DIŞARIDAN LOGOYA FİŞ AKTARACAK PROGRAMCILARA

Gönderen Konu: DIŞARIDAN LOGOYA FİŞ AKTARACAK PROGRAMCILARA  (Okunma sayısı 1869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aesenkaya

• Yeni Kullanıcı
  • *
Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye kendi işimi kendim yaparımda ondan demiş.Hani yazdıkya işimiz acil diye maalesef geçici işe yaramayan çözümlerle karşımıza çıktı logocularımız arkadaşlar affınıza sığınıyorum 1 ay oldu vardır bi logocu 3 tablo ismini verecek dedik ama veremedi demekki logo bayileride destekçi veya yazılımcı değil sadece ileri düzey kullanıcılarmış.

Evet programcı arkadaşlarım logo destek sayfasısında bir sorum olmuştu. Tiger a muhasebe fişlerini nasıl entegre ederim diye işte bunun birkaç yolu var.

1.   si logonun içeri veri alma yöntemine güveniyorsanız xml veya excel olarak düzenli kayıt edilmiş veri dosyasından fişe kayıt almak
2.   object.dll diye bir component satın alarak logoya 500 $ para vermek
3.   eğer programcıysanız kendi işinizi kendiniz görmeniz

Tabiki benim tercihimde 3. sü oldu. Şimdi sizlere dışarıdan fiş kayıt ederken hangi tablolara yazmanız gerektiğini tablolardaki alanların anlamları ile birlikte vereceğim

Öncelikle işlemlerimizde kullanacağımız tablolardan bahsedelim

001 Firma adı
01   Firma dönemi olarak kullanılacak

LG_001_01_EMFICHE              Fiş Başlık Bilgilerini İçeren Tablo
LG_001_01_EMFICHESEQ        Fiş başlığında kullanılan son sayaç numarasını tutar

LG_001_01_EMFLINE              Fiş detay bilgilerini içeren tablo
LG_001_01_EMFLINESEQ        Fiş detayda kullanılan son sayaç numarasını tutar

LG_001_EMUHACC                 Genel muhasebe Hesap Planı Tablosu

Şimdi tablolar içerisinde kullanılan alanların ne işe yaradıklarından biraz bahsetmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

LG_001_01_EMFICHESEQ     Fiş başlığında kullanılan son sayaç numarasını tutar

[ID]                Bu değeri hep 1 olarak gördüm sanırım buda aktif çalışan kullanıcının kod numarasıç
[LASTLREF]     EMFISCHE tablosunda son kullanılanan LOGICALREF bilgisini içerir yeni bir fiş başlığı oluşturulurken değer 1 artırılır ve tablodaki değer yeni değerle değiştirilir.

LG_001_01_EMFICHE            Fiş Başlık Bilgilerini İçeren Tablo

[LOGICALREF]   EMFICHESEQ tablosundaki LASTLREF alanından gelecek +1
 [TRCODE]       Fiş türü 4 ise mahsup fişi
 [FICHENO]      Fişin lks tarafından verilen bol sıfırlı numarası
 [DATE_]        Fiş tarihi
 [SPECODE]   
 [CYPHCODE]
 [DOCODE]
[BRANCH]
[DEPARTMENT]
[MODULENO]
[SOURCEFREF]
[EXTENREF]
[GENEXP1]    açıklama
[GENEXP2]
[GENEXP3]
[GENEXP4]
[JOURNALNO]          0
[TOTALACTIVE]        Fiş borç toplamı
[TOTALPASSIVE]       Fiş alacak toplamı
[CANCELLED]          0
[PRINTCNT]           0
[CAPIBLOCK_CREATEDBY]    Fişi oluşturan kullanıcı
[CAPIBLOCK_CREADEDDATE]  Fiş oluşturma tarihi
[CAPIBLOCK_CREATEDHOUR]  Fiş oluşturma saati 20 gibi
[CAPIBLOCK_CREATEDMIN]   Fiş oluşturma dk sı 56 gibi
[CAPIBLOCK_CREATEDSEC]   Fiş oluşturma sn si
[CAPIBLOCK_MODIFIEDBY]   Fişi değiştiren kullanıcı
[CAPIBLOCK_MODIFIEDDATE] Fiş değiştirme tarihi
[CAPIBLOCK_MODIFIEDHOUR] Fiş değiştirme saati
[CAPIBLOCK_MODIFIEDMIN]  Fiş değiştirme dk sı
[CAPIBLOCK_MODIFIEDSEC]  Fiş değiştirme sn si
[MODULENR]   Fişin statüsü 3 ise finanstan muhasebeleşne bir belge
[CANCFREF]        0
[EMUTOTACTIVE]    0
[EMUTOTPASSIVE]   0
[GENEXCTYP]       0
[LINEEXCTYP]      0
[SITEID]          0
[RECSTATUS]       1 veya 2 yazıyor standartta
[ORGLOGICALREF]   0
[REPTOTACTIVE]    0
[REPTOTPASSIVE]   0
[TEXTINC]         0
[WFSTATUS]        0
[CROSSFREF]       0
[CROSSFLAG]       0
[DOCTYPE]         0
[ORGLOGOID]       0
[STATUS]          0
[BDGTFCTYPE]      0
[BDGTFCREF]       0
[FROMDEMTYPE]     0
[EMDEMFCREF]      0
[WFLOWCRDREF]     0
[VIAAUTOGL]       0

