BİRİM FİYATI HAKKINDA

Gönderen Konu: BİRİM FİYATI HAKKINDA  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RIFAT

• Ziyaretçi
BİRİM FİYATI HAKKINDA
« : 29.05.2008, 13:25 »
MERHABALAR

BEN LOGO GO 1,75 V KULLANIYORUM. HOCAM BENİM SORUNUM SATIŞ FATURASI KESTİĞİM ZAMAN BİR MALIN KDV DAHİL BİRİM FİYATINI GİRİYORUM DAHA SONRA KDV SİNİ GİRİYORUM. ACABA HOCAM BU BİRİM FİYATTAN KDV NASIL AYIKLANIR. YANİ BİRİM FİYATTAN KDV DÜŞÜMÜ NASIL OLUR
HER ZAMAN
MESALA BİR MALIN BİRİM FİYATI 50 YTL İSE 50/1,08 YAPIP ÖYLE GİRMEK ZORUNDA KALIYORUM. BUDA OLDUKÇA ZOR OLUYOR . ACABA BUNUN OTOMOTİK BİR YÖNTEMİ YOK MU .

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. KOLAY GELSİN HOCAM
« Son Düzenleme: 29.05.2008, 13:32 Gönderen: RIFAT »

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
BİRİM FİYATI HAKKINDA
« Yanıtla #1 : 29.05.2008, 13:39 »
Satırda KDV dahil diye bir seçenek var...EVET derseniz...../1.08 yapmak zorunda kalmazsınız....

RIFAT

• Ziyaretçi
Ynt: BİRİM FİYATI HAKKINDA
« Yanıtla #2 : 29.05.2008, 13:44 »
HOCAM TOPTAN SATIŞ FATURALARINDA KDV DAHİL DİYE BİR BÖLÜM YOK

Çevrimdışı ayça

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 29.05.2008, 14:13 »
ya perakende satış faturası keseceksin yada kdv yi ayıklayacaksın kendi yönteminle...
kolay gelsin.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #4 : 29.05.2008, 14:17 »
 :-[

Ben , sipariş fişine bakarak söylemişim...

Ayça Hn dediği gibi , ya perakende Satış Faturası keseceksiniz...yada Stok kartlarınıza sabit KDV Dahil satış fiyatları tanımlayacaksınız...ve son olarak kendi yönteminizi de kullanabilirsiniz....

Kolay gelsin , iyi çalışmalar....

RIFAT

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 29.05.2008, 14:19 »
hocam parekende satış faturlarında da öyle bir yer yok. yanlız fiyatı tanımlı bir malın kdv sini birim fiyat güncelle böümünde yaptığımız zaman ayıklıyor . satış fiyatı koymadığımız ürünllerde ise ayıklamıyor her mala satış fiyatı koymadığımız için öyle bir sorun oluyor siz proğramdan bakım bir cevap yazarsanız daha iyi olur

şimdiden teşekkürler
« Son Düzenleme: 29.05.2008, 14:23 Gönderen: RIFAT »

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #6 : 29.05.2008, 14:20 »
hocam parekende satış faturlarında da öyle bir yer yok

şimdiden teşekkürler

Perakende satış faturasında , brim fiyat alanına yazılan değerler KDV dahil değerler olmak zorundadır...
Toptan satış faturasında , brim fiyat alanına yazılan değerler KDV hariç değerler olmak zorundadır...

Çevrimdışı ayça

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #7 : 29.05.2008, 14:26 »
Rıfat arkadaşım zaten perakende satış faturasının anlamı kdv yi kendi hesaplar yani siz tutara 100 ytl dediğiniz takdirde program kdv yi içinde hesaplar toplamını ayıklar ve 100 ytl net toplam olarak oturtur.Denim de dediğim gibi ya kendi yönteminle yapabilirsin ki bizde öyle yapabiliyoruz bazen yada perakende hoşuma gitti bunu kullanacağım dersen bu fişi kullanırsın.
kolay gelsin...

RIFAT

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 29.05.2008, 14:31 »
çok yardımcı olduunuz sağolun

RIFAT

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 31.05.2008, 14:05 »
HOCAM MERHABALAR

DEDİĞİNİZ GİBİ ARTIK FATURALARI PAREKENDE SATIŞ FATURALARIYLA KESMEYE BAŞLADIK . KDV Yİ EKLEDİĞİMİZ ZAMAN B.FİYATTAN DÜŞÜYOR. AMA B.FİYAT NEDEN HALAM SABİT KALİYOR . YANİ TOPLAMDAN DÜŞÜUYOR AMA B.FİYAT SABİR KALIYOR . BİRİM FİYATTAN KDV Yİ DÜŞÜRMEK MÜMKÜN MÜ

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER