Serverda sql maksimum ram kullanımı

Gönderen Konu: Serverda sql maksimum ram kullanımı  (Okunma sayısı 3386 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
Serverda sql maksimum ram kullanımı
« : 12.01.2013, 10:59 »
Merhaba Arkadaşlar,
Şöyle bir sorunumuz var server üzerinde sql server sürekli maksimum ramda çalışıyor. Raporlar açılırken çok bekleme yapıyor. Arada bir reset atmazsak raporları açmıyor. Bu arada sql bağlı çalışan asp tabanlı raporlar, barkot ve sayım programlarımız var. Kısaca sistem bu şekilde. Ben tüm kullanıcıları tiger ve raporlarını kapttırıyorum fakat sql kullandığı ram yine de düşmüyor. Sayım programında döngüyle aktarma yapıyor bunu çalıştırınca sql kasıyor ve düşmüyor. Ne yapmam gerekiyor sql rahatlatmam için? Server çökcek diye korkmaya başladım son zamanlarda kitlenmeye başladı.
« Son Düzenleme: 12.01.2013, 11:18 Gönderen: yuceal »

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
Ynt: Serverda sql maksimum ram sorunu (ACİL)
« Yanıtla #1 : 12.01.2013, 11:12 »
Merhaba,

Öncelikli olarak konu başlığını düzeltirmisin. (yukarıda site haberleri bölümünde bunu defalarca bildirdik)

Sisteminizi incelemeden bir yorum yapmak çok yanlış olur.
Sql in bu davranışı çok normal bir durumdur.
Sql bu şekilde davranarak en çok kullanılanları cache ler ve sonrasında verilere daha hızlı ulaşmanız için bu cache den kullanmaya başlar yani bu yapmış olduğu aslında sağlıklı bir durumdur.
sizin veri tabanınızın boyutu, ram kapasiteniz, işletim sisteminiz, sql server versiyonu gibi bilgiler olmadan ne söyleyebilirz ki?

Kolay gelsin.

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Serverda sql maksimum ram kullanımı
« Yanıtla #2 : 12.01.2013, 11:25 »
İşletim sistemi Server 2008 r2 Enterprise, sql server 2008 r2 , serverdaki ram kapasitemiz 70 gb, biz sql server için 60 gb ayırdık. SQL server mız 100 gb civarinda fakat unity 62.5 gb yer kaplıyor. Eskiden böyle bir durum yoktu sonra bu hale geldi sql ve server uzun süre reset atmayınca raporlar gelmiyor bağlantı sorunu veriyor.

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 12.01.2013, 12:01 »
Merhaba,

Açıkçası ben daha ufak bir şey bekliyordum, Sorun tam benlikmiş :)
daha öncede söyledeiğim gibi böyle bir sistemde direkt test etmeden bir şey söylenemez
« Son Düzenleme: 12.01.2013, 12:03 Gönderen: Monsieur® »

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #4 : 12.01.2013, 16:58 »
Yapınız da ciddi anlamda bir performans çalışması gerekli ,yoksa dbniz ve serverınızı zarar görebilir .

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 12.01.2013, 18:01 »
SQL nasıl test etcez ben bu işte yeni sayılırım aslında endüstri mühendisiyim ama bu işleri bana verdiler. Şimdi müdürüme danışmanlık alalım desem kafayı yer o yüzden benim yapmam önemli! Bana bir kaç tiyo verebilrsem ben halledebilirim diye düşünüyorum...

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 12.01.2013, 18:16 »
Hocam her işide sana kitlemişler :) Allah kolaylık versin .

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 12.01.2013, 21:38 »
SQL nasıl test etcez ben bu işte yeni sayılırım aslında endüstri mühendisiyim ama bu işleri bana verdiler. Şimdi müdürüme danışmanlık alalım desem kafayı yer o yüzden benim yapmam önemli! Bana bir kaç tiyo verebilrsem ben halledebilirim diye düşünüyorum...

Yaa gülücem desem ayıp olmaz dimi :)

Endüstri mühendisleri tamam mühendisler ama o iş  ayrı bu iş ayrı. kesinlikle yanlış anlama
Böyle ciddi bir sistemi sana bırakmaları çok yanlış
bu söylediklerin şaka gibi geldi.

