fatura satırları yazcıdan farklı çıkıyor

Gönderen Konu: fatura satırları yazcıdan farklı çıkıyor  (Okunma sayısı 1901 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı elif

• Yeni Kullanıcı
  • *
ARKADAŞLAR SLM
BENİM BİR SORUM VAR SİZLERE , FATURA GİRİŞİ YAPIYORUZ TİGER'DA MESELA 5 KALEM ÜRÜN GİRİYORUZ FAKAT EKRANA ALDIĞIMIZDA VEYA ÇIKTI ALDIĞIMIZDA FATURA SATIRLARINDAN 1 VEYA BİRKAÇ SATIRIN DEĞİŞTİĞİNİ YANİ GİRDİĞİMİZ FATURA SATIRLARI İLE ALAKASIZ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ AMA FATURAYA DEĞİŞTİR İLE GRİP BAKTIĞIMIZDA FATURA İÇİNDE Bİ DEĞİŞİKLİK YOK .YANİ EKRANA VE YAZICIYA GÖNDERDİĞİMİZDE SATIRLAR DEĞİŞİYOR BUNU SÜREKLİ YAPMIYOR FARKLI ZAMANLARDA YAPIYOR .SORUNUN NEDENİ NEDİR ?VE ÇÖZÜMÜ NASIL OLABİLİR ACABA ?TEŞEKKÜRLER HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR
::)

Çevrimdışı Tiger_Man

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #1 : 19.09.2007, 10:32 »
Konuyu biraz daha açalım mı?
Cari mi değişiyor, stok mu değişiyor, miktarmı, fiyatmı, hepsimi? :)

Çevrimdışı elif

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: fatura satırları yazcıdan farklı çıkıyor
« Yanıtla #2 : 19.09.2007, 15:53 »
malzeme değişiyor cari değişmiyor satırdaki malzemeler değişiyor ve tüm satırlar değil bir kaç satır değişiyior

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #3 : 20.09.2007, 10:18 »
Merhabalar aynı sorunu bende yaşıyorum.ama çok nadir ayda 1 yada 2 kez...bu konu ile ilglili olarak bana bir cevap yazılmıştı...fakat henüz tam olarak uygulayamadım....

Yazıcıların Orginal driverlarını yüklerseniz , problemi aşabilirsiniz deniliyor...

Kapsamı daraltmak için size bir soru soracağım , Sizde OKI yazıcılar varmı driverları nasıl yüklü , XP lerin SP leri kaç...vs...teknik bilgileri bana aktarabilirseniz , ortak bir nokta yakalayabilirsek belki sorunun gerçek nedenini bulabiliriz...

kolay gelsin , iyi çalışmalar....

Çevrimdışı elif

• Yeni Kullanıcı
  • *
HELP ME
« Yanıtla #4 : 20.09.2007, 10:24 »
ARKADAŞLAR SLM
BENİM BİR SORUM VAR SİZLERE , FATURA GİRİŞİ YAPIYORUZ TİGER'DA MESELA 5 KALEM ÜRÜN GİRİYORUZ FAKAT EKRANA ALDIĞIMIZDA VEYA ÇIKTI ALDIĞIMIZDA FATURA SATIRLARINDAN 1 VEYA BİRKAÇ SATIRIN DEĞİŞTİĞİNİ YANİ GİRDİĞİMİZ FATURA SATIRLARI İLE ALAKASIZ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ AMA FATURAYA DEĞİŞTİR İLE GRİP BAKTIĞIMIZDA FATURA İÇİNDE Bİ DEĞİŞİKLİK YOK .YANİ EKRANA VE YAZICIYA GÖNDERDİĞİMİZDE MAZLEME SATIRLARINDA MALZEME AÇIKLAMASI VE KODU DEGİŞMİŞ GÖRÜNÜYOR FAKAT MİKTAR VE BİRİM FİYATTA VE DİĞER BÖLÜMLERDE HERHANGİ Bİ DEĞİŞİKİLİK YOK SADECE DEĞİŞİK GÖRÜNEN MALZEME KODU VE AÇIKLAMASI  BUNU SÜREKLİ YAPMIYOR FARKLI ZAMANLARDA YAPIYOR .SORUNUN NEDENİ NEDİR ?VE ÇÖZÜMÜ NASIL OLABİLİR ACABA ?TEŞEKKÜRLER HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR

Çevrimdışı elif

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 20.09.2007, 10:27 »
TEŞEKKÜRLER lsuersoy  OKI YAZICI SİSTEMDE VAR EVET VE BUNLAR ORJİNAL DRIVER'LARI İLE YÜKLÜ VE SQL SP3 VE 4 YÜKLÜ OLAN MAKİNALAR VAR SİSTEMDE.ZATEN BU SORUN HERHANGİ BİR TERMİNALDE OLABİLİYOR HANGİ TERMİNALDE ORATAY ÇIKACAĞI BELLİ OLMUYOR

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #6 : 20.09.2007, 10:36 »
TEŞEKKÜRLER lsuersoy  OKI YAZICI SİSTEMDE VAR EVET VE BUNLAR ORJİNAL DRIVER'LARI İLE YÜKLÜ VE SQL SP3 VE 4 YÜKLÜ OLAN MAKİNALAR VAR SİSTEMDE.ZATEN BU SORUN HERHANGİ BİR TERMİNALDE OLABİLİYOR HANGİ TERMİNALDE ORATAY ÇIKACAĞI BELLİ OLMUYOR

Tekrar Merhaba Elif  Hn ,

Aşağıdaki Linklerde sorunu daha önce bende dile getirmiştim.

