Toplu Fiyat

Gönderen Konu: Toplu Fiyat  (Okunma sayısı 1505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı popeye

• Logo Kullanıcısı
  • **
Toplu Fiyat
« : 25.11.2013, 13:39 »
GoPlus v2.19 sürümünü kullanmaktayım, bir ürün grubunun yaklaşık 750 adet olan malzeme fiyatlarını değiştirmek istiyorum. Ama her bir üründe 2 adet fiyat görünecek (eski fiyat duracak, yeni ve güncel fiyat ise sipariş girişinde görünecek) önceden bu işlemleri manuel yapıyordum ve bu da tahmin edersiniz çok zaman alıyor... Ama bu işlemin daha pratik bir yolunun bu programda olduğunu duydum, size zahmet bu değerli bilgiyi paylaşır mısınız...

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: Toplu Fiyat
« Yanıtla #1 : 25.11.2013, 13:59 »
Satınalma - Satış Tanımların > Toplu Fiyat güncelleme bölümünü inceleyin , işlem öncesi yedek alınız .

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 25.11.2013, 14:18 »
Ayrıca 2 fiyatı birbirinden ayırt ederseniz sizin için raporlamada daha iyi olur

Çevrimdışı popeye

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 25.11.2013, 14:22 »
raporlamadan ziyade Halis bey, ben fiyatları yeniden girmek değil, girilmiş olan fiyatları değiştirmek ve toplu bir biçimde mümkünse bunun en kısa yolunu sizlerin yardımları sayesinde bulmak ve uygulamak istiyorum...

Çevrimdışı Melik

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Melik
« Yanıtla #4 : 25.11.2013, 15:25 »
Merhaba, bu işlemin 3 yolu vardır.

1. Programın kendi içeridinden ( ByBirol -arkadaşın söylediyi kibi)
2. Sql ile (Bilginiz varsa)
3. Bayi çağırarak bunun nasıl yapılacağının eğitimini almakla

Bu işlemin hızlı ve pratik yoku tabi ki SQL ile.
Oncelikle eski fiyatların biriş tarihlerini güncelle. Yani eski fiyat tarihi 01-11-2013 olsun. Daha sonra eski fiyatın onceliklerine 2 yaz.
Yeni fiyat kartlarının Başlanğıc tarihine 02-11-2013, kartlarının önceliklerine de 1 yaz.

1. Fiyat kartları LG_xxx_PRCLIS tablosunda tutuluyor
2. Öncelikler PRIORITY

Çevrimdışı popeye

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #5 : 25.11.2013, 15:34 »
Anlaşılan benim kendi başıma yapabileceğim bir şey değil bu işlem, SQL bu tür işlemleri de bilmiyorum, bir bayiiden kesin yardım almalıyım (yardım gelene kadar manuel devam...)
İlgi alaka ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 27.11.2013, 16:57 »
LG_XXX_PRCLIST SET PRIORITY=1 WHERE PTYPE=2 and
Bu sorgunun devamı başını yazamıyorum. Buraya öyle bir özellik vermelisin ki öncelik sırası 1 olması gereken fiyatların önceliği 1 olsun. Mesela GRUP KODU bölümünde fiyatları birbirinden ayırabilirsin
1. Fiyat - 2.Fiyat şeklinde o zaman sorgu şeöyle olursa amacına ulaşır.

LG_XXX_PRCLIST SET PRIORITY=1 WHERE PTYPE=2 and GRPCODE='1'

Bu şekilde olursa grupkodu 1 olan bütün satış Fiyat Kartlarının Öncelik Sırası 1 Olacaktır.