vtyonet yerine alternatif program

Gönderen Konu: vtyonet yerine alternatif program  (Okunma sayısı 804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı coskunist

• Yeni Kullanıcı
  • *
vtyonet yerine alternatif program
« : 23.11.2008, 23:00 »
MSDE'ye bağlanıp, arayüz üzerinden tablolardaki kayıtları değiştirmek istiyorum.

(tablolara çift tıklayıp modify edeceğim sadece, yasak sql'i yazmak istemiyorum)

Bunu VTYONET'te yapamıyorum. Sanırım böyle bir özellik yok.

Önerebileceğiniz başka bir program var mı?

Bu işlemi yapmak istememin sebebi:
 satış faturalarındaki malzeme kodlarını teker teker değiştirmek istiyorum. Bunu alınterinin arayüzünden yapmak biraz zor. Bu tablodaki satırların sadece, malzeme kodu alanınının içeriğini değiştireceğim. SQL'den doğrudan değiştirirsem bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum.

teşekkürler
« Son Düzenleme: 25.11.2008, 13:22 Gönderen: coskunist »

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: vtyonet yerine alternatif program
« Yanıtla #1 : 25.11.2008, 10:34 »
satış faturalarındaki malzeme kodlar derken normal malzemelerin kodları değil mi? niye faturalara giriyosunuz? doğrudan malzemeler ekranına girip kodları değişebilirsiniz

Çevrimdışı coskunist

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: vtyonet yerine alternatif program
« Yanıtla #2 : 25.11.2008, 12:20 »
evet değiştirmem gereken alan, bildiğimiz malzeme kodları.

Çok fazla malzeme kodu değiştirmem gerekiyor. (eski yıllara ait faturalar) Bunu alınteri arayüzünden yaparsam, önce ilişkili ödeme varsa, onu iptal etmemi istiyor, ancak ondan sonra faturada değişiklik yapabiliyorum.

Ek olarak, malzeme kodunda bir değişiklik yaptığımda,  bütün satırı siliyor; fiyat ve adet bilgisini tekrar girmem gerekiyor...

Açıklayabildim mi?

Bu nedenle, başka bir programdan yapmak istiyorum. Mysql Query Browser programını kullandıysanız; istediğim özellik orada var. Programın arayüzünden kayıtları modify edebiliyorsunuz. Fakat, MSDE için, bu özelliği bulunan program bulamadım.

Edit: Sql server'la gelen query analyzer bunu yapıyormuş.

Problem kalmadı diyebilirim.
« Son Düzenleme: 25.11.2008, 19:18 Gönderen: coskunist »