Excelden Logoya Malzeme Kartı Aktarılması Hakkında Yardım.

Gönderen Konu: Excelden Logoya Malzeme Kartı Aktarılması Hakkında Yardım.  (Okunma sayısı 1454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sumer2003

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba arkadaşlar,

Maglumunuz üzere malzeme kartlarının excelden logoya aktarılmasını konusunda LOGO tarafından yayınlanmış bir makale var. Ancak makaleden de anlaşılacağı üzere excelden akrılan malzeme kartlarına ait bilgiler çok sınırlı kalmakta, eklenmesi gerekli olan bilgiler tek tek malzeme kartlarının içerisine girilerek kayıt edilmektedir. Hergün çok fazla malzeme sirkülasyonun olduğu bir işletmede haliyle bu işlen yeterince faydalı görünmemektedir.

En azından aktarım yaparken Muhasebe kodlarınında eklenebileceği bir yöntem varmı acaba.

Çevrimdışı sumer2003

• Yeni Kullanıcı
  • *
Muhasebe kodları olan bir malzemeyi XML olarak dışarı alın ve alanları excelde düzenleyin.
Daha sonra excel üzerine açılacak malzemenin bilgilerini girdikten sonra hepsini seçip bir xml dosyasına kaydedin ve veri içeri ile alın.

chtztrk
dediğiniz gibi yaparak malzemeleri XML dosyasında dışarı aktarıyorum.
XML dosyasını Excel üzerinde açtığımda aynı malzemeden 26 satır çıkarıyor.
Aktarma ekranında Veriler birleştirilecektir şeçeneğini işaretleyerek yeniden denetim ancak yine aynı malzemeden 26 satır çıkarmaya devam ediyor.

Çevrimdışı sumer2003

• Yeni Kullanıcı
  • *
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>
<ITEMS>
  <ITEM DBOP="INS" >
    <CARD_TYPE>1</CARD_TYPE>
    <CODE>001</CODE>
    <NAME>TİCARİ MALZEME</NAME>
    <VAT>8</VAT>
    <UNITSET_CODE>05</UNITSET_CODE>
    <GL_LINKS>
      <GL_LINK>
        <INFO_TYPE>1</INFO_TYPE>
        <GLACC_CODE>153</GLACC_CODE>
      </GL_LINK>
      <GL_LINK>
        <INFO_TYPE>3</INFO_TYPE>
        <GLACC_CODE>600</GLACC_CODE>
      </GL_LINK>
    </GL_LINKS>
  </ITEM>
</ITEMS>

Bunu XML dosyası ile içeri alırsanız Alımlar Muhasebe kodu 153, Satışlar Muhasebe kodu 600 olan bir ticari malzeme kartı açılacaktır.
Buradaki GL_LINK kısımları muhasebe hesaplarını, INFO_TYPE kısımları da muhasebe türünü verir.
UNITSET_CODE birim setiniz olarak değiştirirsiniz.

chtztrk
söylediklerinizi aynen gerçekleştirdim ve kodları notdefteri ile hazırlayıp XML dosyası olarak kaydedip logo çektiğimde yazdıklarınız aynen gerçekleşiyor.
Yanlız excel ile çalıştıktan sonra XML dosyası olarak kaydetmek istediğimde linkdeki hatayı alıyorum.

« Son Düzenleme: 28.03.2013, 14:24 Gönderen: sumer2003 »