masraflar???

Gönderen Konu: masraflar???  (Okunma sayısı 1114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı erk

• Yeni Kullanıcı
  • *
masraflar???
« : 06.05.2009, 11:55 »
merhabalar...
alınteri v3 kullanıyorum. elektrik,su faturası, nakliye faturası,şirket arabasının benzin faturası gibi işletmenin genel masraflarını kdv takibi için işliyoruz... ancak bunları alım faturası olarak işleyince sağlıklı stok tutamıyoruz...
bu ve bunun gibi masraf faturalarını kdv takibide yapabilecek şekilde nereye ve nasıl işlemeliyiz??

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
masraflar???
« Yanıtla #1 : 06.05.2009, 15:13 »
alınterinde var mı bilemiyorum ama biz go'da her masraf kalemi için bir hizmet kartı tanımladık. bunlar için "alınan hizmet faturası" oluştuyoruz. ve bunları sql sorgusu ile de aylara göre kıyaslamalı olarak raporlayabiliyoruz.

7134385

• Ziyaretçi
Ynt: masraflar???
« Yanıtla #2 : 06.05.2009, 15:34 »
Merhaba
Koray Bey bahsetiğiniz sql sorgusu mail adresime gönderebilirmisiniz.

Teşekürler

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 07.05.2009, 14:18 »
Yine bu site sayesinde yazmıştım bu sorguyu. Buyrun, herkes yararlansın:

SELECT       KART.CODE AS KODU, KART.DEFINITION_ AS ADI, SUM(TRNS.TOTAL) AS [YILLIK TOPLAM],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 1 THEN TRNS.TOTAL END) AS [OCAK],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 2 THEN TRNS.TOTAL END) AS [ŞUBAT],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 3 THEN TRNS.TOTAL END) AS [MART],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 4 THEN TRNS.TOTAL END) AS [NİSAN],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 5 THEN TRNS.TOTAL END) AS [MAYIS],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 6 THEN TRNS.TOTAL END) AS [HAZİRAN],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 7 THEN TRNS.TOTAL END) AS [TEMMUZ],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 8 THEN TRNS.TOTAL END) AS [AĞUSTOS],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 9 THEN TRNS.TOTAL END) AS [EYLÜL],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 10 THEN TRNS.TOTAL END) AS [EKİM],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 11 THEN TRNS.TOTAL END) AS [KASIM],  SUM(CASE WHEN MONTH(TRNS.DATE_) = 12 THEN TRNS.TOTAL END) AS [ARALIK]  FROM LG_001_04_STLINE TRNS LEFT OUTER JOIN LG_001_SRVCARD KART ON TRNS.STOCKREF=KART.LOGICALREF                        WHERE  (TRNS.LINETYPE NOT IN (2, 3)) AND (TRNS.TRCODE IN (4)) AND (TRNS.CANCELLED = 0)  GROUP BY KART.CODE, KART.DEFINITION_   ORDER BY KART.CODE

sadece kırmızı ile işaretlediğim yerleri kontrol edin. başka bir şey yapmanıza gerek yok...

7134385

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 07.05.2009, 15:02 »
Teşekürler

Çevrimdışı Selcuk

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #5 : 07.05.2009, 19:02 »
Güzel bir sorgu eline sağlık..

Çevrimdışı erk

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 08.05.2009, 11:03 »
alınteri de sadece alım faturaları ve satış faturaları var.
bunların da alt gruplarında yine ne hizmet ne masraf ne de sarf faturası seçeneği var.
alınteri bilen biri varsa litfen yardımcı olur mu bana?

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 08.05.2009, 18:11 »
açıkçası tam bilemiyorum ama fatura ekranının alt kısmından fatura türleri seçilebiliyor olması lazım, diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı erk

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 11.05.2009, 10:48 »
evet koray bey aynen o şekilde seçimler var ancak oradakilerden hiçbiri dediğim gbi masraf veya sarf fatura etmekle ilgili değil..
bi yolu olmalı ancak nasıl çıkamadım işin içindne...