Hesap Bağlantıları Hk.

Gönderen Konu: Hesap Bağlantıları Hk.  (Okunma sayısı 512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tlyhn

• Yeni Kullanıcı
  • *
Hesap Bağlantıları Hk.
« : 08.12.2016, 12:28 »
Merhaba,

İnternet üzerinden eticaret yapmaktayım ve 3 farklı platformdan ürün satıyoruz.İşleyiş şu şekilde olmakta ;

HB üzerinden satış yapıyoruz.Siparişler otomatik olarak logoya HB carisinin altında ticari satışlar hesabına otomatik olarak düşmekte muhasebeleşmeyi yaptığımda sorunsuz olmakta.

Cari Hesap Ekran Görüntüsü : http://i.hizliresim.com/41qGyA.png

HB yaptığım satışlar sonucunda HB bana ürün başına komisyon faturası bu faturalarıda HB Carisinin altına Bir Hesap daha açtık ve buraya aktarmaktayız.Bu kısımda muhasebeleşme yapamıyoruz hatalı bağlantı kodu hatası alıyoruz

HB üzerinden satış yapmış olduğum ürünlerin bazen iadeleri gelmekte ve iade almaktayız bunlar için ise kesilen komisyonlar için iade faturaları kesmekteyiz.Bu hesabı nasıl bağlayacağım konusu benim için ayrı bir muamma tabikide  :-\

Muhasebe ve Logodan çok anlamayan birisi olarak yapmak istediğim şey ise şudur ; HB ile alacak ve borç durumumu dilediğim zaman kontrol edebilmek

Biraz matematik bilgisi olarak denklem şu şekilde mi işlemektedir ?

HB üzerinden yaptığım satışlar + İade komisyon faturaları = Komisyon faturaları + Hesabıma Gelen Para

Hesap Planı Ekran Görüntüsü : http://i.hizliresim.com/jX1QGL.png

Elimden geldiği kadar açık anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir.

Bunun için ilgili hesapları nasıl bağlamam gerekmektedir.Yardımcı olabilir misiniz ?

Logo Go Plus kullanmaktayım.

Şimdiden herkese Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
Ynt: Hesap Bağlantıları Hk.
« Yanıtla #1 : 08.12.2016, 13:31 »
Merhaba,

GG müşterilerinin tümüne hesap kodu 120.01.001
N11 müşterilerinin tümüne hesap kodu 120.02.001
HB müşterilerinin tümüne hesap kodu 120.03.001

şeklinde verirseniz muhasebeden bu istediğinizi alabilirsiniz.

Çevrimdışı tlyhn

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 08.12.2016, 14:02 »
Bahsettiğiniz gibi ilgili platformdan gelen tüm müşterilerimin hesap kodu ilgili Carilere bağlı bunlarda sorun olmuyor

HB,GG ve N11'den bana gelen komisyon faturalarını ve benim HB,GG,N11'e kestiğim komisyon iade faturalarını ve bunların KDV'lerini hangi hesaplara işleyeceğim konusunda problem yaşıyorum Monsieur®

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 08.12.2016, 15:12 »
O hesapları da bunlara bağlayacaksınız