logo go sql veritabanında muhasebe alt hesap planı tabel

Gönderen Konu: logo go sql veritabanında muhasebe alt hesap planı tabel  (Okunma sayısı 2503 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kanarya71

• Yeni Kullanıcı
  • *
muhasebe alt hesap planındki toplam ile ana hesap taki rakam birbirini tutmuyor. sql den bunu düzeltmek istiyoruj m ama table yi bulamadım alt hesap planı ve ana hesap planı hangi tabel i kullanıyor.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Bu tarz problemler 15-20 query ile kontrol edimesi gereken bi sorun ,gecen bi musterimde mizanlar da buna benzer bi sorun çıkmış ve düzelmiştik .

Çevrimdışı kanarya71

• Yeni Kullanıcı
  • *
Bu tarz problemler 15-20 query ile kontrol edimesi gereken bi sorun ,gecen bi musterimde mizanlar da buna benzer bi sorun çıkmış ve düzelmiştik .

mizan da ve bilançoda sorun yok. sadece alt hesap planında toplamlar nedne se tutmuyor. bende son çare olraka databesden alt hesap planına girip  direk oradan düzeltmeyi düşündüm. 2-3 hesapta sorun var diğerlerinde bir sorun yok

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
Muhasebe toplam kayıtlarını yeniden düzenlemeyi denedinizmi ?

Çevrimdışı kanarya71

• Yeni Kullanıcı
  • *
Muhasebe toplam kayıtlarını yeniden düzenlemeyi denedinizmi ?

evet yaptım tüm bakımlarıda çalıştırdım

• Logo Uzmanı
Başka bir başlıktada yazmıştım..

Eğer dönem devri yaptıysanız ve toplamlar eski dönemde tutmuyorsa ;

Eski dönemi SYS'den aktif dönem olarak işaretleyin ve yeniden bakım çalıştırın.
Olmadı muhasebe toplam table'ını truncate edip , Sys'den önce dönemin üzerinde veritabanı araçlarını oluştur, daha sonra
Firmada tabloları sürüme göre güncelle işlemini yapın. En son olarak muhasebe toplamlarını çalıştırın.

Yalnız bu ikinci yöntem konuya hakim  biri tarafından yapılmalı. Sağlam yedek alınmalı vs..

Çevrimdışı kanarya71

• Yeni Kullanıcı
  • *
Başka bir başlıktada yazmıştım..

Eğer dönem devri yaptıysanız ve toplamlar eski dönemde tutmuyorsa ;

Eski dönemi SYS'den aktif dönem olarak işaretleyin ve yeniden bakım çalıştırın.
Olmadı muhasebe toplam table'ını truncate edip , Sys'den önce dönemin üzerinde veritabanı araçlarını oluştur, daha sonra
Firmada tabloları sürüme göre güncelle işlemini yapın. En son olarak muhasebe toplamlarını çalıştırın.

Yalnız bu ikinci yöntem konuya hakim  biri tarafından yapılmalı. Sağlam yedek alınmalı vs..
Hocam Merhaba,

önceki dönemde sorun yok. zaten sorun 2011 yılına ait bir sorun 2012 için var olan bir sorun değil. doğal olraka dediğiniz gibi dönem oluşturp veritabanı araçlarını yaratilme şansım yok muhasebe için bakımda çalıştırdım ama sorun şu gibi sonuçta ana hesap plnaına ve alt hessap planına toplamları  fişlerde hesaplayarak getiriyor neden sadece 3-5 hesapta bu sorunu yaratıyor.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Alt üst hesap iliskilerinde sorun olabilir , fiş satırları , fiş başlıkları hatalı olabilir

• Logo Uzmanı
Alt üst hesap iliskilerinde sorun olabilir , fiş satırları , fiş başlıkları hatalı olabilir

Normal şartlarda böyle birşeyin olması ciddi problem. Yani bence daha basit bir durum