Stok Birim setlerinde

Gönderen Konu: Stok Birim setlerinde  (Okunma sayısı 848 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Stok Birim setlerinde
« : 25.02.2015, 01:16 »
Firmada arkadaş yeni birim seti oluşturuyor. Ana birimi koli alt birimler ise adet, kg ve palet olarak oluşturuyor yeni açtığı stok kartlarına bu birimi atıyor ve  Alt birim kg seçilip epey satış faturası ekliyor. Daha sonra aklına gelip kg çarpanını 2 kg 1 koli yapmadığını hatırlıyor. Geriye dönük satış faturaları  1 kg 1 koli olduğu için malzeme kartlarındaki fiili stok hatalı stok adedi veriyor bu geriye dönük faturaları topluca güncelleme imkanımız var mıdır logoda?? Bakım işlemlerinden Malzeme toplamları ve fatura güncelleme yaptım ama düzelmedi. Ancak faturaların içine girip satırı silip tekrar eklersem veya birim setini hareket ettirirsem düzeliyor..

Çevrimdışı ibrahim02

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: Stok Birim setlerinde
« Yanıtla #1 : 25.02.2015, 09:31 »
Böyle bir çözümü yok hareket gören birim setini değiştirmiyor zaten logo ancak sqlden değiştirebiliyorsunuz çok fatura yoksa dediğiniz yöntemle düzeltin derim

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #2 : 25.02.2015, 11:41 »
İbrahim kardeş malzeme kartlarında birim setlerini değiştirmeyeceğim ama yedek alıp stline tablosunda UOMREF den altbirimi filtreleyip STOCKREF dende çarpanları aynı olan stok kartlarını filtreleyip UINFO1 alanına olması gereken çarpanları set yapacağım olacağı bu tabi ustalarada danışmak istedim acaba daha kolay bir yolu var mı diye??

Çevrimdışı ibrahim02

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 25.02.2015, 11:55 »
Malzeme Kartının Birim setini de düzeltmek zorundasınız yoksa yine aynı muhabet devam edecek stlıneda ilgili alanları yasak ederek çözüme ulaşabilirsiniz tabiki bu da sql ile mümkün demek istediğim sql ile ancak düzelir ama bunu yaparkende değer mi kısmı var örneğin 10 fatura için değmez 100 fatura için değer gibisinden hem sadece satış faturası olarakda düşünmemek lazım alımı var sipraiş modülü kullanılıyorsa sipariş hareketleri var

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #4 : 25.02.2015, 12:31 »
Aynen Haklısın Kardeşim Önce stok kartındaki birim çarpanlarını düzeltecekler yoksa dön dolaş gene aynı.. Benim sorum acaba logoda bu işi fatura güncelleme yoluyla yapabilirmiyiz idi onuda denedim olmadı...