Cari Bakiye Uyumsuzluğu

Gönderen Konu: Cari Bakiye Uyumsuzluğu  (Okunma sayısı 837 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
Cari Bakiye Uyumsuzluğu
« : 15.03.2018, 10:29 »
Go3 setinde Cari hesaplar sekmesinde iki adet cari kartta görünen bakiye ile ekstrede görünen bakiye arasında bir uyumsuzluk var. Ekstrede borç bakiyesi verirken cari hesaplar sekmesinde alacak bakiyesi veriyor. Doğru olan ekstre bakiyesidir. Bakım yaptım düzelmedi. Tutarsızlığın nerden kaynaklandığını nasıl tespit edeceğim? Öneri alabilir miyim?

vedat_ozer

• Ziyaretçi
Ynt: Cari Bakiye Uyumsuzluğu
« Yanıtla #1 : 15.03.2018, 10:43 »
Selamlar,

Bizde de aynı problemi yaşadık borç alacak toplamlarını çalıştırdık düzelmedi yedek ile geri döndük ama bizim o zaman aylık cari hesap toplamları LG idi şimdi LV oldu

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #2 : 15.03.2018, 11:48 »
muhtemelen Yeni eklenen kolonlarda null alan var , Logo bunun icin sorgu yayınlamıştı , paytransa bakınız

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
« Yanıtla #3 : 15.03.2018, 11:53 »
Birol bey selamlar;
Yayınlanan sorguyu yazabilir misiniz? Kısaca neyi nasıl kontrol etmem gerektiğini yazarsanız memnun olurum.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 15.03.2018, 14:18 »
PAYTRANS ile CLFLINE tablosundaki ilgili kaydın CLIENTREF ve CARDREF alanlarına bakarak karşılaştırn .

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
« Yanıtla #5 : 15.03.2018, 15:15 »
Bu işlem için kullanabileceğim sorgular var mıdır?

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 15.03.2018, 16:23 »
bakıcaz > araştırcaz > yazıcaz > çözücez .

ayrıca CLFLINE ve PAYTRANS da DEVIR ile ilgili başlayan alanlarda null deger varmı kontrol ediniz .
« Son Düzenleme: 15.03.2018, 16:28 Gönderen: ByBirol® »

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
« Yanıtla #7 : 17.03.2018, 08:28 »
Bir firma içinde hangi cari kartların cari ekstre ile ile ana kayıtlar cari hesaplar sekmesindeki bakiyesindeki tutarın birbirinden farklı olduğunu sql ortamında cari hesap isimleri ve kodları ile birlikte listeletmek istiyorum. Bunu hangi sorgu ile yapabilirim?
Yani ben iki adet cari kartta sorun olduğunu biliyorum fakat başka kartlarda da aynı sorun var mı onu tespit etmeye çalışıyorum.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #8 : 17.03.2018, 19:49 »
bi cursor yazıp cari referansları paytransda döndürerek bakabilirsiniz.

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
« Yanıtla #9 : 17.03.2018, 22:03 »
Sayın Birol bey;
Ben inanıyorum ki siz yazdıklarınızla insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Fakat sizin sorularıma verdiğiniz cevaplar benim açımdan yeni sorular ortaya çıkarmaktadır. Ben mesajımda sorgu istiyorum diz bana kursör yazıp cari referansları döndür diyorsunuz.  Ben bu işlemi nasıl yapacağımı biliyor olsam forumda bunu niye sorayım? Son zamanlarda forumda dikkat ettiğim şudur. Sorulara direkt cevap vermek yerine sürekli öneriler var. Şöyle yapın böyle yapın vs. Açılan konulara SQL bilgisi iyi arkadaşlar direkt cevap vermedikleri zaman sorular uzuyor gidiyor.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #10 : 17.03.2018, 22:27 »
Hasan bey merhaba ;
Forumda hicbir zaman direk kod paylaşmayı uygun görmüyoruz ve bu forum kurallarındandır , bazen iyi niyetli arkadaşlar bunu yapıyor ve gerekli uyarılarıda veriyoruz , bizim burdaki amacımız insalara kopyala yapıştır ogretmek degil ,onlara bu işi ogrenme noktasında yardımcı olmak , ki Halis Batmaz , Vedat Özer vs . gibi arkadaşlar bu konuda ornek bundan bi kac sene evlle ABC bile bilmezken şimdi kendi başlarına program yazar durumdalar , yani özetle siz yazmaya başlayın takıldınız yerden ilerletelim felsefesi var , bildiniz üzere Logo yazılım destek hattı bile artık direk kod paylaşmıyor .

« Son Düzenleme: 17.03.2018, 22:29 Gönderen: ByBirol® »

Çevrimdışı Hasan ARSLAN

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Hasan
« Yanıtla #11 : 18.03.2018, 23:35 »
Ekstre filtresinde İptal edilmeyen faturalar gösterilmesin seçildiğinde iptal faturaları da hesaba dahil ediyor ve tutar değişiyor. Fakat filtrede fişler sekmesinde hepsi seçeneğini seçersem düzeliyor bakiye. Versiyon güncelleyip sonuca bakacağım.