toplu muhasebeleştirme

Gönderen Konu: toplu muhasebeleştirme  (Okunma sayısı 2024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı B A R O N

• Yeni Kullanıcı
  • *
toplu muhasebeleştirme
« : 27.10.2008, 13:22 »
merhaba arkadaşlar

tiger 2 de "genel muhasebe>işlemler>muhasebeleştirme" yapılıyor istediğimiz aralıklar verilerek. günde yüzlerce fatura kesildiği için çok fazla veri oluyor ve farklı serilerde fatura numaraları olduğu için fatura numarasından süzülmesi çok zor.bir gün seçilip toplu muhasebeleştirince tiger otomatik olarak 11 sayfa mahsup fişi yapıyor. ben bunun 3-4 sayfa olmasını istiyorum. ayarlarında bunu bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
Ynt: toplu muhasebeleştirme
« Yanıtla #1 : 27.10.2008, 13:50 »
Selamlar
muhasebeleştirme filtrelerinde muhasebe fişi satır açıklaması bölümündeki 10 adet sıralamayı kontrol ediniz.. ;)
Kolay Gesin

Çevrimdışı B A R O N

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 27.10.2008, 14:10 »

bu şekilde filtreliyorum ancak sanırım sizin söylediğiniz satırlar fişin içindeki satırlarla ilgili.

benim söylemek istediğim, muhasebeleştirmede bir gün seçtiğimde, o gün yapılan bütün satış faturalarını tek bir mahsup fişinin içinde muhasebeleştiriyor. ancak bu çok sayfa oluyor, genelde 11 sayfa. muhasebeleştirilen veri adedi veya sayfa adedi olarak bi sınırlama yapma ihtimali var mı acaba?

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 27.10.2008, 14:25 »
Merhaba,
Faturalarınızı belge no veya fiş noya göre belli bir filitre aralığı verip yapsanız işinizi görmez mi?

Kolay gelsin.

(KY)

Çevrimdışı B A R O N

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 27.10.2008, 14:59 »
:) sanırım bu sıkıntının tam bir çözümü yok.

sizin dediğiniz yöntemde yapmayı denedim ama logo fiş numarasını otomatik veriyor. dolayısıyla aralarda farklı tarihlerde yapılan işlemler olabiliyor. ya da benim istediğim tarihteki bir fişin numarası verdiğim aralığın daha ilerisinde olabiliyor ve başta da söylediğim gibi hareketler bir günde yüzlerce olunca bunları ayıklamak zor oluyor.

belge numarasına da bizim kendi fatura numaramızı veriyoruz. ama yine başta söylediğim gibi, birden fazla yerden fatura kesiliyor ve seri numaraları farklı. dolayısıyla bunu da ayırmak zor oluyor.

logo muhasebeleştirirken 11 sayfa dolunca otomatik olarak o mahsubu bitirip başka bir mahsuba diğerlerini topluyor. ben de burada bizim bi değişiklik yapabileceğimizi düşündüm. ki aslında bu gerçekten gerekli.

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 27.10.2008, 15:30 »
Merhaba,
Bence işinizi görür ama siz dikkat etmediniz sanırım.

Örneğin filitreleye bugünün tarihini verdiniz.
fiş no ya tıkladınız aralık çıktı. ilk aralık için çift tıkladınız browser açıldı. fiş no nun başlığına tıkladınız. fiş noya göre sıralandı. buradaki en küçük numarayı aldınız.
2. aralık kısmında da çift tıkladınız fişno nun başlığına tıklayıp sıralattınız. en büyük rakamı seçin.
Bu şekilde bir alın seçtiğiniz fiş no larının istediğiniz tarihte olup olmaması önemli değil. Çünkü yukarıda bir de fiş tarihi kısmına da fiş tarihini yazmışız.

Bence fiş tarihi ve fiş no ikilisi ile yapabilirsiniz.

edit : Fiş no larını seçerken tarihe göre sıralarsınız ilgili tarihe göre sıralı ilk fiş no yu seçersiniz.
ikinci aralığa ilk seçtiğini aralıktan örneğin 50 veya 100 kayıt aşağısını seçersiniz.

İyi çalışmalar.

(KY)
« Son Düzenleme: 27.10.2008, 15:40 Gönderen: netcom021 »

Çevrimdışı B A R O N

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 27.10.2008, 15:42 »
yardımlarınız için teşekkür ederim:)