Özet Maliyet Analizli raporunda doğru çalışmayan IF fonksiyonu hakkında

Gönderen Konu: Özet Maliyet Analizli raporunda doğru çalışmayan IF fonksiyonu hakkında  (Okunma sayısı 1572 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Merhaba arkadaşlar ;

Aşağıdaki IF fonksiyonu ######### değeri üretiyor , acaba nerede hata yapıyorum ?

Dönem içerisinde girişi olmayan stoklar da ortalama maliyetin de SIFIR olması gerekir...fakat Özet Maliyet Analizi raporunda Ortlama Maliyet diye standart bir alan yok...O zaman iş başa düşüyor , Toplam Giriş Tutarlarını , Toplam Giriş miktarlarına bölmek gerekiyor ,
fakat burada sıkıntı şu : her iki değer de SIFIR olduğunda 0 ın 0 a bölümü olayını anlamsızlıktan çıkarmak gerekiyor ve bölme işlemi esnasında bir kontrol yapıp her değer den herhangi biri veya her ikisi sıfır ise (ki miktar sıfır ise maliyet değerinin de sıfır olması gerekir...)
bölme işlemini yapma ve ortalama maliyet değerini 0 olarak ata demeliyiz....eğer değil ise yani giren miktar var ise , [Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar] demeliyiz ve sonucun integer bir değer çıkması gereker....Amma velakin, uygulama da  ben bu sonuca varamıyorum...Gören gözler ile bakıp , konuyu deneyip deneme sonuçlarınızı dönebilirseniz sevinirim...Bendeki versiyo 2.13.00.01
kolay gelsin , iyi çalışmalar...

Alan Adı : dön_ort_maliyet
Alan Türü : SAYI
Formül     : IF([Giren Malzeme Tutarı]=0)&([Giren Miktar]=0),0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar])

Çevrimdışı fast7

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba arkadaşlar ;

Aşağıdaki IF fonksiyonu ######### değeri üretiyor , acaba nerede hata yapıyorum ?

Dönem içerisinde girişi olmayan stoklar da ortalama maliyetin de SIFIR olması gerekir...fakat Özet Maliyet Analizi raporunda Ortlama Maliyet diye standart bir alan yok...O zaman iş başa düşüyor , Toplam Giriş Tutarlarını , Toplam Giriş miktarlarına bölmek gerekiyor ,
fakat burada sıkıntı şu : her iki değer de SIFIR olduğunda 0 ın 0 a bölümü olayını anlamsızlıktan çıkarmak gerekiyor ve bölme işlemi esnasında bir kontrol yapıp her değer den herhangi biri veya her ikisi sıfır ise (ki miktar sıfır ise maliyet değerinin de sıfır olması gerekir...)
bölme işlemini yapma ve ortalama maliyet değerini 0 olarak ata demeliyiz....eğer değil ise yani giren miktar var ise , [Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar] demeliyiz ve sonucun integer bir değer çıkması gereker....Amma velakin, uygulama da  ben bu sonuca varamıyorum...Gören gözler ile bakıp , konuyu deneyip deneme sonuçlarınızı dönebilirseniz sevinirim...Bendeki versiyo 2.13.00.01
kolay gelsin , iyi çalışmalar...

Alan Adı : dön_ort_maliyet
Alan Türü : SAYI
Formül     : IF([Giren Malzeme Tutarı]=0)&([Giren Miktar]=0),0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar])

& Bu işaret ve anlamında ise veya olarak değiştirirseniz olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı MehmetYavuz

• Logo Uzmanı
parantezlerine baktınmı?

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
IF(([Giren Malzeme Tutarı]=0)&([Giren Miktar]=0),0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar]))

parantez eksiğin var bencede if in parantezi yok

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
IF(([Giren Malzeme Tutarı]=0)&([Giren Miktar]=0),0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar]))

parantez eksiğin var bencede if in parantezi yok

Bu da olmadıya
« Son Düzenleme: 17.01.2013, 11:07 Gönderen: Monsieur® »

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
FORMÜLÜ AYNEN KULLANDIYSAN SONDAKİ 1 PARANTEZ FAZLA

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Bence , ampersand & işaretine odaklanmak lazım ....bu işaretin anlamı VE mi VEYA mı ? nalçak LOGO , if örnekleri yitersiz...

Şu if çalışıyorken :

IF([SQLDevreden]<=0,0,IF([SQL_GirTUT1]<=0,0,[ORT.Maliyet]))

aşağıdaki  if çalışmıyoya,

IF([Giren Malzeme Tutarı]=0,0,IFP84=0,0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar])
« Son Düzenleme: 17.01.2013, 11:07 Gönderen: Monsieur® »

Çevrimdışı fast7

• Yeni Kullanıcı
  • *
IF([Giren Malzeme Tutarı]=0,0,IF([Giren Miktar]=0,0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar]))

Bu şekilde denediniz mi?

Çevrimdışı fast7

• Yeni Kullanıcı
  • *
Bence , ampersand & işaretine odaklanmak lazım ....bu işaretin anlamı VE mi VEYA mı ? nalçak LOGO , if örnekleri yitersiz...

Şu if çalışıyorken :

IF([SQLDevreden]<=0,0,IF([SQL_GirTUT1]<=0,0,[ORT.Maliyet]))

aşağıdaki  if çalışmıyoya,

IF([Giren Malzeme Tutarı]=0,0,IFP84=0,0,[Giren Malzeme Tutarı]/[Giren Miktar])

& işareti ve anlamına geliyormuş Kaynak:http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ampersand