LG_001_01_EMFLINESEQ        Fiş detayda kullanılan son sayaç numarasını tutar

[ID]     
[LASTLREF]   EMFLINE fiş detay tablosuna kayıt yazmada her satır için oluşturulacak tekrarsız numara olan LOGICALREF alanının son kayıt edilen değeridir her kayıtta 1 artırılır ve EMFLINE tablosunda o değer kullanılır.

LG_001_01_EMFLINE              Fiş detay bilgilerini içeren tablo

Evet arkadaşlar asıl öenmli olan tüm hareketleri içerecek tablomuzun alanlarını incelemeye geldi sıra

[LOGICALREF]  EMFLINESEQ tablosundan gelecek veri tekrarsız bir kayıt nodur
[DATE_]       Fişin tarihi
[SIGN]        0 ise satır borç 1 ise alacak tutarı ifade eder
[ACCOUNTREF]  ACCOUNTCODE alanında kullanılan hesabın LG_001_EMUHACC tablosundaki LOGICALHREF değeridir.
[ACCFICHEREF] Fişin ait olduğu başlık bilgisi tablosundan  LG_001_01_EMFICHE LOGICALHREF değeridir.
[CENTERREF]   0
[TRCODE]      fiş türü 4 ise mahsup
[BRANCH]      0
[KEBIRCODE]   kullanılan hesabın ana hesap kodu
[ACCOUNTCODE] kullanılan hesap kodu
[SPECODE]
[DEBIT]       borç tutarı
[CREDIT]      alacak tutarı
[LINENO_]     kaydın fişin içerisindeki sıra numarası
[LINEEXP]     satır açıklaması
[CANCELLED]
[TRCURR]
[CURRDIFFCALC]
[REPORTRATE]
[REPORTNET]
[TRRATE]      manuel fişte 0 entegre otom fişte 1 yazıyor
[TRNET]       borç veya alacak tutarının tr net karşılığı
[AMNT]        0
[EXTENREF]
[EMUDEBIT]
[EMUCREDIT]
[LINEEXCTYP]
[CROSSCODE]   entegre fişin bağlantı kod numarası
[SITEID]      0
[RECSTATUS]   0
[ORGLOGICREF] 0
[INFIDX]      0
[NOTINFLATED] 0
[NOTCALCULATED] 0
[FROMWHERE]     0
[OWNERACCREF]   0
[DEPARTMENT]    0
[BDGTLINETYPE]  0
[STATUS]        0
[BDGTFCTYPE]    0
[BDGTFCREF]     0
[BDGTFCLNREF]   0
[BDGTFCPRDREF]  0
[FROMDEMTYPE]   0
[EMDEMFCREF]    0
[EMDEMLNREF]    0
[PARENTLNREF]   0
[PAIDTOTAL]     0
[CLOSED]        0
[OUTFCTYPE]     0
[OUTFCREF]      0
[CREATEBDGTLN]  0
[MONTH_]      fişin ait olduğu ay 1 2 3 gibi
[YEAR_]       fişi ait olduğu yıl 2008 2009 gibi
[GRPFIRMTRANS]
[INVOICENO]   satır belge no
[CLDEF]
[TAXNR]
[FORTAXDECL]

arkadaşlar manuel olarak birkaç deneme yaptım şu an herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu tabloları delphi kodu haline getirip yayınlayacağım.

