Hangi Tabloda Tutuluyor ???

Gönderen Konu: Hangi Tabloda Tutuluyor ???  (Okunma sayısı 1196 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« : 01.04.2008, 17:30 »
Merhaba arkadaşlar,

Konu başlığı için uygun bir şey bulamadım kusuruma bakmayın.

Malzemeler penceresinde sol üst taraftan açılan menüden Arayüz Uyarlama komutu ile malzemeler penceresine yeni bir sütun ekledim. Bu sütunuda malzeme kartı penceresine yeni bir alan olarak ekledim. Bunu yapmamın nedeni, malzeme kodu için ikinci bir alan olmasıdır. Bildiğiniz gibi malzeme kod alanında büyük sorun yaşamaktayım. Yeni eklediğim bu alanı 50 karakter uzunluğunda açtım ve bir kayıt yaparak denedim. Bir sorun olmadı. Benim sorum, açtığım bu alan veritabanında hangi tabloda tutuluyor. Birde SQL server da bu alanın benzersiz yapılması, yani kod alanı gibi benzersiz olması. Aynı değerden başka bir kayır yapılamaması. Bunları nasıl yapabilirim yada yapılabilirmi ???

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
Ynt: Hangi Tabloda Tutuluyor ???
« Yanıtla #1 : 02.04.2008, 15:31 »
24 Karakter işini görürse Üretici Kodu alanını kullan. Aynı üretici kodu tekrar girilemez.

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 02.04.2008, 16:13 »
Teşekkür ederim mymecaz ama 24 karakter malesef işimi görmüyor. Bana en az 40 karakterlik bir alan lazım. Logo şirketi 24 karakterle beni sınırlandırmış. Buna ne hakkı varki. Ben dünya para verip alıyorum bu programı ve beni 24 karakter ile sınırlıyor. Malzeme kod alanında ben 50 karakterde kullanırım 100 karakterde bu logo firması bağlamazki. Bu kadar darmı düşünüyorlar. Başka bir programda sordum (arkadaşım kullanıyor) malzeme karakter sınırı 35. Logo firmasının programlarını kullanıyorum uzun zamandır. Herkesede Tavsiyede ediyorum ama bu olay yüzünden iyice soğumaya başladım. Bilgisayar programcılığı alt yapısına sahip olmasam söylediklerini kabullenecem. Ya alt tarafı alfanumerik olan bir alanın sınırını 24 ten 50 ye çıkaracaklar. Bu kadar. Başka tabloları etkiliyor diyeceksiniz. Hayır diyeceğim bende  ;D Tabloları çok kurcaladım ben ve baktığıım her yerde malzeme kodu değil malzemenin benzersiz olan LogicalRef i kullanılıyor. Çıldırmak üzereyim artık.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #3 : 02.04.2008, 16:28 »
Burdaki kayıtlar bu tabloda tutuluyor.( LG_Xt .... incelemelisin )

Stok ek alanları ;
SELECT     *
FROM         LG_XT1001_507

Kolay gelsin.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #4 : 02.04.2008, 16:31 »
Raporlarda resimde belirtiğim yerden ulaşarak tasarımlara ekleye bilirsin.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #5 : 03.04.2008, 12:15 »
LEOPARD yazdıklarım işine yaradımı ?

Çevrimdışı LEOPARD

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 03.04.2008, 13:34 »
Verdiğin bilgiler sayesinde yeni bir şey daha öğrendim mydestek, teşekkür ederim. Eğer alfa nümerik olarak açtığım bu alanı standart malzeme kodunda olduğu gibi eşsiz yaptırma şansımız olursa tam işime yarayacak. Yani ben yeni açtığım bu alana örn. H001-K02 yazdıktan sonra başka bir kartta yine H001-K02 yazdığımda program buna izin vermemeli. Bu mümkünmü acaba. Yada en iyisi standart malzeme kodu alanını 50 karaktere çıkartalım, sizde kurtulun bende  ;D

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #7 : 03.04.2008, 13:36 »
:)

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
« Yanıtla #8 : 03.04.2008, 14:30 »
Ya alt tarafı alfanumerik olan bir alanın sınırını 24 ten 50 ye çıkaracaklar. Bu kadar. Başka tabloları etkiliyor diyeceksiniz. Hayır diyeceğim bende  ;D Tabloları çok kurcaladım ben ve baktığıım her yerde malzeme kodu değil malzemenin benzersiz olan LogicalRef i kullanılıyor. Çıldırmak üzereyim artık.

Merhaba öncelikle bu karakter sınırlamanın sebeblerini açıklayım. Logo ürünleri belli bir sektöre değil tüm sektörlere uygun olarak hazırlanmakta bu nedenle bu türde bir çok problem çıkabilmekte örneğin karakter sınırı. Karakter sınırının artırlaması büyük ölçekli firmalarda stok kartları browserlarında ciddi bir performans kaybına neden olabilmekte bu nedenle böyle bir sınırlama mevcut. Ayrıca bahsettiğiniz gibi bütün kullanım alanlarıda database de referans kullanılır. Tavsiyem mydestek in bahsetmiş olduğu ek bilgi formalarını kullanmanızdır.