınız. Ancak bana kalırsa ürün kodu alanı yerine açıklama bölümünü kullanmak çok fazla bir problem yaratmayacaktır. Özel kod ve grup kodu bölümleriyle de çeşitli gruplamalar yapmak mümkün. LOD ile düzenleme yapmak her daim bir çözüm değildir. LOD konusunda döküman isteyen olursa verebilirim ayrıca.

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 26.02.2008, 08:31 »
Demo üzerinde bu LOD kullanamazsınız. Ancak bana kalırsa ürün kodu alanı yerine açıklama bölümünü kullanmak çok fazla bir problem yaratmayacaktır. Özel kod ve grup kodu bölümleriyle de çeşitli gruplamalar yapmak mümkün. LOD ile düzenleme yapmak her daim bir çözüm değildir. LOD konusunda döküman isteyen olursa verebilirim ayrıca.

Merhaba mymecaz, LOD konusunda döküman gönderebilirim diye yazmışsın. Bana bu dokümanları göndermen mümkünmü. Mail adresim hasansan1980@gmail.com Teşekkür ederim.

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
« Yanıtla #11 : 26.02.2008, 08:59 »
Buraya yükleyim istedim herkes kullansın diye ama olmadı mail attım.

Adminler bu hatayla ilgilelnirse sevinirim 2 dosya toplam boyut 300 kb falandı.
Alıntı
Bir hata meydana geldi!
Dosyanın yükleneceği alan dolu. Lütfen daha küçük bir dosya deneyin ve/veya yöneticiler ile iletişime geçin.