Sınıf bağlantıları hakkında acilllll

Gönderen Konu: Sınıf bağlantıları hakkında acilllll  (Okunma sayısı 1373 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı asiiiii

• Yeni Kullanıcı
  • *
Sınıf bağlantıları hakkında acilllll
« : 27.11.2012, 17:46 »
Merhaba arkadaşlar bir müşterimin datasında yaklaşık 16.000 kalem stoğunun sınıf bağlantılarını yapmak istiyorum. Bununla ilgili yardım bekliyorum nasıl bir sorgu yazmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim İyi çalışmalar.

Çevrimdışı asiiiii

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Sınıf bağlantıları hakkında acilllll
« Yanıtla #1 : 27.11.2012, 18:43 »
Tek başına o alanları yasak etmem yetmiyor başka bir yerlerdede yasak etmem gereken tablolar var sanırım fakat henüz bulamadım.

Çevrimdışı asiiiii

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 28.11.2012, 14:33 »
DOMINANTREFS5 alanı ile bağladıktan sonra Browser üzerinde Hiyerarşi kodlarını düzenleye basın.
Hareketler, stoklar üst sınıfta toplanacaktır.
Ayrıca ITMCLSAS tablosunu da inceleyin.

ITMCLSAS tableındada güncelleme yapılması gerekiyormuş hallettim. Diğere arkadaşlara örnek olsun diyede kendimce (başka bir ark.dan aldığım) olan çözümü mü yazıyorum.

VERİ TABANINDA YAPILMASI GEREKEN  İŞLEMLER

Malzeme sınıf bağlantıları ITMCLSAS tablosunda tutulmaktadır.
Bu tablodan bağlantıları yapabilir ve koparabilirsiniz

PARENTREF = Üst malzeme sınıf bağlantısı
CHILDREF = Alt malzeme sınıf bağlantısı
UPLEVEL = seviye

1.   İŞLEM LG_XXX_ITEMS alanları(DOMINANTREFS1  ve DOMINANTREFS9  alanlarını ilgili malzeme sınıfının logıcalref i ne yasak ettikten edin
2.   İŞLEM LG_XXX_ ITMCLSAS tablosundaki CHILDREF (bağlamak istediğiniz malzemenin logıcalref ne göre aralık verin) PARENTREF alanına ilgili malzeme sınıfının logicalrefine yasak ediniz
Bu işlemi yapınca ilgili malzemeleri malzeme sınıfına bağlamış oluyorsunuz

ITEMS alanındaki DOMINANTREFS açıklamaları

DOMINANTREFS1        Longint 4          183       Genel Bilgiler (Üst Malzeme Sınıfı Referansı) ITEMS
DOMINANTREFS2        Longint 4          187       Ambar Parametreleri (Üst Malzeme Sınıfı Referansı) ITEMS
DOMINANTREFS3        Longint 4          191       Fabrika Parametreleri (Üst Malzeme Sınıfı Referansı) ITEMS
DOMINANTREFS4        Longint 4          195       İş İstasyonu Parametreleri (Üst Malzeme Sınıfı Referansı) ITEMS
DOMINANTREFS5        Longint 4          199       Birimler (Üst Malzeme Sınıfı Referansı) ITEMS
DOMINANTREFS6        Longint 4          203       Fiyatlar (Üst Malzeme Sınıfı Referansı) ITEMS
DOMINANTREFS7        Longint 4          207       Tablolu Malzeme Sınıfı Referansı
DOMINANTREFS8        Longint 4          211       Müşteri/Tedarikçi Bağlantıları (Üst Malzeme Sınıfı Referansı)
DOMINANTREFS9        Longint 4          215       Genel Muhasebe Hesabı Kodları (Üst Malzeme Sınıfı Referansı)
DOMINANTREFS10      Longint 4          219       Kalite Kontrol Kriteri Setleri (Üst Malzeme Sınıfı Referansı)
DOMINANTREFS11      Longint 4          223       Reçete Bağlantıları (Üst Malzeme Sınıfı Referansı)
DOMINANTREFS12      Longint 4          227       Kullanımda Değil

Kolay gelsin
İyi çalışmalar

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #3 : 28.11.2012, 14:34 »
Geri bildirim için tşkler .

Çevrimdışı asiiiii

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 06.12.2012, 21:04 »
Geri bildirim için tşkler .

Bu orunla ilgili çok kafa yordum başka arkadaşlarda karşılaşırsa uğraşmasın diye yazdım :)