Burada sana ne testi yaptırabilirim ki böyle bir şansımız yok.
sql i dinele diyecektim nerde takılıyor takılıyor mu cpu kullanımları nedir kaç paket kullanıyor gibi sorularım sana alakasız geleceği için hiç bir şey yaptıramam.

dediğim gibi kesinlikle yanlış anlama am bu görevin sana verilmiş olması yanlış.

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #8 : 13.01.2013, 17:22 »
yüceal arkadaşın açtığı postlarda bu söz illa vardır. " ben end. mühendisiyim müdür bu işi bana havale etti" abim yanlış anlama sakın hazır grgır olmuş ekliyim dedim

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #9 : 13.01.2013, 17:25 »
Bende o yüzden yazdım ama ,burası türkiye normal yani :)

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 15.01.2013, 14:26 »
Şöyle bir sorun var ben bu iş ilk başladığımda bu siteye üye  oldum ki geldiğimde tigerin adını yeni duymuştum :) birkaç arkadaşla sorunlar üzerinde konuştuk ben doğal olarak cümlenin yarısını anlamadım karşı tarafın gerildiğini farkedince böyle bir savunmaya geçtim ben endüstri mühendisiyim alt yapım yok anlamında ama çok faydası olmadı tabi :):) Kaç defa bu iş benim işi değil dediğimi bilemezsiniz :) işe başladığımda csharpta yazdığım birkaç programdan bahsettim, iki kere de veri tabanı kurdum dedim bu iş bana kaldı :):):) Zaten yazılımcı bir arkadaş var askerde şuan ondan bana kaldı bu işler ama her ne kadar yedekleme alsalar da bu sistemi benim elimin altına vermeleri doğru değil. Ben de başarısızlığı hazmedemem tuttuğunu koparan biriyimdir bu işi bir şekilde yapcam dedim başladım sitelerde bu işi tırmalamaya :):) Bir şeyler kapabildiğim kadar kaptım. El terminaline stok programı bile yazdım ama SQL bilmeden replication la uğraşmaya başladım :):) Türkiyede çalışmak zor yurtdışını tırmalıyom bu aralar o zaman kurtulacaksınız benden :):) Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #11 : 15.01.2013, 17:42 »
Konu dikkatimi çektiği için baştan sona okudum...

65 GB DB varmış , bu DB nin ne kadarı aktif (Bu dönem kullanılan)  firmaya ait...
Daha önce DB üzerinde Shrink işlemi yapılmış mı ?

ITEMS , CLCARD , STLINE ve INVOICE tablelarında kaç rows var ?

Kaç Client var ?

Network kablolama şekli nedir ? CAT5,CAT6,CAT7,Fiber ? Kablolar kanallardan mı geçiyor , ayak altından mı ?

HDD ler SCSI mi ? Server da RAID var mı ?

SQL Server Reporting Service START durum da mı ? Eğer RS ile alınan online bir rapor yok ise START durum da ise hemen STOP edin...

Server üzerindeki Internet Securty uygulamasının marka,model ve ayarları ayrı bir muamma mı ? Kaspersky-Norton ?

Güç kaynağı model ve WATT durumu , JENARATÖR nötr/toprak oranı 0,2v/0,5v arasında olmalı...

vs...vs...yazdığım bu konuların normallerini GOOGLE amcaya sorun , olması gereken değerlere getirin...

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #12 : 15.01.2013, 17:48 »
Ersoy Hocam Öldürdün sende yemin ediyorum. bitirdiedin yüceal abim seni yurtdışında nereye gönderelim. haritaya bak yer seç

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #13 : 15.01.2013, 17:57 »
böyle bi sistemden tek başına sorumluk olmak , tek kişi ile 10 kişiyi korumaya benziyor :) mamafi cancuazım :)

Çevrimdışı yuceal

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #14 : 15.01.2013, 21:05 »
Olaya bak sınıfta programlamadan anlayan en iyi adamdım ben, el üstünde tutulurdum geldiğim nokta çok acımasız :) Luersoy tavsiyelerin için teşekkür ederim yarın söylediklerinizi google amcaya sorarak bir bir uyarlamaya çalışacağım. Bu sistemi bugüne kadar koruyan düzenleyen iki yıllık programlama mezunu bir adam sonuçta alabileceği eğitim, süre ve yeterlilik olarak kısıtlı ama adam bir şeyleri halletmiş. Bence hiç bir şey atla deve değil! Tavsiyeleriniz ve eleştirileriniz için teşekkür ediyorum, konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Kolay gelsin hepinize'