Eyvallah Hocam sizde bana böyle bir seçenek olduğunu öğrettiniz. Teşekkürler…
Yalnız benim size verdiğim örnek sadece birisiydi. Daha çok örneklerimde var yalnız açıklamadan evvela bir konuya açıklama getirmem lazım
Hocam şimdi LOGOYU çözmek için 2 başlık altına almamız gerekmektedir.
-Database(veritabanı)
-Software(yazılımsal)
Database; Logonun kullandığı veri tipleri , veri adları , database diyagramı (Logoda yok ama kendim bunu ayrıca yapıyorum) , tablolar arası ilişki (Database diyagramı bunu ortaya koyacaktır)……vs.
Software; Algoritmalar, Yazılımsal Mimarisi , Veri işleme teknolojisi (Linq SQL, Entity Framework…)…vs
Database olayında sadece bana gerekli olan “Database Diyagramı” bunu gerçekleştirdikten sonra zaten database olayını bitirmişsin demek
Bunu yaptıktan sonra güzelcene a4 kağıdına döküp panoya yapıştıracam (NOT: Logonun veritabanını a4 kağıdına dökmek için çok sayıda a4 kağıdı ve epeycene büyük bir pano lazım olabilir
)
Software olayında ise Yazılım Mimarisi yüksek ihtimal ile M.V.C olabilir diye tahmin ediyorum (Bu öngörü sadece LOGO GO PLUS sürümüyle alakalıdır).
En sonunda BU 2 olayın tamamladığında epeyce bir ilerleme kaydedildiği anlamına gelir.
Değerli Hocam; Yüzde 5’lik kısmın ne olduğunu aşağıdaki Enistein’in sözü açıklayacaktır
”Bana çözmem için bir soru bırakılsa ve bir saatlik süre tanınsa; 45 dakikasını soruyu tanıyıp okuyup anlamaya 10 dakikasını çözüm yolu üretmeye geriye kalan 5 dakikasını da çözüme ayırırım."
Benim yüzde 5 dediğim olay LOGONUN içeriği değil genel yapısıdır. (Einstene göre soruyu anlama kısmı)
M.V.C ve kullandığı veri işleme teknolojisini tam olarak emin olabilseydim bu orana yüzde 20 kesinlikle derdim
ama tahmin olduğu için yüzde 5 verebiiyorum ancak . Veri işleme teknolojisi hakkında önemli bir ipucu yakaladım bu ipucunu değerlendirdikten sonra öyle inanıyorum ki LOGONUN veri işleme teknolojisini çözeceğim.
Bu arada benim verdiğim “TİMER” olayı sadece o anda aklıma gelen bir örnekti daha çok örnek var. Fakat bu bahsettiğim örnek logonun software yönüyle alakalıdır. Yine tahmini olarak yazıyorum.
LOGO’nun yazılımsal yönüyle alakalı bir örnek daha
Daha büyük örnekler veririsem logo lisansım iptal olabilir
Biz logonun kaynak kodlarını bilmediğimiz için tahminler üzerinden gitmek zorundayız.
Evet değerli hocam çözümleme dediğim olay bundan ibarettir.