Go Plus Açılış hızı (Veri Dosyaları hazırlanıyor)

Gönderen Konu: Go Plus Açılış hızı (Veri Dosyaları hazırlanıyor)  (Okunma sayısı 747 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
Bir müşterimizde terminal bilgisayar değişikliği yaptım. Önceki bilgisayar Windows 7 Sp1 yeni bilgisayarda Windows 8.1 işletim sistemine sahip.
Goplus'u açtığımda ilk ekran Logo programlarının simgelerinin bulunduğu ekranda 3 dk bekliyor. Sonrasında şifreyi giriyorum ''veri dosyaları hazırlanıyor lütfen bekleyiniz'' ekranında da en az 4 dk bekliyor. Firma geçişleri de bu nedenle yavaş. Networkte ya da serverde bir sorun yok. Windows 7 yüklü bilgisayarı kuruyorum onda hızlı açılıyor. Engelleme yapan bir antivirüs vs yok. Bu konu ile karşılaşan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Çevrimdışı tnoktak

• Logo Kullanıcısı Pro
Logo klasörünü local bil. a kopyalayıp dene istersen birde...
Yada 100 mb lık bir dosyayı serverdan ana makineye kaç saniyede kopyaladığına bak.
Ayrıca lbsload klasörünü boşalt birde öyle dene istersen

Çevrimdışı can1515

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Kenan CAN
server'a bağlı internet kablosunda sorun olabilir,sistemde bir problem olabilir yani herşey serverdan kaynaklı problem.Server'ı ele almanız gerek bence.

Çevrimdışı kadira

• Logo Kullanıcısı Pro
  • Bilgi Paylaşılırsa güzeldir.
Günaydın, Win 8.1 de güvenlik açığı olduğundan ERP klasörünü local'e kopyalarsan sorun çözülecektir. REGESTER.bat localden çalıştır.

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
Günaydın;
Önerileri dikkatle inceliyorum. Kabloda ya da serverde bir sorun yok, Go plus Klasörünü terminal bilgisayara alıp deneyeceğim.

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
LMAINENG.exe serverden terminale 15 sn içinde kopyalanıyor. Sadece Windows defender açık olursa bu süre çok uzuyor. Ayrıca Goplus klasörünü terminal bilgisayara almak performans açısından bir fayda sağlamadı. Kablolarda yada network yapısında bir sorun yok.

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
Açmış olduğum konuda vardığım kesin sonuç şudur.
Goplus ta veri dosyaları hazırlanıyor bölümünde aşırı derecede bekleme yapıyorsa klasör özelliklerinden azaltılmış renk modu 8 bit ya da 16 bit seçilip tüm kullanıcı özelliklerinde yönetici olarak çalıştır işaretlenirse gayet hızlı açıyor. Detaylı olarak bu seçenekleri test etme şansım oldu.