Sizde kendi bakış açınızdan haklı sayılabilirsiniz.
"Ancak daha öncede belirttiğim gibi standartlar ve süreklilik büyük proje ve uygulamalar için esastır."
Unutmamak lazım ki artık standartlar değişmeye başladı. bazı devlet daireleri (kamu kurumları) libreoffice tercih ettiler
Denizkuvvetleri gibi hatrı sayılır makamlar bu gruba dahil. Yine aynı şekilde bazı kurumlar özgüryazılımları ve linux işletim sistemlerini secmeye ve kullanıcılarını buna göçç ettirmeye devam etmektedirler.
Bugün bu tarz şeyleri konuşuyoruz ama 5-10 sene sonra ki standartların ne olacağı şimdiden malum.
örnekler;
internet explorer artık standart değil birçok kişi chrome,firefox,opera kullanmakta.
Adobe acrobat reader standart değil birçok kişi primoPDF vb farklı yazılımlar kullanmakta.
yakın zamanda hatta bence şimdiden windows ta standart değil, linuxOS chromeOS bsdOS tabanlı birçok kullanıcı mevcut.
Yine bence MS office standart değil, insanlar openoffice, libreoffice, staroffice vb kullanmaktalar.
Bu arada
". Örn. Bugün Office 2007 ile hazırlamış olduğum bir dosyayı farklı bir ofis programı ile açtığımda farklı görebiliyorum"
lütfen bu daosyaları microsoftun tekelleşme çabaları için diğer yazılımlara çokmak sokma uğraşından önceki versiyonları ile deneyin ve görün
Belki ofis97 yada ofis2000de hazırlanan dosyalarda farklı görünme sorunu olmazsa şaşırabilirsiniz.
Belkide 2007 ve sonraki versiyonlarda hazırlanan dosyalar için birşeyler yapılmaktadır.
Bir de libreoffice ile hazırlanan tüm dosyalar (doc,docx,xls,xlsx,ppt,pdf vb) o saydığınız 100lerce farklı ofis programı tarafından sorunsuz açılabiliyorsa, farlklı görünmüyorsa ne düşünürsünüz?
Gerci bu konu tartışmaya gider ama amacım tartışma değil, standartlar neyin standartı bunu belirlemek lazım.
Rakamları afaki olarak söylüyorum mazur görün;
Piyasada 20.000 lisanslı muhtelif marka muhasebe yazılımı kullanan varsa,
17.500 kişi başka muhasebe programı ile beraber MSoffice2010, MSoffice2000, MsofficeXP, ve diğer ofisleri kullanıyorsa
Logo yazılımın 2.500 müşterisinin 2.400 adeti MSofis2007 kullanıyorsa bu sizin standartınız MSofis2007 mi olur?
Yoksa çeşitli kanallardan hatta güvenilir anket şirketleri vb yerlerden alınan gerçek araştırma sonuçlarımı standart olur?
Elinizde saygın kurum yada kurumlardan alınmış benzer bir rapor mevcut mudur?
Eğer elinizde rapor mevcut ise rapor tarihi ve bilgilerini benimle paylaşabilirmisiniz?
(çünkü türkiye için elimdeki son raporlar 2007 tarihine ait ve oradaki sonuçlara göre, kullanılan isletim sistemleri, ofisler,belge görüntüleyiciler,browserlar,genel kullanıcı cpu hızları, intelmi amd mi? ram nedir? gibi ayrntılı birçok veriye göre bir standart belirlemek çok zordu )
Teşekküreder, iyi çalışmalar dilerim.