Logo destek uzmanlarımız tabi böyle bir işe izin verirse yayınlarız. Ve hatta isteyen arkadaşlara açık kaynak kodları ile beraberde göndeririz.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: DIŞARIDAN LOGOYA FİŞ AKTARACAK PROGRAMCILARA
« Yanıtla #1 : 10.01.2009, 11:56 »
iyide kime burada ben yaptım ben yapabildimin peşinde değil ki. hiç database bilgisi olmayan bi vatandaş bile kendini zorlar öğrenir araştırır. sormak ayrı bişeydir sormadan araştırmak ayır bişeydir. kendinizi programcı olarak görüyosanız bu sorularınız bile yanlış kalır.

Çevrimdışı aesenkaya

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 10.01.2009, 20:06 »
benim diğer soruma bakarmısın sayın logocu ben senden tablo yapısını değil sadece işin mantığını nasıl yaparız diye bir soru ile geldim ben logonun database ini çözdüm demiyorum burdan sana sadece anlatmak istediğim diğer mesaja bakarsan buradaki logo destekçilerin hepsinin amacı bir bayiye veya logoya yönlendirip para kazanmak başka bişey değil

Çevrimdışı okanyorulmaz

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 12.01.2009, 00:59 »
Siz bir muhasebe fişi için bu kadar uğraşıyorsunuz niye uğraşıyorsunuz kendiniz için firmanız için emek harcıyorsunuz bunun karşılığında maddi manevi kazancınız oluyor tabikide logoda logo programlarınıda satanda destekleyende kazanacak sonuçta ortaya bi emek konuluyor bu formda hiç sorumlulukları olmadığı halde iyi kötü logo programında uzmanlaşmış arkadaşlar zamanlarından fedakarlık edip insanlara yardım ediyorlar ben bile bu formlar sayesinde bi çok şey öğrendim sorularımın bazıları cevaplandı bazıları cevaplanmadı ama sonuçta insanlar fırsat buldukça bilgileri dahilinde paylaşımda bulunuyorlar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum sizede ayrıca teşekkur ediyorum sizde paylaşımda bulunuyorsunuz sizi bildiklerinizi paylaşmadığınız için suçlayamam ama insanları sorumlu olmadıkları şeyler için suçlayıcı olmak bence yanlış. İnsanların tercihi isterlerse emek harcayıp kendi sorunlarını kendileri çözerler yok bu konuda ben uğraşamam benim işim başımdan aşkın yada ben tembel bir insanım bunlarla kafamı yoramam zaten yapanlar var onlara yaptırırm diyenelere saygı duymak lazım sizin gibi her insan kendi işini kendi yaparsa bu sektorler oluşmazdı bu kadar insanda burda olmazdı zaten bu yüzden burdaki insanlardan  şikayetçi olmamalıyız diye düşünüyorum. Sevgileyle kalın  ;)

Çevrimdışı aesenkaya

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 12.01.2009, 15:30 »
arkadaşım iyi güzel yazmışsın bu işleri yazılım sektöründe olan insanlar bizler sonuçta daha iyi biliriz sana sonuna kadar katılıyorum. Burası sonuçta hiç bir çıkarı olmayan insanların toplandığı birbirlerine destek vermek için bir araya geldikleri bir platform ama. Çözüm olarak nedense beni sırf para kazanmak için yollara iltilmesi biraz abes geldi. Yoksa ben bir programcı olarak işin açıkçası diğer soru cevaplarını okursanız görürsünüz logonun componentlerine para veripte almam. Sadece bir fiki  sorduk burada bizim programcılığımız tartışılır oldu. Afedersiniz ama benim programcılığım bir soru ile tartışılırsa bende burdaki logocuların işi paraya döktüklerini tartışırım.

Sağlıcakla kalın bu platformda sizin olsun logoda sizin olsun...