1            http://www.logodestek.gen.tr/index.php?topic=1049.0

sisteminizin teknik diğer özelliklerini yazabilirseniz , ortak nokta bulabilme ihtimalimiz artar...

kolay gelsin , iyi çalışmalar

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #7 : 20.09.2007, 10:52 »
Elif Hn , konu ile alakası yok ama ,

Aldığım duyumlara göre , bu sorun İSVİÇRE üzerinden gelen soğuk hava katmanı ile alakalı olabilir :)

Eğer öyle ise ; başımız beladadır demektir :)

« Son Düzenleme: 20.09.2007, 10:56 Gönderen: lsuersoy »

Çevrimdışı Tiger_Man

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #8 : 20.09.2007, 11:49 »
Sorun yazdırma sorunu değil.
Data sorunu. Datanızın incelenmesi gerekmektedir.

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #9 : 20.09.2007, 12:00 »
Merhaba,
Lks2 de çalışma bilgilerinde Fatura Satırları Sıralanacak/Sıralanmayacak seçeneği var. Tiger da da bunu karşılayacak bir işlemi yapmışmısınız. Yerleri farklı sırada oluyorsa bundan olabilir.
İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #10 : 20.09.2007, 12:11 »
Merhaba,
Lks2 de çalışma bilgilerinde Fatura Satırları Sıralanacak/Sıralanmayacak seçeneği var. Tiger da da bunu karşılayacak bir işlemi yapmışmısınız. Yerleri farklı sırada oluyorsa bundan olabilir.
İyi çalışmalar.

(KY)

Merhabalar ; ilginiz için teşekkürler,

JPG de görüldüğü gibi idi.."SIRALANMAYACAK" işaretli idi...."AÇIKLAMAYA GÖRE" seçeneğini seçeceğim...20.09.2007 itibari ile bakalım 20.11.2007 tarihine kadar bu problemi yaşamaz isek sorun halledilmiş demektir..

tekrar teşekkürler , kolay gelsin.

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
« Yanıtla #11 : 20.09.2007, 15:32 »
Selamlar
Anlaşılan problem devam ediyor ;)
Bütün driverların yüklenmesi işletim sisteminin o driver ları doğru çalıştıracağı anlamına gelmez. ;)
İsviçre üzerinden değil ama bilgisayarınızın setup ındaki parelel port seçiminin 'ecp' olması nokta vuruşlu yazıcıların harf yitirmelerine neden olmakta. ;) Nedenide gayet anlaşılır. işletim sistemi printer lara çıktıyı artık grafik olarak yani resim olarak gönderiyor.
Bizim nokta vuruşlu yazıcılarımızda eski tarzda 9 veya 24 pin le bu resmi yazmaya çalışıyor. ;)
  • Bu durum ilk olarak dizaynlarımızda 10 punto dışındaki fontlarda problem çıkarır. Yada dizaynlarımızda farklı fontları kullanmamızı engeller ;)
  • Yazıcılarımızın nokta vuruşlu olması durumunda tercihimiz püskürtmeli yada laser yazıcıların hatalarını göz ardı ederek bilgisayarımızın setup daki ayarı standart yada normal bi directional gibi bir seçime yönlendirmemiz daha mantıklı durmaktadır. ;)

'ecp+epp' de de aynı problem devam etmektedir. ;)
Eğer mesele printer in yazma problemiyse driver vs herşeyden eminsek garantili çözüm bu olarak duruyor. ;)
Zaten test için şunu deneyin yazıcının sunucu özelliklerinden kağıt ayarı yapabiliyormuyuz.?
21.11.2007 yide beklemesen iyi edersin firma ozamana kadar fatura kesmemezlik yapmasın ?:D
Kolay Gelsin

Çevrimdışı elif

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #12 : 24.09.2007, 09:45 »
arkadaşlar biraz geç oldu cevabım üzgünüm...herkese çok teşekkürler  :)

Çevrimdışı mehmet84

• Logo Kullanıcısı Pro
  • Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene...
« Yanıtla #13 : 22.11.2007, 18:20 »
Bir müşterimden bende bunun benzerı bır duyum aldım ama hiç kendım dogrulayamadım.Eğer bir çözüm varsa bunla ilgili ogrenmek ısterım