Versiyon Nasil Değiştirilmeli ?

Gönderen Konu: Versiyon Nasil Değiştirilmeli ?  (Okunma sayısı 1043 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Exterider

• Ziyaretçi
Versiyon Nasil Değiştirilmeli ?
« : 17.06.2008, 16:22 »
Merhabalar

benim merak ettiğim bir konu var sizler paylaşamak ve bu konuda bilgi edilmek istedim

merek ettiğim konuya örnek verecek olursam diyelimki benim bilgisayarımda tiger2 nin 1.75 versiyonu yüklü şimdi bu gün baktımki 1.80 çıkmış 1.76 versiyonun fırsat bulamadığım için yükleyemedim şimdim asıl bilgi edilmek istediğim şey ben 1.80 versiyonunu yüklediğimde 1.76 versiyonunda yapılan değişiklikleride kapsayacakmı ? çünkü 1.76 da yapılan değişiklilerde benim için önemli 1.80 versiyonundakiler . ???

Selametle

Çevrimdışı ayça

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: Versiyon Nasil Değiştirilmeli ?
« Yanıtla #1 : 17.06.2008, 16:28 »
evet düşündüğünüz gibi örnek 1.75 sürümü sizde var ise 1.80 versiyon değişim yaptığınızda 1.76 yı da kapsar.
iyi çalışmalar

Exterider

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 17.06.2008, 16:33 »
Teşekkürler

Çevrimdışı Minotor

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 13.10.2008, 09:43 »
Merhabalar

benim merak ettiğim bir konu var sizler paylaşamak ve bu konuda bilgi edilmek istedim

merek ettiğim konuya örnek verecek olursam diyelimki benim bilgisayarımda tiger2 nin 1.75 versiyonu yüklü şimdi bu gün baktımki 1.80 çıkmış 1.76 versiyonun fırsat bulamadığım için yükleyemedim şimdim asıl bilgi edilmek istediğim şey ben 1.80 versiyonunu yüklediğimde 1.76 versiyonunda yapılan değişiklikleride kapsayacakmı ? çünkü 1.76 da yapılan değişiklilerde benim için önemli 1.80 versiyonundakiler . ???

Selametle

merhaba
Versiyon nasıl değiştiriyorsunuz.  ???

Çevrimdışı mehmeterciyes

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #4 : 13.10.2008, 16:34 »
versiyon değişimi için logonun ftp sitesinden gerekli versiyonu indirip sistemde gerekli yedekleri aldıktan sonra işlem yapabilirsiniz eğer takılırsanız forumdaki ustalar sizlere yardımcı olurlar

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 13.10.2008, 18:33 »
Logo'nun versiyon değişim dökümanlarında bir de "firmayı güncellemeden önce genel tabloları güncelleyin sonra firma güncelleme işlemi yapın" tavsiyesi var. Ona da dikkat ederseniz iyi olur.

İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 21.03.2009, 11:18 »
Versiyon değişimleri , Logo'ya kullanıcılar tarafından iletilen hatalar ve Logo yazılımcılarının kendi tespit ettikleri hataları düzeltmek ve kanun kapsamındaki değişiklikleri adapte etmek için çıkartılan service pack'lerdir. Her versiyon değişimiyle beraber yeni versiyondaki değişikliklerle ilgili bir versiyon dökümanı da Logo tarafından yayınlanır. Bu dökümanlar sitemizde de yayınlanıyor. Bu dökümanı inceleyerek öncelikle bu versiyona geçme ihtiyacınız olup olmadığından emin olmalısınız. Eğer geçmeye karar verdiyseniz dökümanda ki uyarıları  dikkate alarak versiyon değişimi yapmanız gerekmektedir.
Versiyon değişimi nasıl yapılır ;

1-) Sertifikalı bir logo uzmanına kendinizi teslim edersiniz ve adrenalin seviyenizi yükseltmeden versiyon değişikliğinizi yapar. ( Kesinlikle Öneririz)
2-) ftp://download.logo.com.tr adresinden ilgili versiyon değişimi paketini bilgisayarınıza yüklersiniz.
3-) Tüm kullanıcıların Logo programını kapattığından emin olun. Ve hatta Ana makinayı kapatıp tekrardan açmak ve akabinde SQL Server Service Manager'ı durdurmak işimize çok yarayacaktır.
4-) Database ve Logo klasörünün yedeğini mutlaka sağlam bir şekilde aldığımızdan emin olmamız gerekmekte.
5-) FTp den indirdiğiniz setup'ı çalıştırarak setup'ın size sorduğu bilgileri girdiğinizde versiyon değişiminin ilk adımını gerçekleştirmiş oluyoruz.
6-) Öncelikle SYS'ye girerek dönemlerin üzerinde veritabanı araçlarını oluştur , firmaların üzerinde tabloları sürüme göre güncelle diyoruz.
7-) Genel tablo yönetiminde bulunan uyarlama tablolarını güncelliyoruz.

Kısaca böyle..

Yinede 1 numaralı maddeyi öneririm. Hem Logo destek işiyle uğraşanlarda evde Versiyon değişimi Cd'si yada Usb bellek yemiyor. Onlarında paraya ihtiyacı var :)