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
« Yanıtla #5 : 13.01.2009, 15:35 »
Selamlar
Kimse kimsenin bilgisini tartışmıyor ;) Bilgi hiçbir zaman bireysel olmamıştır. Bu gün ulaştığımızı sandığımız bilgilerde gelecek kuşaklar için denizde kum tanesi kadardır. ;) Geçmişte sahip olunan bilgileri bugünle bir karşılaştırın.
Bilgi dediğiniz kavram bir kişinin beynine sığmayacak kadar kapsamlıdır. Bu nedenle bildiğimizi sandığımız şeylerde kollektif olarak üretilen bir hazinenin sadece bir parçasıdır.
Sadece küçük bir örnek:
Çok iyi bildiğimizi sandığımız o programcılık bile elimize verilen bir editöre belirlenmiş kurallarla yazmaktır sonuçta......
Dolayısı ile kollektif olmak paylaşımcı olmak sadece bizlerin bireysel bilgiye ulaşma kanallarımızı oluşturuyor.
Aslında bir şeyler öğrettiğinizi sandığınız anda tekrarlamalar dahi olsa aslında öğreniyoruz.
Gelelim para meselesine bilginin de diğer metalar gibi alınır satılır birer ticari mal haline gelmesiyle paylaşım ve dayanışma yerine çıkar ilişkilerini bu alandada egemen hale getirdi.
Paylaşmak Güzeldir. Birbirimizi gereksiz yere zedelemeye gerek yok.
Database ile ilgili döküman isteyen arkadaşlara burada dökümanlar iletildi. Forumda arama yapılırsa bu görülecektir. Kod isteyen arkadaşlarada paylaşımcı arkadaşlarımız olduğu gibi paylaşımdan kaçan arkadaşlarımızda oldu..
Doğru yanlış bilgimiz dahilinde (sadece ileri logo kullanıcısı olduğumuz için) cevaplar verilmeye çalışıldı. Senin programcılığını tartışmak nasıl yanlışsa bu forumdaki arkadaşlarında tartışılması okadar yanlıştır.
Bir daha foruma girermisiniz bilmiyorum. Bunları Okuyacağınızıda...
Hayatta başarılar dilerim
Sağlıcakla kalın
« Son Düzenleme: 13.01.2009, 15:36 Gönderen: Erdoğan »

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 14.01.2009, 10:26 »
Selamlar
Kimse kimsenin bilgisini tartışmıyor ;) Bilgi hiçbir zaman bireysel olmamıştır. Bu gün ulaştığımızı sandığımız bilgilerde gelecek kuşaklar için denizde kum tanesi kadardır. ;) Geçmişte sahip olunan bilgileri bugünle bir karşılaştırın.
Bilgi dediğiniz kavram bir kişinin beynine sığmayacak kadar kapsamlıdır. Bu nedenle bildiğimizi sandığımız şeylerde kollektif olarak üretilen bir hazinenin sadece bir parçasıdır.
Sadece küçük bir örnek:
Çok iyi bildiğimizi sandığımız o programcılık bile elimize verilen bir editöre belirlenmiş kurallarla yazmaktır sonuçta......
Dolayısı ile kollektif olmak paylaşımcı olmak sadece bizlerin bireysel bilgiye ulaşma kanallarımızı oluşturuyor.
Aslında bir şeyler öğrettiğinizi sandığınız anda tekrarlamalar dahi olsa aslında öğreniyoruz.
Gelelim para meselesine bilginin de diğer metalar gibi alınır satılır birer ticari mal haline gelmesiyle paylaşım ve dayanışma yerine çıkar ilişkilerini bu alandada egemen hale getirdi.
Paylaşmak Güzeldir. Birbirimizi gereksiz yere zedelemeye gerek yok.
Database ile ilgili döküman isteyen arkadaşlara burada dökümanlar iletildi. Forumda arama yapılırsa bu görülecektir. Kod isteyen arkadaşlarada paylaşımcı arkadaşlarımız olduğu gibi paylaşımdan kaçan arkadaşlarımızda oldu..
Doğru yanlış bilgimiz dahilinde (sadece ileri logo kullanıcısı olduğumuz için) cevaplar verilmeye çalışıldı. Senin programcılığını tartışmak nasıl yanlışsa bu forumdaki arkadaşlarında tartışılması okadar yanlıştır.
Bir daha foruma girermisiniz bilmiyorum. Bunları Okuyacağınızıda...
Hayatta başarılar dilerim
Sağlıcakla kalın

Çok güzel yazmızşınız Erdoğan.... %100 katılıyorum

Çevrimdışı aesenkaya

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 21.01.2009, 23:25 »
dostum okudum güzel yazmışsın . eline sağlık. ama bazı yanlışların var unutmaki programcılar sadece program editörünün bize sunduğu kuralları uygulayan insanlar değil o editörüde yazanlardır. Dolayısıyla kuralları editör değil yine biz programcılar koyarız.

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
« Yanıtla #8 : 21.01.2009, 23:40 »
Selamlar
Yanlışlarım olabilir amacım üzüm yemek, bağcı dövmek değil ;) Yani seninde bilginin ve katkılarının hepimize ve banada katacağı şeyler var ;)
Yani ana muhteva önemli ;)
Sağlıcakla kal

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #9 : 19.03.2009, 11:06 »
asenkaya kardeşim öncelikle ;
Kurda sormuşlar boynun neden kalın ; kendi işimi kendim yaparım ondan demiş. Deveyle ilgili atasözü başka bişey :D

İkincisi canın sıkılmış anlaşılan. Sana tavsiyem object olmadan dataya hard yazma :D. Başını işten alamazsın.

Ücüncüsü sormak istediğin her konuda sonuna kadar yardımcı olmaya şahsım adına hazırım. Lakin burada bilgi düzeyi başlangıç seviyesinde olan kullanıcılar olduğu için  çok fazla query vb. paylaşımlar yapmıyorum  ;)

Çevrimdışı aesenkaya

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 19.03.2009, 11:32 »
Merhaba öncelikle konunun object.dll ile yapılacağına bende karar verdim. Çünki her versiyon yükseltmesinde ara programın tekrar yeni database desenine göre tekrar tasarlanması gerekiyor.

Öncelikle işe object.dll i nasıl edinirim onunla başlayalım.

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #11 : 19.03.2009, 11:39 »
Maalesef  ; Object ile yazılım yapabilmen için öncelikle açık bir object com dll'ine sahip olman gerekiyor. Bunun tek şartı Logo'nun çözüm ortağı olman. Çözüm ortağı  olduğun andan itibaren  gerekli araçlar Logo tarafından sağlanıyor. Yani Object 'in kullanım hakkına sahip olmakla Object ile yazılım yapmak arasında fark var. Diğer bir husus object kullanmadan yazdığın programlardaki olası data problemlerinde Logo dataya destek vermiyo...

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
DIŞARIDAN LOGOYA FİŞ AKTARACAK PROGRAMCILARA
« Yanıtla #12 : 27.03.2009, 15:11 »
Merhaba,

Konuya sonradan katılıyorum.
Öncelikli olarak buradan çok fazla bilgi verilmesi konusuna değineceğim (bu konuya daha öncedende defalarca değinmiştik)
Burada varitabanına müdehala ile ilgili herhangi bir bilgi vermiyoruz çünkü bu platformu herkes okuyabiliyor. Logo kullanıcılarını korumak amaçlı bilgi vermiyoruz.

İkinci konumuz ise asenkaya'nın sorunu;
Asenkaya'ya object ile yapın denilmiş. yazışmaları okuduktan sonra asenkaya'da bunun object ile daha sağlıklı olacağını görmüş. yani aslında doğru cevap verilmiş fakat arkadaşımız kendi beklediği cevabı alamayınca biraz sinirlenmiş gördüm.
sonuçta olay tatlıya bağlanıyor gibi.

Çözüme gelince, Logo çözüm ortaklarından Object lisansını satın aldıktan sonra bu dll i istediğin gibi kullanabilirsin. fakat Logo bu konuda dıkıntı yaşanmaması için yapılacak uyarlamanın çözüm ortakları tarafından yapılmasını istiyor. Çözüm ortaklarının dışındaki çözümlerde database de oluşabilecek çözümlerde sorumluluk kabul etmiyor.

Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 03.04.2009, 12:47 Gönderen: Monsieur® »